NFL Mock Draft 2014 3.0

Derek Carr on nostanut osakkeitaan läpi kevään ja ensimmäisen kierroksen varaus alkaa olemaan varma (Getty)

Derek Carr on nostanut osakkeitaan läpi kevään ja ensimmäisen kierroksen varaus alkaa olemaan varma (Getty)

Perjantain vastaisena yönä klo 03:00 se vihdoin selviää. Kenet Houston Texans varaa ensimmäisenä kun vuoden 2014 varaustilaisuus käynnistyy? Varaustilaisuus pidetään tutusti New Yorkin Radio City Music Hall:ssa.

Ensimmäisestä kierroksesta on tulossa huhujen mukaan hyvinkin yllätyksellinen, eikä olisikaan ihme vaikka varausvuorojen kauppaamisia tultaisiin näkemään ennätyksellisen paljon. Ennakkoon moni joukkue onkin sanonut avoimesti olevansa valmis ”myymään” varausvuoronsa jos sopiva kauppakumppani löytyy. Myyminen voikin olla hyvä ratkaisu, koska varaustilaisuudesta on ennustettu tulevan hyvinkin laadukas, monen kierroksen ajaksi, usean pelipaikan kohdalla.

1. Houston Texans: Jadeveon Clowney, DE, South Carolina

Jadeveon Clowney on yksinkertaisesti varaustilaisuuden paras pelaaja.

2. St. Louis Rams (Alunperin Washington Redskinsin varausvuoro): Sammy Watkins, WR, Clemson

Rams haluaisi kaupata varausvuoronsa! Jos kauppaa ei tule, on Sammy Watkins oiva valinta.

3. Jacksonville Jaguars : Khalil Mack, DE / OLB, Buffalo

Khalil Mack on nostanut osakkeitaan rajusti läpi kevään. Potentiaalia on nousta tulevaisuudessa nyt todistettavan varaustilaisuuden suurimmaksi tähdeksi.

4. Cleveland Browns Blake Bortles, QB, Central Florida

Johnny Manziel on ollut huhuissa pitkään Brownsin valinta. Derec Carr on kuitenkin viimeisen viikon aikana noussut jopa selvemmäksi valinnaksi. Miksi valitsemme sitten Blake Bortlesin? Yksinkertaisesti Bortles on parempi kun Carr.

5. Oakland Raiders: Mike Evans, WR, Texas A&M

Raiders on kauppaamassa myös vuoroaan, sopivaa kauppakumppania on kuitenkin vaikea keksiä. Mike Evans voi nousta tulevaisuudessa yhdeksi liigan parhaista laitahyökkääjistä, joten valinta olisi perusteltu.

6. Atlanta Falcons: Jake Matthews, OT, Texas A & M

Falcons haluaisi Clowneyn tai Mackin, mutta ilman kauppaa se on tuskin mahdollista. Niinpä seurajohdon täytyy ”tyytyä ” suojelemaan omaa pelinrakentajaansa, Matthews on paras heittoblokkaamaan ja sopii sen vuoksi ”haukkalaumaan”

7. Tampa Bay Buccaneers: Derek Carr, QB, Fresno State

Derek Carr on noussut kuin ihmeen siivittämänä Mockeissa, ei olisikaan ihme vaikka Carr olisi ensimmäinen pelinrakentaja, joka kuulee nimensä varaustilaisuudessa.

8. Minnesota Vikings: Greg Robinson, OT, Auburn

Greg Robinson on yksi tilaisuuden potentiaalisimmista pelaajista. Robinsonin valinnalla Vikings tekee hyökkäyslinjastaan yhden liigan kovimmista.

9. Buffalo Bills: Eric Ebron, TE, North Carolina

Pelinrakentaja EJ Manuel tarvitsee apuja ja Eric Ebron pystyy niitä antamaan.

10. Detroit Lions: Anthony Barr, DE / OLB, UCLA

Fanit hurraavat tämän valinnan jälkeen. Anthony Barr on hieman kokematon mutta hyvinkin lahjakas pelaaja.

11. Tennessee Titans: Louis Nix, DT, Notre Dame

Titans on siirtymässä 3-4 puolustukseen ja joukkueen suurin aukko löytyykin juuri puolustuksenlinjan keskustasta. Louis Nix on pelaaja, joka pystyy pelaamaan aloittavana heti ensimmäisestä viikosta alkaen.

12. New York Giants: Aaron Donald, DT, Pittsburgh

Giantsin puolustuslinja on heikentynyt menestysvuosista ja nyt onkin aika vahvistaa sitä.

13. St. Louis Rams: Taylor Lewan, OT, Michigan

Lewan on tulevaisuuden Pro Bowler joten varaus top15-joukkoon on ihan perusteltua. Loukkaantumisherkkä pelinrakentaja Sam Bradford kaipaa myös lisää suojelua.

14. Chicago Bears: Darqueze Dennard, CB, Michigan State

Darqueze Dennard alkaa olemaan yksi parhaista jäljellä olevista pelaajista.

15. Pittsburgh Steelers:  Justin Gilbert, CB, Oklahoma State

Steelers tykkää valita ”putoavia” pelaajia ja Gilbert voi olla sellainen tänä keväänä.

16.San Francisco 49ers:( Kauppa Dallas Cowboysin kanssa): Odell Beckham, WR, LSU

Anthony Barr on mennyt ja sopivaa korvaajaa DeMarcus Warelle ei ole tarjolla, niinpä Cowboys kauppaa vuoronsa. 49ers taas on ihastunut huhujen mukaan Odell Beckhamiin, joten kauppa on hyvin mahdollinen. 49ersilla on myös kauppaan vaadittavia ”ylimääräisiä” varausvuoroja todella paljon.

17. Baltimore Ravens: Ha´Sean Clinton-Dix, S, Alabama

Ravens varasi viime keväänäkin safetyn ensimmäisellä kierroksella, joten valintaa voitaisiin pitää hieman ”outona”. Tarvetta kuitenkin on edelleen ja Clinton-Dix on yksinkertaisesti paras jäljellä olevista pelaajista. Clinton-Dix muodostaisi myös Matt Elamin kanssa kovan parivaljakon Ravensin takakentälle.

18. New York Jets: Marqise Lee, WR, USC

Marqise Leen osakkeita laski viime kauden aikana polvivamma, ilman vammaa Lee olisi ollut Top10 varaus.

19. Miami Dolphins: Zack Martin, OT / G, Notre Dame

Lyhyet käsivarret tulevat pudottamaan Zack Martinin osakkeita. Kyseessä on kuitenkin todella kova pelimies, joka huonoimmassakin tapauksessa tulee pelaamaan hyvän uran sisempänä linjamiehenä. Yksi Senior Bowlin suurimmista yllättäjistä. Dolphins kaipaa kipeästi linjamiehiä hyökkäykseensä ja sen vuoksi valinta tulee olemaan helppo.

20. Arizona Cardinals: Ra’Shede Hageman, DE/DT, Minnesota

Voisi olla tulevaisuudessa Darnell Dockettin korvaaja, joka saisi olla ensimmäisen vuoden opissa ja rotaatio-pelaajana. Valinta voisi kohdistua myös Johnny Manzieliin tai Teddy Bridgewateriin.

21. Green Bay Packers: CJ Mosley, ILB, Alabama

CJ Mosleyn osakkeet ovat olleet hieman laskussa läpi kevään. Packers kuitenkin kaipaa uusia nimiä puolustukseensa ja Mosley on paras jäljellä olevista pelaajista.

22. Philadelphia Eagles: Johnny Manziel, QB, Texas A & M 

Nick Foles on Eaglesin aloittava pelinrakentaja ensi kaudellakin. Päävalmentaja Chip Kelly kuitenkin ”rakastaa” liikkuvia pelinrakentajia. Kelly kertoi viime viikolla halunneensa Manzielin joukkueeseensa jo yliopisto vuosina, silloin Manziel kuitenkin valitsi toisen koulun. Ei olisikaan ihme vaikka Kelly poimisi Manzielin ensimmäisellä kierroksella jos se vaan on mahdollista joukkueen omalla varausvuorolla. Manziel on hieman lyhyt NFL-pelinrakentajaksi ja sen vuoksi riskivalinta. Valinta voisi olla myös Teddy Bridgewater.

23. Kansas City Chiefs: David Yankey, G / OT, Stanford

Chiefs hyökkäys kaipaa sisempää linjamiestä ja Yankey sopisi systeemiin.

24. Cincinnati Bengals: Jason Verrett, CB, TCU

Viime keväänä Bengals aloitti takakentän uusimisen ja Jason Verrett voisi jatkaa tuota operaatiota.

25. San Diego Chargers: Brandin Cooks, WR, Oregon State

Philip Rivers näytti epäilijöilleen viime kaudella olevansa edelleen yksi liigan parhaista pelinrakentajista. Joukkue kuitenkin kärsi viime kaudella laadukkaitten laitahyökkääjien puutteesta. Brandin Cooks olisikin huima parannus kyseiselle osastolle.

26. Cleveland Browns (Indianapolis Colts): Morgan Mooses, OT, Virginia

Hyökkäyksen koordinaattori Kyle Shanahan tulee peluuttamaan Browns hyökkäyksessä zone-blokkausta, sen vuoksi Morgan Mooses olisikin erinomainen valinta.

27. New Orleans Saints: Kony Ealy, DE/OLB, Missouri

Heittopuolustus kaipaa apuja ja Kony Ealy on paras jäljelläolevista pelaajista . Valinta pysynyt samana läpi kevään.

28. Carolina Panthers: Jordan Matthews, WR, Vanderbilt

Steve Smith on poissa ja uutta korvaajaa ei löytynyt vapailta markkinoilta, joten ensimmäisen kierroksen varaus on pakko käyttää laitahyökkääjään. Jordan Matthews on paras jäljelläolevista laitahyökkääjistä

29. New England Patriots: Jace Amaro, TE, Texas Tech

Patriots-puolustus vahvistui vapailta markkinoilta, joten varaustilaisuudesta tarvii löytää apuja Tom Bradyn johtamalle hyökkäykselle.

30. Dallas Cowboys (kauppa San Francisco): Timmy Jernigan, DT, Florida State

Timmy Jernigan ei tule suurimpaan tarpeeseen, Cowboysin kuitenkin tarvitsee vahvistaa puolustuksenlinjaansa kauttaaltaan menestyäkseen.

31. Denver Broncos: Ryan Shazier, LB, Ohio State

Wesley Woodyardin lähdettyä Titans-paitaan kasvoi sisemmän tukimiehen tarve entisestään Denverissä. Ryan Shazier juoksi omana testipäivänään todella kovia aikoja joten osakkeet ovat olleet kovassa nosteessa. Broncos saakin olla hyvin tyytyväinen jos Shazier putoaa aina heidän vuorolleen asti.

32. Seattle Seahawks: Dee Ford , DE / OLB, Auburn

Chris Clemons on poissa jo nyt ja Cliff Avril todennäköisesti ensi kesänä. Dee Ford on asenteeltaan todella kova pelaaja ja se nostaa hänen osakkeitaan rutkasti.