Tyhjätaskusta taivaisiin: viikko 6

Viime kierroksilla hyvään vauhtiin päässyt kelkka otti vähän osumaa menneenä torstaina, kun allekirjoittaneen varmana pitämä Atlanta Falcons teki paluun oikealle tasolleen. Tätä ei pidä jäädä kuitenkaan harmittelemaan vaan laittaa uutta matoa koukkuun. Eli tänään lähdemme rakentamaan taas lappuamme varmoista kohteista ja maustamme sitä parilla mukavalla hakukohteella.

Tyhjätaskun varma

20:00 Pittsburgh Steelers +3.0 – Arizona Cardinals 2 1.73

Lyhyt viikko ja Ben Roethlisbergerin poissaolo ei voi olla näkymättä kotijoukkueen tekemisessä. Cardinalsin osakkeita nostaa myös se, että joukkue palasi jälleen yhden heikomman ottelun jälkeen tasolleen viime viikonloppuna. Allekirjoittanut pitääkin tätä kohdetta yhtenä alkukauden parhaimpana.

Tyhjätaskun rekkakohde

20:00 Cleveland Browns +3.0 – Denver Broncos 2 1.77

Allekirjoittanut on odottanut Broncosin romahdusta koko alkukauden ajan, mutta tänään sitä tuskin tullaan näkemään. Broncosin puolustus tulee olemaan suht nimettömälle Browns-hyökkäykselle aivan liian kova pala purtavaksi. Siksipä vierasjoukkue tulee voittamaan, vaikka joukkueen oma hyökkäys ei lähtisi rullaamaan ottelussa kunnolla.

Tyhjätaskun hakukohteet

3:30 Indianapolis Colts +10.0 – New England Patriots 1 1.77

Viime viikkojen hakukohteet ovat olleet usein lähellä osumista, mutta ilman tasoitusta pelaaminen on kostautunut. Siksipä allekirjoittanut päätti lähteä hakemaan tällä viikolla myös hakukohteisiin tasoituksia ja pitämään sitä kautta kertoimet kohtuullisina. Itse ottelusta allekirjoittanut uskoo tulevan hyvin tasainen, koska Patriots on kärsinyt viime aikoina loukkaantumista. Colts tulee pääsemään yön viimeiseen otteluun vieraitaan huomattavasti terveemmällä miehistöllä. Oletettavasti pelinrakentaja Andrew Luckin ja laitahyökkääjä T.Y. Hiltonin pelaavat yön ottelussa. Niinpä ottelusta ei voida olettaa tulevan pelkästään vierasjoukkueen näytöstä ja jopa kotijoukkueen voitto ei ole mikään mahdottomuus, jos Luck pystyy palaamaan vanhalle tasolleen. Kauden ensimmäisissä otteluissahan Luck oli jokseenkin surkea, mutta pelaamista selvästi häiritsi jonkinlainen vamma, jonka pitäisi olla nyt jo parempana.

23:05 Seattle Seahawks – Carolina Panthers + 7.5 2 1.82

Tässä kohteessa painaa se, että kaikki odottavat edelleen Seahawksin nousevan viime vuosien tasolleen. Moni kuitenkin samalla unohtaa Panthersin olevan tappioton joukkue, joka on päässyt valmistautumaan tämän viikonlopun otteluun jo kahden viikon ajan. Panthers onkin yksi tämän kauden yllätysvalmiimmista joukkueista ja isoin kiitos siitä kuuluu loistavasti toimineelle puolustukselle. Tuo loistavasti toiminut puolustus saa vielä tällä viikolla lisäpotkua siitä, että kauden ensimmäisellä kierroksella loukkaantunut Luke Kuechly tekee tänään paluun pelikentille. Kuechlyllä vahvistunut Panthers-puolustus tuleekin olemaan todella kova haaste ongelmissa painineelle Seahawksin hyökkäykselle.

Twitter: @Tyhjatasku
Kansikuva: Getty