Kohti Vaahteramaljaa: Wasa Wa1ld Royals vahvistuu jälleen

Tammikuun lopussa kolmella ruotsalaisella vahvistunut Wasa Wa1ld Royals ilmoitti tänään tehneensä jälleen kahden EU-statuksella pelaavan pelaajan kanssa sopimuksen. Aiemmasta poiketen nämä herrat eivät olleet suoraan Ruotsista vaan Yhdysvalloista. Jenkeiksi näitä herroja ei kuitenkaan noteerata, koska molemmilta herroilta löytyy kaksoiskansalaisuus, jonka ansiosta herrat voivat pelata Vaahteraliigaa EU-statuksella ilman minkäänlaisia rajoituksia.

”Brittiläistä” voimaa Royalsin hyökkäyksen linjaan

Ensimmäisenä uusimmista hankinnoista esittelemme britti-passilla Royalsin riveihin tulevan David Bealen. Tämä 197 senttisen ja 123 kiloisen hyökkäyksen linjan vasemmassa päädyssä viihtyvän herran monipuolisuudesta kertoo paljon se, että hän pelasi vielä yliopistossa sisemmän laitahyökkääjän paikalla, vaikka Euroopassa hän onkin ”aina” pelannut ainoastaan hyökkäyksen linjassa. Tuleva kesä tulee olemaan Bealelle siis toinen euroopassa vietetty kesä ja edellinen meni Saksan kovamaineisessa GFL:ssä. Joten mistään turistista ei ole tällä kertaakaan kyse, kun puhumme Royalsin ensi kauden vahvistuksista.

Tätä mieltä on myös Royalsin päävalmentaja, viimeistä kesäänsä aloitteleva Seppo Evwaraye, joka kommentoi tuoreinta hankintaansa seuraavasti:

”Tiesimme että Ericin (Blomgren) lisäksi tarvitsemme edelleen hyökkäyksen linjaan vahvistuksia. David on oikeastaan juuri sitä mitä haen Tacklen paikalle. David on pitkä, vahva, erittäin aggressiivinen sekä nopea. Hänen highlight filminsä GFLstä on ikävää katseltavaa vastustajan vinkkelistä. Uskon, että meidän pelityyli tulee sopimaan hänelle erittäin hyvin. Olen erittäin iloinen Bealen ja Winstonin sopimuksista. Uskon, että pelillään sekä taidoillaan he tulevat kehittämään meidän runkopelaajia aika tavalla.”

Royalsiin myös neljäs ruotsalainen

Vaikka Royalsin, ja muutaman ruotsin maajoukkueessa pelanneen pelaajan sopimusneuvottelut eivät lopulta johtaneet odotettuun lopputulokseen, ei ruotsalaisten maihinnousu Vaahteraliiga jäänyt kolmen pelaajan niskoille. Royals nimittäin onnistui naaraamaan verkkoihinsa ruotsin kaksoiskansalaisuudella pelaavan Ario Winstonin. Jo alle kouluikäisenä ruotista Yhdysvaltoihin muuttanut Winston siis omistaa ruotsin kansalaisuuden, mutta mistään perinteistä ruotsalaisesta ei voida puhua, koska Winston on viettänyt suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa.

Todella nopeaksi pelaajaksi luonnehdittu Winston ei ole suomalaiselle jefukansalle täysin tuntematon nimi. Winston on esiintynyt Vaahteraliiga-kentillä ensimmäisen kerran jo vuonna 2014, jolloin hän edusti Helsinkiläistä 69ersia. Tuolloin pelit jäivät kuitenkin lyhyeen, koska Winston loukkasi kyynärpäänsä jo kauden ensimmäisessä ottelussa ja sitä myötä kausi päättyi jo ennen kuin se kerkesi edes kunnolla alkaa. Omien sanojensa mukaan Wintson valitsi Royalsin tulevan kesän joukkueekseen voittamisen halun takia, joten nähtäväksi jää pystyykö tämä kovilla vahvistuksilla vahvistunut viime vuosien divarimenestyjä menestymään myös Vaahteraliigassa. Avaimet menestykseen joukkueella näyttää kuitenkin pikkuhiljaa olevan käsissään, joten jos paperilla kovalta näyttävä joukkue onnistuu myös pelikentillä, voi vaasalaisista kasvaa ensi kauden suurin yllättäjä.

Lisää hankintoja Vaasaan on vielä varmasti tulossa

Royals ilmoitti tämän päivän tiedotteessaan, että lisää ruotsalaisia joukkueeseen ei ole enää tulossa, mutta samalla joukkue ilmoitti etsivänsä edelleen kahta EU-statuksella pelaavaa pelaajaa. Joten siitä syystä on hyvinkin todennäköistä, että vaasalaiset tulevat ilmoittamaan vielä lähiviikkoina yhteensä neljän tai viiden pelaajan sopimuksista. Joukkue on jo aiemmin ilmoittanut hankkivansa kaikki kolme sallittua jenkkipelaajaa riveihinsä.