Kohti Tinamaljaa: Viikko 4 – Jyvät alkavat erottumaan akanoista

Jenkkifutiksen 3. divisioona jatkuu viikon tauon jälkeen kolmen ottelun voimin ja tänä viikonloppuna sarjan faneille tarjotaan viihdettä Oulussa, Sipoossa ja Kotkassa. Ennakkoon viikonlopun mielenkiintoisin ottelu pelataan Kotkassa, jossa paikallinen Eagles kohtaa Tarto Titansin. Ottelusta mielenkiintoisen tekee se, että kahdella tappiolla kautensa aloittanut Titans on saanut nyt kaksi viikkoa aikaa hioa kuvioitaan ja siitä syystä virolaiset tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä parantamaan tekemistään. Se, riittääkö tuo tason nosto Eaglesiä vastaan, selviää vasta sunnuntaina, mutta näin ennakkoon ajatellen se ainakin tuo oman mielenkiintonsa kyseiseen otteluun.

Kokonaisuudessaan tuleva viikonloppu alkaa olemaan ratkaiseva muutamien joukkueiden pudotuspelihaaveiden kannalta ja siksi otteluista ei tule puuttumaan panoksia.

Bulldogs – Nordmen

11.6. kello 13:00 Nikkilän keskusurheilukenttä, Sipoo

Ottelu, josta voi muodostua kuvainnollisesti isät vastaan pojat kamppailu, vaikka se ei sitä välttämättä muuten ole.

Sipoolainen koiralauma

Sipoo Bulldogs on edelleen joukkue, jolle Faneille.comin toimitus nostaa hattua ja ei vähiten sen vuoksi, että sipoolaiset taistelevat jälleen tällä kaudella lähes poikkeuksetta jokaisessa ottelussa vastustajaansa pienemmällä rosterilla. Tuo pelaajiston vähyys ei kuitenkaan näy joukkueen tekemisessä kiukutteluna tai sikailuna vaan sipoolaisia voidaan pitää jopa sarjan reiluimpana joukkueena. Siitä syystä olisi enemmän kuin toivottavaa, että sipoolaiset pystyisivät voittamaan tänä kesänä yhden tai kaksi ottelua. Antaisihan nuo voitot joukkueelle itselleenkin uskoa paremmasta tulevaisuudesta, jonka ei pitäisi olla ulkopuolisten silmin katsottuna kovinkaan huono. Ellei sitten pääkaupunkiseudun muut joukkueet ”kuppaa” jälleen syksyllä seuran parhaita pelaajia pois. Terrierin lailla taistelevat sipoolaiset ovatkin porukka, jota kannattaa katsoa jo ensi kesä mielessä. Viimeistään silloin joukkueen pitäisi olla valmis taistelemaan vähintään sarjan keskikastin kanssa otteluiden voitoista.

Rovaniemellä on löydetty avaimet, joiden avulla joukkue voittaa

Me huutelimme Faneille.comin suunnalta ennen viime kierrosta, että Nordmenin pitäisi ehdottomasti vaihtaa pelinrakentajaa, jos joukkue aikoo voitta otteluita. Sitä emme tiedä luetaanko Rovaniemellä saakka meidän etelä-suomalaisten ennakoita, mutta niin vaan Nordmenin valmennus oli vaihtanut ennen viime ottelua aloittavaa pelinrakentajaa. Tuo vaihdos siivittikin Nordmenin heti elintärkeään voittoon Wolverinesistä ja samalla koko 3. divisioonan pakka meni täysin uusiksi. Olihan Wolverines dominoinut kahdella ensimmäisellä kierroksellaan vastustajiaan ja siitä syystä heidän tappionsa Robert Johnsonin johtamana oli pienoinen yllätys. Tiedossa kyllä oli, että Wolverinesin taso hieman laskee viikolta kolme alkaen, mutta siitä huolimatta Nordmenin voittoa voitiin pitää pienoisena yllätyksenä.

Kyseisen voiton takana ei kuitenkaan ollut mitenkään yllättävä syy, koska ottelun voiton takuumiehenä toimi jo viime kaudella 3. divisioonassa loistanut Jorge Huete Bonet. Huete Bonet toikin rovaniemeläisten hyökkäykseen sen uskottavuuden ja heittopelotteen, joka siltä puuttui vielä kahdella ensimmäisellä kierroksella. Tulevia viikkoja ajatellen Huete Bonetin pelaaminen pelinrakentajana on se asia, johon vastustajien pitää kiinnittää erityisen paljon huomiota. Niin tulee olemaan myös huomenna, koska ilman Huete Bonetin pimittämistä sipoolaisten iltapäivästä tulee hyvin pitkä ja ankea.

Arvio: Nopeiden taustatutkimusten perusteella sipoolaiset pääsevät lähtemään otteluun suhteellisen leveällä pelaajistolla, koska sipoolaisilla junioreilla näyttäisi olevan vapaa viikonloppu U19-sarjasta. Siksipä tästä ottelusta tuskin tulee minkäänlainen läpihuuto vaikkakin vierasjoukkue lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Paljon tulee kuitenkin ratkeamaan siihen minkälaisen paineen Bulldogsien puolustuksen linja saa Huete Bonetille. Kaikista kaunopuheista huolimatta arvioimme Nordmenin voittavan ottelun 7–28.

Northern Lights –Blaze

11.6. kello 18:00 Castrenin kenttä, Oulu

Ennakkoon ajatellen viikonlopun tasaisin ottelu, jos vierasjoukkue saa matkaan katu-uskottavan porukan.

Oululaisten vahva marssi perustuu yksinkertaisiin asioihin

Oulu Northern Lightsin vakuuttava 3–0-saldo ei johdu siitä, että joukkue olisi jotenkin muita joukkueita laajemmalla tai hienommalla pelikirjalla liikkeellä vaan yksinkertaisesti siitä, että joukkue on treenannut talven aikana muita joukkueita paremmin. Oululaisten tekemisestä paistuukin tällä hetkellä kellon tarkka tekeminen, jonka ansiosta Revontulien meno näyttää nykyisellään yksinkertaisesti helpolta. Tätä kellon tarkkaa tekemistä on havaittavissa esimerkiksi joukkueen hyökkäyksen linjan työskentelyssä niillä yrityksillä, jolloin oululaiset ovat päättäneet juosta. Onhan oululaisten juoksublokkaaminen tällä hetkellä ylivoimaisesti sarjan parasta ja juuri siitä syystä, että jokainen linjassa pelaava pelaaja tietää tasan tarkkaan mitä tekee ja koska tekee. Tämän asian sai kokea myös Tarto Titans pari viikkoa sitten, kun oululaisten hyökkäyksen linja kuskasi virolaisia enemmän kuin Silja Eurooppa normaalina viikonloppuna.

Oululaisten pelaaminen ei olekaan nykyisellään mitenkään erikoisen monipuolista vaan ennemmin hieman kapeakatseista, mutta siitä huolimatta erittäin tehokasta, koska joukkueen jokainen pelaaja tietää tasan tarkkaan mitä heidän pitää tehdä seuraavaksi.

Blaze on mainettaan parempi joukkue

Malmi Blaze on todistanut jo kolmen ensimmäisen viikon aikana kuuluvansa 4. divisioonan sijaan 3. divisioonaan. Onhan joukkue pystynyt taistelemaan jo kaksi tasaista ottelua kauden alkuun ja toisen se olisi jopa voittanut ilman siirtopapereista johtuneita ongelmia. Malmilaisten ongelmana on kuitenkin sitoutuminen tai sen puuttuminen, koska villeimmät huhut ovat kertoneet malmilaisten treenaavan hieman miten sattuu eikä joukkue ole ilmeisesti saanut kaikkia pelaajiaakaan vielä kaikkiin matseihin mukaan. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää kaksi viikkoa sitten pelattua Lions-ottelua, johon Blaze joutui huhujen mukaan lähtemään ilman hyökkäyksen linjaa. Sitoutuminen onkin se asia, joka joukkueen pitää saada kuntoon jotta se voi yllättää Revontulien kaltaisia joukkueita.

Arvio: Ennakkoon ajatellen kaikki asiat puhuvat kotijoukkueen puolesta, mutta siitä huolimatta allekirjoittanut ei usko ottelun olevan yhden joukkueen näytös. Tähän oletukseen on syynä Blazen puolustuksen linja, joka pelaa raastavan ilkeää jenkkifutista. Blazen puolustuksen linja voikin olla ensimmäinen porukka, joka pystyy pistämään kampoihin Revontulien hyökkäyksen linjalla ja jos näin käy, pitää oululaisten keksiä jotain uutta dominoidakseen ottelua monien odottamalla tavalla. Allekirjoittanut uskookin ottelu pysyvän suhteellisen tiukkana pitkään, mutta lopulta kääntyvän kotijoukkueelle numeroin 28–7.

Eagles – Tarto Titans

12.6. kello 15:00 Puistolan kenttä, Kotka

Ottelu, jota voidaan pitää viikonlopun mielenkiintoisimpana, vaikka kotijoukkue ei välttämättä olekaan yllätettävissä.

Eagles tietää mihin iskea Titansia vastaan

Eagles on siitä erikoinen joukkue, että sen riveistä löytyy useita avainpelaajia jotka ovat pelanneet jo aiemmin urallaan Titansia vastaan. Kyseinen kohtaaminen on viime syksyltä jolloin Niclas ”Nesi” Carpelan ja kumppanit kävivät auttamassa Riika Lionsin Baltian liigan mestariksi. Tuon ottelun pohjalta voisi ajatella pelinrakentaja Carpelanin ja laitahyökkääjä Juhani Kähösen loistavan jälleen tulevana sunnuntaina, koska viime syksynä pelatussa ottelussa juuri tämä kaksikko oli vertaansa vaille ja siitä todisteena voidaan pitää Carpelanin MVP-valintaa. Nyt kuitenkin on kesä 2016 eikä syksy 2015, joten ei vielä julisteta Kotka Eaglesiä ottelun voittajaksi. Todennäköistä silti on se, että Eaglesin heittohyökkäys tulee olemaan jälleen todella kovassa iskussa ja Titansin takakenttä ongelmissa sen kanssa.

Titans on pitänyt kehittyä valtavasti kahdessa viikossa

Titans on pelannut nyt kaksi ottelua 3. divisioonassa ja molempia otteluita on varjostanut isot virheet. Siitä syystä yksi vapaa viikonloppu ei olisi voinut tulla virolaisten kannalta parempaan paikkaan, onhan joukkueella käytössään nyt jo kahden ottelun verran videoita ja sitä kautta useampi pätkä, jossa joukkueen tekemät virheet näkyvät selkeästi. Pelkkä virheiden näkeminen ei kuitenkaan aja joukkuetta eteenpäin vaan joukkueen valmennuksen ja pelaajien pitää myös osata reagoida asioihin. Se, onko näin tapahtunut, selviää vasta tulevana viikonloppuna, mutta toivottavaa se olisi, koska se toisi jälleen yhden uuden joukkueen taistelemaan tämän vuoden pudotuspelipaikoista.

Arvio: Titans on suhteellisen iso ja fyysinen joukkue, mutta taktisesti sen pitää vielä kehittyä taistellakseen ”isompiaan” vastaan sarjan kärkisijoista. Tämä asia tulee näkymään sunnuntaina ja siitä syystä on hyvin todennäköistä, että Eagles voittaa ottelun suhteellisen selkein numeroin. Enemmän katsojien pitääkin jännittää sitä kuinka monta maalia Carpelan heittää tällä kertaa Kähöselle. Kyseinen kaksikko nimittäin yrittää saavuttaa tämän kesän aikana sadan yhteisen maalin rajan. Ottelu päättyy 56–13.