NFL Mock Draft 2.0

NFL:n varaustilaisuus pidetään tänä vuonna viime vuosista poiketen Chicagossa. Ensimmäinen varaus kuullaan toukokuun 1. päivä kello 03:10 suomen aikaan. Virallisestihan varaustilaisuuden ensimmäinen kierros pidetään huhtikuun 30. päivä, mutta aikaerojen vuoksi suomessa kellot ovat ehtineet kääntyä jo toukokuun puolelle, kun ensimmäisen varaus julkaistaan.

Faneille.com on julkaissut jo tämän kevään ensimmäisen Mock Draftinsa maaliskuussa ja sen löydät täältä. Tämän kertainen julkaisu on nimensä mukaan versio 2.0, ja ennen toukokuun alkua julkaisemme vielä lopullisen arviomme kevään varaustilaisuuden kulusta. 2.0 versiosta löytyy myös yksi hyvin mielenkiintoinen kauppa, mikä voi toteutua jo ennen varaustilaisuuden alkua. Todennäköistä on kuitenkin, että isommat kaupat ja varausvuorojen siirrot tapahtuvat vasta varaustilaisuuden aikana. Siksi tämän keväisten varausten ennakointi on hyvin vaikeaa.

1. Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston QB

Jameis Winston on ollut lähes 100% varma 1. varaus jo kahden kuukauden ajan. Viimeisen viikon aikana valintaa on kuitenkin alettu hieman epäilemään, mutta näitä huhuja tuskin kannattaa ottaa vakavasti. Samoja huhuja liikkui myös vuonna 2012 jolloin Andrew Luck oli jo todella pitkään varma 1. varaus. Median tehtävä on hämmentää, ja sitä se tekee keksimällä juttuja Winstonista. Moni nimittäin pitää Winstonia toiseksi parhaana pelinrakentaja valintana sitten Peyton Manningin varauksen. Ykkössijanhan näissä arvioissa vie juuri edellä mainittu Luck.

2. San Diego Chargers: Marcus Mariota QB (Kauppa Tennessee Titansin kanssa)

Philip Rivers ei ole tekemässä jatkosopimusta siirtohuhujen keskellä olevan San Diego Chargersin kanssa. Tästä syystä Riversin kauppaaminen tuntuu hyvin loogiselta ratkaisulta. Titansin nykyinen päävalmentaja Ken Whisenhunt toimi vielä kaksi vuotta sitten Chargersin hyökkäyksenkoordinaattorina, jolloin Rivers pelasi todella mahtavan kauden. Titans voisi saada kaupassa itselleen aloittavan pelinrakentajan ja ylimääräisiä varausvuoroja Titansin uudelleenrakennusta varten, jolloin kaupan tekeminen tuntuu hyvinkin fiksulta.

Marcus Mariota ei ole pelinrakentaja, joka nostaisi Chargersin heti liigan kirkkaimpaan kärkeen. Toisaalta Charges on kasausvaiheessa oleva joukkue, jonka tavoitteet ovat 2-3 vuoden päässä, jolloin myös Mariota voisi olla liigan eliittiä opittuaan ammattilaisuuden salat. Mariota olisi siis hyvä kivijalka, mille Chargers voisi rakentaa uutta tulevaisuuttaan Los Angelesissa.

3. Jacksonville Jaguars: Dante Fowler Jr OLB/DE

Valinta voisi olla Leonard Williams, mutta jotenkin Fowler tuntui paremmalta ratkaisulta. Jaguarsin puolustuksen linjan keskusta on suhteellisen hyvä, ja ongelmat ovat enemmän pelinrakentajan häiritsemisessä, minkä takia Fowler tuntuu oikealta valinnalta.

4. Oakland Raiders: Leonard Williams DT

Leonard Williams on varaustilaisuuden paras pelaaja, jos huomioon ei oteta eri pelipaikkojen ”arvoa” joukkueelleen. Tästä syystä Williamsin valinta on Raiders johdolle todella helppo.

Vic Beasley on pelaaja jollaisen jokainen NFL valmentaja haluaisi joukkueeseensa. (Getty)

Vic Beasley on pelaaja jollaisen jokainen NFL-valmentaja haluaisi joukkueeseensa. (Getty)

5. Washington Redskins: Vic Beasley DE/OLB

GM Scot McCloughan rakastaa nopeita ja isoja pelaajia, joten Beasley on kuin tehty uudistuvaan Redskinsiin. Beasley on todella räjähtävä ja voimakas pelaaja, joka tulee tekemään NFL:ssä todella kovan uran.

6. New York Jets: Shane Ray DE/OLB

Jetsin uusittu valmennus on yrittänyt koko kevään vahvistaa puolustustaan, ja samaa linjaa joukkue jatkaa myös varaustilaisuudessa. Shane Ray on paras heittoryntääjä, joka on jäljellä ja siksi valinta on lopulta helppo. Ray oli ennen Combinea top5 varaus, mutta testien väliin jättäminen pudotti hetkellisesti osakkeita. Nyt kuitenkin Combinen arvo on jälleen hieman laskussa ja siksi Rayn voi nostaa takaisin lähelle top5:ttä.

7. Chicago Bears: Amari Cooper WR

Laitahyökkääjä Brandon Marshall on poissa ja siksi valinta voi hyvin osua Amari Cooperiin. Cooper on erinlainen pelaaja kuin Alshon Jeffery ja sopisi siksi hyvin Bears hyökkäykseen kuin nenä päähän.

8. Atlanta Falcons: La’el Collins OT

La’el Collins on nousemassa rakentinlailla varaustilaisuuden parhaaksi hyökkäyksen linjamieheksi. Falcons varmasti puntaroi Randy Gregoryn varaamista, mutta Combinessa tehty positiivinen huumetesti pudottaa Gregoryn osakkeita liian paljon. Collins ei olisi seksikkäin valinta, mutta tulevaisuuden kannalta todella hyvä ja varma veto.

9. New York Giants: Brandon Scherff OT/G

Giants on joukkue, mistä löytyy reikiä enemmän kuin riittävästi. Joukkueen menestymiseen eniten vaikuttaa linjapelaaminen ja siksi Giants voisi aloittaa reikien tukkimisen hyökkäyksen linjastaan. Brandon Scherff on yksinkertaisesti pelaaja, jota Giantsin ei kannattaisi ohittaa ja siksi valitsemme hänet.

10. St. Louis Rams: TJ Clemmings OT

Ramsin hyökkäyksen linja on kokemassa isoja muutoksia, ja ei olekkaan ihme että Ramsin johtoporras on osoittanut suurta kiinnostusta TJ Clemmingsiä kohtaan. Clemmings on hieman raakile pelaaja, mutta tulevaisuudessa hänestä voi kasvaa vaikka tämän varaustilaisuuden top5 pelaaja.

11. Minnesota Vikings: Trae Waynes CB

Sopii täydellisesti päävalmentaja Mike Zimmerin käyttämään puolustukseen, ja siksi valinta on suhteellisen varma, jos Trae Waynes on vielä vapaana numerolla 11. Ennakkoon yksi varmimmista valinnoista, koska Waynesin nouseminen Top10 kuulostaa vähän kaukaa haetulta.

Kevin White on monien papereissa jopa varaustilaisuuden paras laitahyökkääjä (Getty)

Kevin White on monien papereissa jopa varaustilaisuuden paras laitahyökkääjä (Getty)

12. Cleveland Browns: Kevin White WR

Yksi tämän listan putoajista, jonka varaus voitaisiin nähdä jo top5. Sopivaa joukkuetta tai kauppakumppia ei löytynyt niin laitetaan herra tähän kohtaan.

White olisi lähes täydellinen korvaaja ensi kaudella pelikiellossa olevalle Josh Gordonille.

13. New Orleans Saints: Randy Gregory OLB

Saints kaipaa apua heittoryntäämiseensä ja siksi valinta osuu käryn vuoksi top5:stä ulos tippuneeseen Gregoryyn. Kärynneen pelaajan valinta tällä numerolla on huomattavasti helpompaa, joten Saints käyttää tilaisuutensa hyväksi ja varaa yhden varaustilaisuuden parhaista pelaajista top10:n ulkopuolelta.

14. Miami Dolphins: DeVante Parker WR

DeVante Parker on monien mielestä varaustilaisuuden kolmanneksi paras laitahyökkääjä ja Dolphins tarvitsee kevään temppujensa jälkeen juuri laitahyökkääjiä. Ei ehkä paras jäljellä oleva pelaaja, mutta tulee isoimpaan tarpeeseen.

15. San Francisco 49ers: Alvin Dupree DT/DE

Alvin Dupree on yksi parhaimmista jäljellä olevista pelaajista ja sopisi monipuolisuutensa ansiosta hyvin 49ersiin.

16. Houston Texans: Jaelen Strong WR

Andre Johnson on poissa ja Texans kaipaa korvaajaa. Jaelen Strong ei ole itsestään huutelevaa tyyppiä, ja sen vuoksi hieman epäseksikäs, mutta kuitenkin todellinen pelimies, joka voisi muodostaa DeAndre Hopkinsin kanssa todella hyvän parivaljakon.

17. Tennessee Titans: Danny Shelton DT (Kauppa San Diego Chargersin kanssa)

Danny Shelton on toinen tällä listalla rajua pudotusta kärsinyt pelaaja, jonka varaus voi tapahtua tapahtua jo 7. vuoron paikkeilla.

Titans varmasti miettii omalla toisella vuorollaan valitsevansa Leonard Williamsin, mutta kun Chargers tarjoaa Riversiä kaupassa jää Williamsin varaus väliin. Shelton on kuitenkin Titansiin sopiva pelaaja, joka voi muodostaa todella hyvän puolustuksen linjan rungon yhdessä Jurrell Caseyn kanssa.

Sheltonin putoaminen näin alas ei ole todennäköistä, koska uskon ainakin yhden GM:n olevan valmis tekemään kaupan saadakseen Sheltonin top10 ulkopuolelta, jolloin hinta ei ole liian korkea.

18. Kansas City Chiefs: Ereck Flowers OT

Chiefsin hyökkäyksenlinja kaipaa päivitystä ja Ereck Flowers voisi olla juuri oikeanlainen varaus siinä suhteessa. Flowers on todella hyvä juoksublokkaaja, jolla ei ole ongelmia myöskään heittosuojaamisessa silloin kun vastassa on isokokoisia pelaajia. Nopeita ja pieniä heittoryntääjiä vastaan voi Flowers silti olla ongelmissa, ja sen takia sijoitus putoaa 20 tuntumaan.

19. Cleveland Browns: Andrus Peat OT (Alunperin Buffalo Billsin vuoro)

Browns käyttäisi varmasti ensimmäisen varausvuoronsa hyökkäyksen linjaan, mutta kun Kevin White oli vapaana ei Clevelandilaiset voineet olla varaamatta häntä. Whiten varauksen jälkeen kuitenkin hyökkäyksen linjasta löytyy edelleen aukko. Sitä tukkimaan seurajohto varaa Andrus Peatin, jota moni pitää jopa kolmanneksi parhaana pelaajana pelipaikallaan.

Chip Kelly rakastaa Oregon Ducksin pelaajia ja siksi Arik Armstead on hänen varauslistallaan todella korkealla.

Chip Kelly rakastaa Oregon Ducksin pelaajia ja siksi Arik Armstead on hänen varauslistallaan todella korkealla.(Getty)

20. Philadelphia Eagles: Arik Armstead DT

Eaglesin päävalmentaja Chip Kelly varmasti joutuu miettimään todella monta mahdollisuutta läpi ennen varaustaan. Mietteistä varmasti löytyy ainakin nimet Jake Fisher (OT), Brett Hundley (QB) ja Landon Collins (SS), mutta silti päätös osuu ennestään vahvaan puolustuksen linjaan.

Kelly varmasti luottaa Hundleyn olevan vapaana vielä 2. kierroksella, kun Eagles varaa numerolla 52. Fisher on ennestään tuttu pelaaja, joka ei ole yhtä potenttiaalinen kuin samasta koulusta tuleva Armstead. Landon Collins siis on ainoa todella varteenotettava vaihtoehto ainakin Eagles-fanien silmissä. Collins ei kuitenkaan ole sellainen pelaaja, joka sopisi Eaglesin pelisysteemiin. Eaglesin nykyinen systeemi vaatii takapuolustajia, jotka pystyvät pelaamaan miehenä laitahyökkääjiä. Collinsin vahvuudet ovat enemmin vahvassa juoksupuolustuksessa ja sitä kautta ”ylimääräisenä” boksipelaajana.

Arik Armstead voisi muodostaa tulevina vuosina Fletcher Coxin kanssa yhden liigan parhaimmista kolmen miehen puolustuksen linjoista, ja se varmasti houkuttelee Kellyä tähän varaukseen.

21. Cincinnati Bengals: DJ Humphries OT

Jake Fisher oli aiempi valintamme, mutta Humphries on parempi pelaaja ja valinta osuu siksi häneen.

22. Pittsburgh Steelers: Landon Collins SS

Troy Polamalu on poissa ja hänen korvaajakseen Steelers voisi varata Landon Collinsin. Steelers on viime vuosina tottunut varaamaan 1. kierroksen suurimman putoajan ja niin voisi käydä myös tässä tapauksessa. Collins on ollut kevään aikana monesti top 15 -varaus ja hänet varattaisiin vasta numerolla 22.

23. Detroit Lions: Malcom Brown DT

Ndamukong Suh valitsi Miami Dolphinsin, ja siksi Lionsin pitää jälleen alkaa rakentamaan puolustustaan uusiksi. Malcom Brown ei ole “ndamukong suh”, mutta silti todella hyvä pelaaja, joka voisi auttaa Lionsia menestymään.

24. Arizona Cardinals: Todd Gurley RB

Todd Gurley on paras jäljellä olevista pelaajista. Lisäksi Cardins tarvitsee isoja pelejä tekevän keskushyökkääjän.

25. Carolina Panthers: Dorial Green-Beckham WR

Panthers varmasti haluaisi varata hyökkäyksenlinjaansa vahvistuksen, mutta kun Jake Fisher ei ole sopiva varaus vielä numerolla 25 tulee varaus osumaan muualle kuin linjapelaamiseen. Dorial Green-Beckham voisi olla yksi tämän varaustilaisuuden parhaista pelaajista, mutta yliopistossa ei treenaaminen ihan maistunut ja se näkyy myös varausnumerossa. Aikoinaan ikäluokkansa lupaavimmaksi pelaajaksi arvioitu nuorimies voi silti tulla tekemään todella hyvän NFL-uran.

Breshad Perriman voi nousta yhdeksi ensi kauden yllättäjistä.

Breshad Perriman voi olla ensi kaudella todellinen jokerikortti kun kausi päätty, ja palkintoraati kokoontuu miettimään vuoden tulokasta.(Getty)

26. Baltimore Ravens: Breshad Perriman, WR

Breshad Perriman ei ole kerännyt kamalasti otsikoita kevään aikana ja on siksi hieman tuntemattomampi nimi monille. Perriman on vähäisistä otsikoista huolimatta selvä 1. kierroksen varaus, jolta löytyy potenttiaalia pitkään ja loisteliaaseen NFL-uraan.

27. Dallas Cowboys: Melvin Gordon RB

Ravens voi Perrimanin sijaan varata Gordonin, mutta Jerry Jonesin ja Dallas-fanien onneksi Gordon putoaa suoraan Cowboysin haaviin. Luotettavan keskushyökkääjän hankinta on varmasti Cowboysin tärkein tehtävä varaustilaisuudessa, ja tämän varauksen ansiosta se tarve täyttyy jo ensimmäisellä kierroksella.

28. Denver Broncos: Jordan Phillips NT

Terrance Knighton rahastaa nykyään Washingtonissa ja sen takia Broncos tarvitsee uuden puolustuksen linjan keskimmäisen linjamiehen. Siihen hommaan vuoren kokoinen Jordan Phillips on mies paikallaan.

29. Indianapolis Colts: Eddie Goldman DT/DE

Colts vahvisti puolustustaan jo vapailtamarkkinoilta, mutta silti puolustuksen linja kaipaa edelleen päivittämistä. Eddia Goldman on ilkeä ja kovaa pelaava puolustuksen linjamies, joka voisi sopia hieman vanhemmilla pelaajilla vahvistuneeseen Colts puolustukseen.

30. Green Bay Packers: Eric Kendricks ILB

Varaustilaisuuden paras sisäpuolella pelaava tukimies, jonka varaaminen vielä numerolla 30 olisi jonkinlainen ryöstö. Valinta voisi osua myös kulmapuolustajan paikalle, koska Marcus Peterson on edelleen vapaana. Toisaalta Eric Kendricks on vaan liian hyvä pelaaja ohitettavaksi.

31. New Orleans Saints: Kevin Johnson (Alunperin Seattle Seahawksin vuoro)

Saints voi käyttää molemmat ensimmäisen kierroksen varauksensa heittoryntääjään, mutta sopivaa pelaajaa ei ole tarjolla, joten uskomme valinnan osuvan toisenlaiseen heittopuolustuksen vahvistamiseen. Kevin Johnson on monipuolinen kulmapuolustaja, jolta onnistuu lähes minkälainen rooli vaan ja siksi valinta voisi osua häneen.

32. New England Patriots: Marcus Peters CB

Peters on paras jäljellä olevista kulmapuolustajista ja siksi Patriots voisi varata hänet. Todennäköisempää on kuitenkin Patriotsin tekemä kauppa, minkä seurauksena joukkue varaa vasta 2. kierroksella ensimmäisen kerran.

Toinen vaihtoehto Patriotsille hyökkäyksen linjan vahvistaminen ja silloin varaus olisi monipuolinen Cameron Erving.