Kohti Tinamaljaa: Viikko 7 – Panokset kovenevat

Jenkkifutiksen 3. divisioonan runkosarja saavutti menneenä viikonloppuna puolivälinsä viimeistenkin joukkueiden osalta, joten tulevana viikonloppuna aletaan pelaamaan kauden loppupuolta. Se näkyy myös panoksissa, joita tämän viikonlopun otteluista ei tule puuttumaan yhtään. Onhan esimerkiksi Lahdessa pelattavassa ottelussa panoksena viimeinen pudotuspelipaikka ja Oulussa taas pelataan runkosarjan voitosta, kun paikallinen Northern Lights kohtaa lohjalaisen Lionsin.

Tästä kierroksesta eteenpäin jokaisen ottelun panokset ovat entistä suuremmat, koska suurella todennäköisyydellä pudotuspelijoukkueet ovat selvillä tulevana sunnuntaina, mutta joukkueiden keskinäinen järjestys voi vielä muuttua.

Wolverines II – Eagles

15.7. kello 19:00 Brahen kenttä, Helsinki

Viikonlopun kärkikamppailu, jonka panoksena voi olla jopa suora välieräpaikka.

Wolverinesin kokoonpano ratkaisee paljon

Wolverines II kausi on ollut hieman kaksijakoinen. Joukkue lähes dominoi 3. divisioonaa kauden ensimmäisten otteluiden ajan, mutta sitten joukkueen taso on laskenut hyvinkin paljon. Syynä tähän on se, että Wolverines on joutunut yksinkertaisesti peluuttamaan alkukautta ”huonompia” pelaajia 3. divisioona joukkueessaan, koska seuran parhaat pelaajat ovat keskittyneet 1. divisioonaan. Tämä taas on tarkoittanut sitä, että ”Wolvojen” taso on heitellyt jopa otteluiden sisällä todella rajusti ja siihen joukkueella ei ole kyllä varaa Kotka Eaglesiä vastaan. Onhan Eagles joukkue, joka kyllä rankaisee, jos sille annetaan siihen mahdollisuus.

Tästä syystä on mielenkiintoista nähdä millaisella kokoonpanolla Wolverines lähtee metsästämään suoraa välieräpaikkaa, joka sille on tarjolla tässä perjantai-illan kärkikamppailussa. Järjellä ajateltuna Wolverinesin luulisi satsaavan juuri tähän otteluun hyvinkin paljon, koska juuri tämän ottelun voitolla on todella suuri merkitys koko loppukauden tekemiseen. Lisäksi tätä miettimistä helpottaa se, että Wolverinesin edustusjoukkue pelaa oman ottelunsa vasta lauantaina ja siitä syystä ”wolvot” voivat peluuttaa lähes ketä tahansa Eaglesiä vastaan. Onhan alemmalta sarjatasolta ylös nostaminen karenssitonta ja siitä syystä myös lauantaina pelaavat pelaajat voivat pelata perjantai-iltana alemmalla sarjatasolla.

Eagles on saamassa kokoonpanonsa kuntoon

Viime perjantaina Lahti Panthersia vastaan hieman vajaamiehisenä pelannut Eagles on saamassa tämän viikonlopun otteluunsa jälleen hieman vahvemman miehistön. Nimimiehistä paluun pelaavaan kokoonpanoon tekee ainakin Juhani Kähönen ja sitä kautta Eaglesin laitahyökkääjäosasto näyttää kertaheitolla viime viikonloppuista paremmalta. Olihan Eaglesiltä poissa viime viikonloppuna useampikin laitahyökkääjä ja siitä syystä esimerkiksi kokenut Patrik Thesleff joutui pelaamaan viime perjantaina hänelle hieman vieraammalla pelipaikalla. Kähösen paluun pitäisikin varmistaa se, että Eaglesin heittohyökkäys on jälleen vahvalla totutulla tasollaan ja sitä kautta valmiina haastamaan Wolvojen takakentän.

Arvio: Ottelun voittajaa on vaikea arvioida ennen ottelun alkua, koska Wolverinesin taso tulee riippumaan niin paljon siitä ketkä edustusjoukkueen miehistöstä ovat auttamassa 3. divisioonan miehiä. Lähtökohtana voidaan kuitenkin pitää sitä, että Eagles lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja ilman useampaa edustusjoukkueen pelaajaa Wolvot tulevat olemaan suurissa ongelmissa vieraidensa kanssa. Siksi arvioimme ottelun päättyvän 14-35 ja pisteiden matkaavan suhteellisen selvän ottelun päätteeksi Kotkaan.

Bulldogs – Blaze

16.7. kello 14:00 Söderkullan kenttä, Sipoo

Häntäpään kamppailu, jossa tulee ratkeamaan runkosarjan viimeinen joukkue.

Bulldogsin peli on takalukossa

Me arvioimme viime viikonlopun ennakossamme Bulldogsin ottavan kauden ensimmäisen voittonsa ja nousevan sen myötä taistelemaan pudotuspelipaikasta. Toisin kuitenkin kävi, ja Bulldogs hävisi ottelunsa tartolaista Titansia vastaan selkein 0-20-lukemin. Tuosta ottelusta Bulldogs olisi voinut napata voiton ja ne elintärkeät kaksi pistettä, mutta hyvän alun jälkeen iskenyt henkinen lukko romutti tuolloin haaveet voitosta.

Mielenkiintoiseksi kyseisen asian tekee se, että Bulldogs hallitsi lähes täydellisesti kyseistä ottelua ensimmäisen neljänneksen ajan, mutta sen jälkeen tulleet pienet virheet luistivat koko joukkueen raiteiltaan.

Sipoolaisten onkin pitänyt keksiä kuluneella viikolla jotain henkisiä niksejä pelinsä parantamiseen, koska jo viime viikonloppuna esitetyllä pelikirjalla joukkue kyllä voittaa, kunhan keskushyökkääjät juoksevat tilanteet loppuun ja laitahyökkääjät tekevät mitä valmentajat käskevät. Viime viikonloppuna näin ei tapahtunut ja sipoolaiset jäivät yleensä keskushyökkääjän jarruttelun takia helpoista uusista noin jaardin päähän ja kerran tämä jarruttelu maksoi jopa TD:n verran.

Malmilaiset kävivät Rovaniemellä juhlimassa

Malmi Blaze kävi siis viime viikonloppuna Rovaniemellä ja pelillisesti tuo reissu ei jättänyt varmasti jälkipolville kerrottavaa, mutta joukkueen oman huumorin mukaan reissu oli silti onnistunut hyvän yöelämän takia. Joukkue ilmoittikin 62-0-lukemin hävityn ottelun jälkeen voittavansa yössä sen minkä hävisivät kentällä. Eli tämä ehkä kuvaa kaikkein parhaiten sitä huumoria mitä joukkueen sisällä viljellään ”heikkoina” hetkinä.

Tavallaan tuo huumori myös kuvaa sitä, että malmilla jenkkifutista ei oteta liian vakavasti ja siitä syystä joukkue voi pelata myös ilman suurempia paineita viikonlopusta toiseen. Tämä on myös syy miksi Blaze tuskin miettii enää viime viikonloppuna tehtyjä virheitä. Eli olisi jopa jonkinlainen ihme, jos Blaze ei olisi henkisesti valmis kohtaamaan tulevana lauantaina vielä viime kaudella joukkueen farmiseurana toiminutta Bulldogsia.

Arvio: Niin hassulta kuin se kuulostaakin niin Malmi Blaze lähtee tähän häntäpään kamppailuun jonkinlaisena ennakkosuosikkina. Pääseehän Blaze lähtemään otteluun hieman paineettomammasta tilasta, koska joukkueella ei ole kuin voitettavaa viikonlopun kamppailussa. Bulldogs taas ei varmasti halua hävitä ”kakkosjoukkueelleen” ja siitä syystä joukkueen tekemisessä voi olla hieman ylimääräistä puristusta. Ottelussa ei varmasti nähdä mitään pistejuhlia, joten siksi arvioimme ottelun päättyvät vieraiden 14-6-voittoon.

Panthers – Tarto Titans

16.7. kello 13:30 Kisapuisto, Lahti

Viikonlopun ehdottomasti mielenkiintoisin ottelu, koska panoksena on viimeinen pudotuspelipaikka.

Lauantaina mitataan lahtelaisten kantti

Lahti Panthersin kausi käynnistyi kohtuullisen hyvin, mutta kaksi edellistä ottelua joukkue on ollut selvänä altavastaajana. Sen takia on mielenkiintoista nähdä miten hankaluuksia kohdannut joukkue pystyy kasaamaan rivinsä ja vastaamaan suhteellisen samantasoisen joukkueen heittämään haasteeseen. Tilanteen ei kuitenkaan pitäisi olla talven aikana uusiutuneelle pantterilaumalle mitenkään uusi, koska joukkue joutui lähtemään jo kauden ensimmäisiin otteluihin lähdes samanlaisesta tilanteesta. Olihan joukkueella alla hyvin vaikea viime kausi ja sitä kautta itseluottamus lähes nollissa, vaikka joukkueen piti olla hienoinen ennakkosuosikki otteluihinsa. Noista otteluista joukkue pystyi kuitenkin raapimaan kasaan sääntöjen avittamana 4 pistettä ja siksi joukkueen pitäisi muistaa myös nämä hyvät hetket ennen vaikeampaa aikakautta.

Ottelu ei kuitenkaan ratkea pelkästään siihen kuinka hyvin lahtelaiset ovat päässeet tappioista yli vaan myös siihen millaisen joukkueen lahtelaiset saavat liikkeelle lauantain otteluun. Edelliseen otteluunsa Panthers nimittäin joutui starttaamaan ilman 9 aloittavaa pelaajaa ja siihen nähden joukkueen suoritus oli jopa kohtuullisen hyvä. Tänä viikonloppuna panttereilla ei ole kuitenkaan varaa antaa kokoonpanonsa avulla tasoitusta vastustajalle, koska panoksena on pudotuspelipaikka ja ratkaisevat kaksi pistettä. Siksi olisi hyvin toivottavaa, että pantterit saisivat edes osan sairastuvalla olevista pelaajistaan takaisin pelaavaan miehistöön ja samalla muista syistä viime perjantaina pois olleet pelaajat saisivat asiansa paremmin järjestettyä. Pelaahan lahtelainen jenkkifutis ensimmäistä kertaa lähes 10 vuoteen tosissaan pudotuspelipaikasta ja sen lunastamiseen lahtelaiset tarvitsevat jokaisen vähänkin pelaamaan kykenevät ”pelimiehensä” kokoonpanoonsa.

Virolaista tahtoa nähtiin viime viikonloppuna Sipoossa

Tarto Titans oli viime viikonloppuna täydellinen vastaanottaja ensimmäisen neljänneksen ajan, mutta siitä tahdonvoimalla selvinnyt titaalilauma nosti tasoaan heti toisen neljänneksen alettua ja lopulta joukkue jopa hallitsi ottelua. Tahdonvoima ja todelliset taistelijat ovatkin tartolaisten vahvimmat aseet taistelussa pudotuspelipaikasta. Onhan joukkue noussut lähes haudan pohjalta taistelemaan vielä pudotuspelipaikasta ja vieläpä hyvin kapean rosterin voimin. Tästä syystä tartolaisille ei voikaan kuin nostaa hattua ja toivottaa onnea, koska harvemmin 3. divisioonassa on nähty samanlaista tuhkimotarinaa, jos joukkue nousee vielä pudotuspeleihin saakka.

Yksistään tahdon asioista ei Titansin nousussa ole kuitenkaan kyse, koska joukkueen pelaaminen on kehittynyt koko kauden ajan hirvittävää vauhtia. Joukkuetta onkin vaikea tunnistaa nykypäivänä enää samaksi, mitä se oli kauden alussa, koska niin paljon tartolaisten tekeminen on mennyt eteenpäin jokaisella osa-alueella ja enää joukkue ei tee aivan käsittämättömän tyhmiä virheitä, joita se teki vielä kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Arvio: Lahtelaiset lähtevät kokemuksensa ansiosta otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta minkäänlaista selkeää eroa joukkueiden välille on vaikea asettaa. Siksipä ottelusta on varmasti tulossa yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista ja tasaisimmista. Kotietu ja kokemus kuitenkin kääntävät ottelun kotijoukkueen eduksi ja ottelu päättyy 22-16.

Northern Lights – Lions

17.7. kello 13:00 Castrenin kenttä, Oulu

Ennakkoon ajatellen viikonlopun kovatasoisin ottelu, jonka voittajaa on vaikea ennakoida.

Oululaisten juna on porskuttamassa kohti runkosarjan voittoa

Northern Lights eli näin kotimaisittain revontulet ovat olleet koko kuluneen kesän 3. divisioonan valtiaita ja näin tulee jatkumaan ainakin runkosarjan loppuun saakka, ellei sitten joukkue mene kompastumaan tänä viikonloppuna lohjalaisten jalkoihin. Joukkueella on nimittäin lähtökohtaisesti yhden ottelun marginaali Kotka Eaglesiä vastaan ja sen menettäminen Lions-voiton jälkeen näyttää hyvin epätodennäköiseltä. Kohtaahan oululaiset tämän viikonlopun jälkeen enää Sipoossa Bulldogsin ja kotona Wolverinesin ja noista peleistä neljän pisteen menettäminen on lähes mahdotonta.

Revontulien asenne tulee olemaan siitä syystä takuuvarmasti todella kovaa luokkaa tulevana sunnuntaina ja sen takia lohjalaisten voiton mahdollisuuksia voidaan pitää jokseenkin kyseenalaisina.

Lions hankki lisävoimaa Espanjasta

Lohjalaiset ilmoittautuivat 3. divisioonan kilpavarusteluun mukaan pari viikkoa sitten hankkimalla riveihinsä Espanjalaiset Artur Pinheiron ja Jorge Ruizin. Pelipaikkoina näillä espanjan vahvistuksilla toimii puolustuksen linja (Pinheiro) ja puolustuksen takakenttä (Ruiz). Tämän kilpavarustelun seurauksena jo ennestään kärkikahinoihin ennustettu Lions kyllä nosti osakkeitaan rajusti. Onhan joukkueella jo ennestään leveä materiaali ja nyt sen pitäisi olla myös laadukas.

Arvio: Espanjan vahvistukset hieman nostavat Lionsin mahdollisuuksia tässä ottelussa, mutta lähtökohtaisesti Revontulet lähtevät otteluun silti ennakkosuosikkeina. Erot joukkueiden välillä ovat kuitenkin pieniä ja siitä syystä lopputuloksen ennustaminen on hyvin vaikeaa. Jos ja kun jotain on kuitenkin pakko arvioida, niin me arvioimme pisteiden jäävän Ouluun numeroin 28-22.