Tyhjätaskusta taivaisiin: viikko 14

Viikko käynnistyi torstaina kahdella osumalla ja ainoa väärin mennyt kohde oli myös lähellä, kun Dez Bryant jäi ainoastaan 5 jaardin päähän tavoitteesta. Tuosta pummista voidaan oikeastaan kyllä syyttää Chicago Bearsin surkeaa puolustusta, jonka vuoksi Tony Romon ei tarvinut paljon palloa heitellä, vaan Dallas Cowboysin tehokas juoksuhyökkäys ratkaisi ottelun loistavalla tekemisellään.

Tämän viikkoiset kohteet ovat poimittu jälleen Nordicbetin listoilta.

Tyhjätaskun varmat:

Arizona Cardinals – Kansas City Chiefs 2 1.84

Ottelu on vierasjoukkueelle elämän ja kuoleman ottelu, joten Kansas City Chiefs lähtee ”sunnuntai-illan valoihin” varmasti hyvin valmistautuneena ja motivaatiosta ei pitäisi olla puutetta. Arizona Cardinalsin valmistautumista on haitannut jo monen viikon ajan isot loukkaantumiset ja tämänkin viikon valmistautuminen on kulunut ilman puolustuksen takakentällä viihtyvää Tyrann Mathieusta. Mathieu kärsi viime viikolla vakavan sormivamman ja sen vuoksi pelaaminen tämän illan ottelussa on mahdotonta. Arizonalaisten viime viikkojen valmistautuminen on ollut siis korvaavien pelaajien etsimistä ja samalla normaali tekeminen on varmasti kärsinyt. Cardinals ei olekkaan allekirjoittaneen mielestä enään voittosaldonsa arvoinen ja se hämää hieman kertoimissa.

Tyhjätaskun rekkakohteet:

Philadelphia Eagles – Seattle Seahawks 1 1.88

Ottelu joka ratkaisee NFC:n 2. paikan, joten panoksia riittää ja molemmat haluavat varmasti kotiedun sekä sen myötä ensimmäisen viikon vapaan pudotuspeleihin. Moni on hullaantunut Seattle Seahawksin viime viikkojen esityksistä, mutta monelta on unohtunut se millaisia joukkueita vastaan Seahawks on pelannut. Arizona Cardinals oli menettänyt juuri ennen Seahawksin kohtaamista pelinrakentaja Carson Palmerin ja viime viikolla vastassa oli koko syksyn hyökkäyksensä kanssa tuskaillut San Francisco 49ers. Tämän viikkoisessa ottelussa Seahawks joutuu siis vasta todelliseen testiin, kun vastaan asettuu joukkue, joka pystyy tarvittaessa tekemään pisteitä. Isoin kysymys on, pystyykö Seahawks hyökkäys tekemään tarvittaman määrän pisteitä, sillä enää alle 20 pisteen tekeminen ei tule riittämään. Philadelphia Eaglesin osakkeita nostaa se, että vastassa on joukkue, joka ei ole tottunut tekemään 30 pistettä jokaisessa ottelussaan, joten kotkien puolustuksen pitäisi päästä hieman viime viikkoja helpommalla. Toinen iso asia on se, että Eaglesin juoksupuolustus sai viime viikolla alleen loistavan suorituksen ja sen vuoksi itseluottamuksen pitäisi olla kunnossa. Hyvällä itseluottamuksella varustettu Eaglesin juoksupuolustus tulee olemaan se osa-alue, joka ratkaisee ottelun kotijoukkueen eduksi.

San Diego Chargers +3,5 – New England Patriots 2 1.89

Allekirjoittanut ei haluaisi pelata ihan näin isolla tasoitukella, mutta olemme pitäneet tipsien kerroinrajana 1.80. Joten 0,5 pistettä liian korkea tasoitus otetaan mukaan ja luotetaan New England Patriotsin viime aikaiseen vireeseen. Patriots on edelleen liigan kuumin joukkue ja vierastappio Green Bay Packersille ei muuttanut sitä asetelmaa kovinkaan paljon. Joten AFC:n 1. paikkaa tavoitteleva Patriots lähtee otteluun todella suurena ennakkosuosikkina. Olisi jopa jonkinlainen ihme jos kotijoukkue pystyy roikkumaan ottelussa mukana viimeiselle neljännekselle asti. San Diego Chargersin heittopuolustus on parantanut otteitaan viime viikkoina rajusti, mutta silti allekirjoittanut ei jaksa uskoa sen pystyvän pysäyttämään Rob Gronkowskia. Sisemmän laitahyökkääjän paikalla pelaava Gronkowski on ollut viimeiset viikot sellaisessa vireessä, että hänen pysäyttämiseensä ei riitä 1 tai edes 2 pelaajaa.

Erikoiskohteet:

Pelaajakohtaiset erikoisvedot eivät ole vielä valmistuneet, mutta otan ne heti käsittelyyn niiden valmistuttua. Pohdintaa näistä erikoiskohteista näet tämän jutun Facebookin kommenttikentässä, joten jos kaipaat vielä ”maustetta” illan NFL-lapulle, niin kannattaa odottaa vielä hieman myöhempään ja napata muutama extra mukaan.