Kohti Vaahteramaljaa: Wasa Wa1ld Royals ampuu kovilla

Wasa Wa1ld Royals ilmoitti tänään tehneensä sopimuksen kolmen ruotsalaispelaajan kanssa ja samalla joukkue rikkoi jonkinlaisen radiohiljaisuuden pelaajiin liittyvässä uutisoinnissa. Ennen tätä päiväähän Royals ei ollut vielä ilmoittanut yhdestäkään ulkomaalaisvahvistuksesta, vaikka muutenhan joukkue oli pitänyt kyllä media näkyvyyttä yllä esimerkiksi joulukuun lopulla tulleella tiedotteella, jossa se kertoi kovista tulevaisuuden suunitelmistaan.

Ulkomaalaisvahvistusten uutisoimattomuudella oli kuitenkin syynsä, koska Royals on selvästi panostanut vahvistuksia etsiessään kovaan laatuun eikä määrään. Onhan näistä kolmesta ensimmäisestä vahvistuksesta jokainen ehtinyt tekemään debyyttinsä Ruotsin maajoukkueessa, ja sitä kautta jokainen on myös todistanut henkilökohtaisen taitotasonsa olevan riittävä Vaahteraliigaan.

Silmään pistävää Royalsin tämän päiväisessä lehdistötiedotteessa on myös se, että tänään ilmoitetut LB Joshua Akena, DB Nicholas Peterson ja OL Eric Blomgren kuuluivat vasta ensimmäiseen ruotsalaisten muodostamaan aaltoon joka rantautui Vaasan rannikolle tänä talvena. Siksi onkin enemmän kun todennököistä, että Royals tulee ilmoittamaan vielä tämän offseasonin aikana useammankin ruotsalaispelaajan liittymisestä kuninkaallisten riveihin ensi kesän ajaksi.

Uudet kuninkaalliset lyhyesti esiteltynä

Joshua Akena

LB Joshua Akena

Joshua Akena muistuttaa Royalsin tiedotuksesta vastaavien henkilöiden mielestä hyvin paljon toissa kesänä joukkueen riveissä pelannutta tukimies Qua Huzzieta, joka dominoi kyseisen kauden ajan 1. divisioonaa. Ainakin allekirjoittanut uskoo vaasalaisten ihastuvan tähän jenkkilässäkin pelitaitojaan hiomassa käyneeseen nuoreen ruotsalaiseen heti kauden ensimmäisten pelien aikana. Olihan Huzzienkin jonkinlainen kotiyleisön suosikki kaudella 2014.

Akenan ja Huzzien yhtäläisyyttä korostaa myös Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kommenteissaan: ”Joshuan kanssa olen ollut jutuissa jo pidempään. Hän muistuttaa minua filmillä kovasti Qua Huzziesta. En tietenkään laita hänelle niin suuria saappaita täytettäväksi. Joshua on kuitenkin samasta puusta veistettyä kamaa. Hän on iskijä, filmiltä näkee, että hän nauttii tästä. Hänen taklaamisensa on erittäin varmaa ja on hän yllättävän hyvä liikkumaan tilassa. Hänellä on todella hyvä vainu pallolle ja sinne missä tapahtuu. Hänellä on myös tilillään useampi maajoukkuepeli, mutta saman verran on edustuksia jäänyt väliin, kun hän on käynyt koulua USAssa.”

Nicholas Peterson

DB Nicholas Peterson

Peterson on kolmikosta ennakkoon ajatellen kovin, valittiinhan hänet viime kauden päätteeksi Ruotsin parhaimmaksi puolustuksen takakentällä pelanneeksi pelaajaksi. Peterson on monipuolisuutensa ansiosta pelaaja, joka pystyy pelaamaan takapuolustajan paikan lisäksi niin potkun palauttajana kun myös hyökkäyksen puolella laitahyökkääjän roolissa. Petersonia voidaan siitä syystä pitää yhtenä ensi kesän mielenkiintoisimpana pelaajana koko Vaahteraliigaa ajatellen.

Petersonin monipuolistuudesta hyvin paljon kertoo myös Evwarayen kommentti: ”Nicko on ns. ”Kultastandardi” omalla pelipaikallaan. Hän on nuori ja ulottuva takamies. Hänellä on erittäin hyvät pallotaidot ja näkyy se syötönkatkoissa, potkunpalautuksissa sekä laitahyökkääjän tontilla kunnostautumisessa. Hän on kutakuinkin eurooppalainen versio viime vuoden kahden suunnan all-star pelaajasta RJ Longista.”

Eric Blomgren

OL Eric Blomgren

Tänään ilmoitetuista ruotsalaisista nuorin on Blomgren ja samalla hän on myös hieman edellä mainittua kaksikkoa ”nimettömämpi”. Tämä ilmenee myös Royalsin tämän päiväisestä tiedotteesta, mutta samalla tiedotteessa halutaan korostaa Blomgrenin sitoutuneisuutta lajiin ja sitä potenttiaalia mitä NFL:ssäkin taitojaan kokeilemaan päässyt Evwarayen voi tästä nuoresta miehestä saada irti.

Kehittymisen halu ja lajiin sitoutuminen ilmenee myös Blomgrenin omista kommentista kun häneltä kysyttiin miksi hän valitsi juuri Royalsin ensi kauden joukkueekseen vaikka ottajia varmasti olisi ollut muuallakin. Blomgren kommentoi kysymystä seuraavasti: ”Royals on nuori, kovasti töitä tekevä joukkue, joka on matkalla Suomen huipulle. Haluan olla osana tätä tänä vuonna. Heillä on myös hyvä hyökkäyksenlinjavalmentaja (Seppo Evwaraye), jonka tiedän auttavan minua kehittymään joten mahdollisuutena tämä on minulle mainio.”

Joten ainakaan asenteesta ei Blomgrenin ensi kauden kehitys ja otteet tule jäämään kiinni. Tämä nuorimies kun on selvästi panostamassa kaikkensa juuri ensi kesään ja Royalsiin.