NFL Mock Draft 2016 – Varataanko Shawn Huffin sisarenpoika Top10?

Tämän kevään varaustilaisuus pidetään viime kevään tapaan Chicagon Auditorium-teatterissa, jossa ensimmäisenä varattava nuorimies tulee kuulemaan oman nimensä torstain ja perjantain välisenä yönä noin 03:15. Virallisestihan tilaisuus alkaa jo 03:00, mutta juhlalliset alkupuheet vievät aina oman aikansa ja siitä syystä aivan tasan aikaan emme tule tietämään 110 %:n varmuudella kenet Los Angeles Rams varaa.

Tämän kevään varaustilaisuus on siitä ihmeellinen, että niin Tennessee Titans kuin Cleveland Brownskin kauppasivat varausvuoronsa toiselle joukkueelle jo ennen varaustilaisuuden alkua. Kahden ensimmäisen varauksen kauppaamista ei olla aiemmin nähty kuin vuosina 1967, 1975 ja 1997, joten jonkinlaisesta poikkeuksellisesta tilanteesta voidaan puhua tämän kevään varaustilaisuudessa. Vielä mielenkiintoisemman tästä tilanteesta tekee se, että näillä kahdella ensimmäisellä varauksella tuskin tullaan varaamaan tämän kevään ennakkoon parhaita pelaajia, koska niin Ramsin kun Philadelphia Eaglesinkin varausvuorolla tullaan kuulemaan noin 99 %:n varmuudella pelinrakentajan nimi, ja tämän kevään ennakkoon parhaat pelaajat ovat puolustajia.

Oman mausteensa tämän kevään varaustilaisuudelle antaa myös New Eagles Patriots ja ”tyhjät pallot”, joiden vuoksi Patriots menetti tämän kevään ensimmäisen kierroksensa varausvuoron. Kyseinen rangaistus langetettiin toissa kauden pudotuspeleissä tapahtuneiden asioiden vuoksi, samaisten tyhjien pallojen takiahan Patriotsin tähti-pelinrakentaja Tom Brady oli pitkään syytettyjen penkillä. Sittemmin jo unohdettu huijaus kuitenkin nousee tämän kevään varaustilaisuudessa varmasti esille, koska Patriots tosiaan menetti sen seurauksena tämän kevään ensimmäisen varausvuoronsa. Silti toivottavaa olisi se, että kyseinen asia ei tule viemään yhtään otsikkoa niiltä pelaajilta, jotka tulevat omien taitojensa vuoksi varatuksi tämän kevään varaustilaisuudessa.

Jared Goff pääsee jälleen tuulettaman kuultuaan nimensä varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana (Getty)

Jared Goff on se pelaaja, joka pääsee ensimmäisenä tuulettamaan tämän kevään varaustilaisuudessa (Getty)

1. Los Angeles Rams: Jared Goff – QB (alunperin Tennessee Titans)

Jared Goff on varaustilaisuuden NFL-valmein pelinrakentaja ja se riittää Ramsille, joka haluaa aloittavan pelinrakentajan jo ensi kaudeksi. Carson Wentz voi lopulta olla Goffia lupaavampi pelinrakentaja, mutta hänen NFL-valmiuteen menee ainakin vuosi, jos ei jopa kaksi.

2. Philadelphia Eagles: Carson Wentz – QB (alunperin Cleveland Browns)

Jos Rams lopulta varaa Wentzin, voi Eaglesin valinta kohdistua jopa Paxton Lynchiin. Nyt, kun Rams on kuitenkin valinnut Goffin, valitsee Eagles isokokoisen Wentzin.

3. San Diego Chargers: Jalen Ramsey – CB

Chargers tulee varaamaan omasta mielestni kevään kovimman pelaajan, koska se on ensimmäinen joukkue, joka valitsee oikeasti parhaista pelaajista eikä ”tärkeimmistä”. Ramsey voi olla koko varaustilaisuuden paras pelaaja, mutta täysin selvää se ei ole, koska Laremy Tunsil voi myös sitä olla. Ramsey silti on Tunsilia ”erityisempi” pelaaja ja tulee siksi valittua numerolla kolme.

4. Dallas Cowboys: Joey Bosa – DE

Cowboys on Chargersin valinnan jälkeen mielenkiintoisessa tilanteessa, koska joukkue voi valita Tunsilin tai sitten itselleen tärkeämmän pelaajan. Tunsilin valinnalla Cowboysin hyökkäyksen linja alkaisi olemaan jo hieman epäreilu, joten siksi valitsemme Cowboysille heille tärkeämmän Joey Bosan. Bosa on juuri sellainen pelaaja, jota Cowboys kaipaa, koska sen nykyiset heittoryntääjät ovat kauden ensimmäiset neljä ottelua pelikiellossa ja Greg Hardyä edes Jerry Jones ei halua enää joukkueeseensa.

5. Jacksonville Jaguars: Myles Jack – LB

Tunsil voisi olla jälleen myös Jaguarsin valinta, mutta todellisuudessa Jaguarsin ongelmat ovat heikon puolustuksen ansiota, joten siksi Jaguars tulee valitsemaan todella monipuolisen Myles Jackin. Jackin osakkeita on viime päivinä hieman laskenut huhut polven huonosta kunnosta, mutta toisaalta taas toiset huhut ovat kertoneet viime kaudella loukkaantuneen polven olevan jo nyt täydessä kunnossa. Siksipä Jaguars ottaa pienen riskin ja yhden tulevaisuuden supertähden riveihinsä.

6. Baltimore Ravens: Laremy Tunsil – OT

Vihdoin Tunsil kuulee nimensä ja Ravens-fanit juhlivat, koska heidän rakastamansa joukkue on saanut yhden varaustilaisuuden parhaista pelaajista numerolla kuusi!

7. San Francisco 49ers: DeForest Buckner – DE

Jos ja kun Chip Kelly pääsee vaikuttamaan 49ersin valintaan, on valinta aivan selvä, koska Kelly RAKASTAA Oregonin pelaajia. Toisaalta ei 49ers-fanien pitäisi olla tästä valinnasta surullisia, koska DeForest Bucknerista todennäköisesti kasvaa Justin Smithin korvaaja jo lähitulevaisuudessa.

8. Cleveland Browns: Paxton Lynch – QB (alunperin Miami Dolphins, sittemmin Philadelphia Eagles)

Allekirjoittanut veikkasi jo viikko sitten Lynchin olevan varaustilaisuuden kahdeksenneksi valittava pelaaja, mutta silloin valintavuorossa olisi ollut vielä Philadelphia Eagles. Lynchia on pidetty monen asiantuntijan papereissa vasta ensimmäisen kierroksen lopussa tai jopa toisella kierroksella varattavana pelaajana, mutta allekirjoittanut pitää Lynchia jopa koko varaustilaisuuden lahjakkaimpana pelinrakentajana. Onhan Lynchilla kaikkia ominaisuudet, joita NFL:ssä menestyvä pelinrakentaja kaipaa, mutta hänen kokemattomuutensa Pro-tason hyökkäämisestä on vähäistä ja siitä syystä hänen ”kouluttamiseensa” menee vähintään se kaksi vuotta, jotta hänestä voi tulla Pro Bowl -tason pelinrakentaja. Tuon ajan Brownsin pelinrakentajana voi toimia aikoinaan numerolla kaksi varattu Robert ”RG3” Griffin III.

9. Tampa Bay Buccaneers: Vernon Hargreaves – CB

Vernon Hargreaves olisi TOP 5 -varaus, jos hän olisi hieman pidempi, mutta nytkin häntä voidaan pitää taitojensa vuoksi TOP 10 varattavana pelaajana.

10. New York Giants: Ronnie Stanley – OT

Ronnie Stanley on mielipiteitä jakava pelaaja, mutta kokonaisuudessaan hän on silti pelaaja, joka voidaan hyvillä mielin valita varaustilaisuuden numerolla kymmenen. Joten sen suhteen Giants-fanien ei pitäisi olla huolissaan joukkueen varauksesta. Stanley ei ole kuitenkaan Tunsilin tapaan supervarma onnistuja NFL:ssä, koska häneltä puuttuu se jokin.

Ezekiel Elliottin kultainen kosketus tulee hurmaamaan monet jo heti ensi kaudella (Getty)

Ezekiel Elliottin kultainen kosketus tulee nostamaan Bearsin osakkeita rajusti heti ensi kaudella (Getty)

11. Chicago Bears: Ezekiel Elliott – RB

Ezekiel Elliott on varaustilaisuuden ehdottomasti kovin keskushyökkääjä ja hänen nimensä voi kuulua jo Dallas Cowboysin varausvuorolla. Nykyisin kuitenkin keskushyökkääjien osakkeita hieman laskee suhteellisen lyhyt ura ja siitä syytä Elliott voi pudota aina Bearsin varausvuorolle asti. Jokaisen suomalaisen kuitenkin pitää liputtaa Elliottin puolesta, koska hänet voi hyvin liittää parin pienen mutkan kautta Suomeen ja suomalaiseksi. Onhan Elliottin isoisä koripallovalmentaja Leon Huff, jonka poika Shawn Huff on jokaiselle urheilua vähänkin enemmän seuraavalla tuttu pelaaja ja kapteeni Susijengistä. Elliottin äiti Dawn Elliott ei kuitenkaan ole Shawn Huffille täysiveristä sukua, koska sisaruksilla on eri äiti.

Loppupeleissä tässä varauksessa on kyse kuitenkin Matt Forten korvaamisesta vähintään samantasoisella keskushyökkääjällä!

12. New Orleans Saints: Shaq Lawson – DE

Saints kaipaa kipeästi pelaajaa, joka voisi auttaa joukkueen heittopuolustusta ja juuri sellainen pelaaja Shaq Lawson on.

13. Miami Dolphins: Eli Apple – CB (alunperin Philadelphia Eagles)

Eli Apple sopii kuin nakutettu Dolphinsin uusittuun puolustukseen, joten hänen valintansa pitäisi olla Elliottin varauksen jälkeen täysin selvä. Elliott on varmasti se pelaaja, jonka Dolphins lähtökohtaisesti haluaisi, mutta ilman kauppoja, se ei tule olemaan mahdollista.

14. Oakland Raiders: Sheldon Rankins – DT

Raiders on noussut viime vuosina siitä kuopasta, jonka se itse kaivoi itselleen huonoilla varauksillaan. Tänä keväänä joukkue onkin erikoisen haasteen edessä, koska joukkue pääsee tai joutuu varaamaan vasta TOP 10:n ulkopuolella. Raiders ei ole siis varannut kuin kerran viimeisen kymmenen vuoden aikana TOP 10:n ulkopuolella ja silloin joukkue varasi numerolla 12 D.J. Haydenin, jonka ura ei ole ollut aivan niin lennokas kuin aikoinaan Raiders-fanit odottivat. Tänä keväänä tuon TOP 10:n ulkopuolella varaamisen pitäisikin onnistua, koska joukkueen muu runko on nuori ja suhteellisen hyvä, joten jo yhdellä todella onnistuneella varauksella Raiders voisi nousta jo todella hyville sijoille heti ensi kaudella. Sheldon Rankins on tästä syystä todella hyvä ja turvallinen valinta ja samalla sellainen pelaaja, joka voi auttaa Raidersia nousemaan uudelle tasolle.

15. Tennessee Titans: Jack Conklin – OT (alunperin Los Angeles Rams)

Tässä kohtaa Titansin seurajohto ja fanit voivat mennä nauraen pankkiin, koska Titans saa Jack Conklinen lisäksi tukun varausvuoroja! Conklin voi hyvin olla tämän varaustilaisuuden toiseksi paras hyökkäyksen linjamies ja hänen putoamisensa varmasti sopii kaikille Titansia rakastaville henkilöille.

16. Detroit Lions: Jarran Reed – DE/DT

Lionsin takavuosien hyvä varaaminen meni hukkaan viimeistään viime keväänä kun Ndamukong Suh ja Nick Fairley lähtivät menemään. Siksipä Lionsin pitää aloittaa puoluksen linjansa rakentaminen jälleen alusta ja Jarran Reed on mitä mainioin tapa aloittaa tuo urakka. Reed on ennakkoon ajatellen yksi tämän varaustilaisuuden parhaista juoksupuolustajista.

17. Atlanta Falcons: Leonard Floyd – OLB/DE

Leonard Floyd varmasti putoaa monien mielestä hieman liian alas tällä listalla, mutta samalla häntä on vaikea laittaa ylemmäskään. Oli myöhään tai ei niin me veikkaamme Floydin olevan yksi tämän kevään putoajista ja sehän sopii Falcons-faneille, jotka varmasti ottavat tämän varauksen miellellään vastaan. Floyd nimittäin pystyy vahvistamaan Falconsin puolustusta heti syksyn ensimmäisestä ottelusta lähtien.

18. Indianapolis Colts: Noah Spence – DE/OLB

Trent Cole ei ole ikuisesti nuori vaikka moni sitä toivoisi. Siksipä Noah Spence on juuri sopiva hankinta Coltsille, koska hän pystyy tulevaisuudessa ottamaan itselleen sen manttelin minkä Cole tulee jättämään pelikentille vetäydyttyään.

19. Buffalo Bills: Reggie Ragland – ILB

Billsin päävalmentaja Rex Ryan rakastaa puolustajia ja varsinkin puolustuksen boksissa pelaavia pelaajia ja siksipä hän haluaa vahvistaa omaa tukimiesosastoaan. Ragland taas on paras jäljellä olevista sisemmistä tukimiestä ja valinta on siitä syystä hyvin helppo seurajohdolle.

20. New York Jets: Darron Lee – OLB

Päävalmentaja Todd Bowlesin puolustus huutaa monipuolista tukimiestä ja sellaisen se saa varaamalla Darron Leen.

21. Washington Redskins: Andrew Billings – DT

Andrew Billings on täydellinen korvaaja Terrance Knightonille ja siksipä Redskinsin pitää varata hänet, jos se on mahdollista.

William Fuller juoksi piilosta itsensä koko varaustilaisuuden kuumimmaksi laitahyökkääjäksi aivan viimeisinä päivinä

William Fuller tulee juoksemaan itsensä puskista varaustilaisuuden ensimmäiseksi laitahyökkääjäksi (Getty)

22. Houston Texans: William Fuller – WR

Laquon Treadwell oli ennakkoon tämän varaustilaisuuden paras laitahyökkääjä, mutta huonot testitulokset ovat pudottaneet hänen sijoitustaan rajusti viime viikkoina. Siksipä William Fuller on noussut monien papereissa tämän varaustilaisuuden parhaaksi laitahyökkääjäksi ja miksipä ei olisi, onhan Fuller pelaaja, joka pystyy omalla nopeudellaan venyttämään kenttää ja ottamaan pitkiä koppeja. Fuller on myös pelaaja, joka pystyy täydentämään DeAndre Hopkinsin tähdittämää Texansin laitahyökkääjäosastoa.

23. Minnesota Vikings: Josh Doctson – WR

Fullerin mentyä joutuu Vikingsin seurajohto miettimään varaavatko he Josh Doctsonin vai Laquon Treadwellin ja loppupelissä nopeus ratkaisee, joten valinnaksi seuloutuu nopeampi Doctson.

24. Cincinnati Bengals: Laquon Treadwell – WR

Lopulta Treadwellin ”hidas” 40 jaardin aika voi olla jopa hänen pelastuksensa. Todennäköisesti sen ansiosta hän pääsee yhteen NFL:n valmiimpaan joukkueeseen, jossa hänen ei tarvitse olla samantien supertähti. Bengals-fanien pitää hymyillä, jos Treadwell putoaa heidän fanittamansa joukkueen haaviin. Yhdessä A.J. Greenin kanssa Treadwell voi muodostaa yhden liigan vaarallisimmista laitahyökkääjäkaksikoista jo heti ensi kaudella.

25. Pittsburgh Steelers: William Jackson III – CB

Steelers kaipaa kulmapuolustajaa ja William Jackson on selvästi paras jäljellä olevista, joten valinnan pitäisi olla suhteellisen helppo Steelersin seurajohdolle.

26. Seattle Seahawks: Taylor Decker – OT

Seahawks kärsi viime kaudella heikosta hyökkäyksen linjasta ja siksi sen vahvistaminen pitää olla joukkueen prioriteetti numero yksi. Taylor Decker taas on pelaaja, joka olisi selvä vahvistus Seahawksille jo heti ensi kaudella ja siitä syystä hänen varauksensa kuulostaa järkevältä.

27. Green Bay Packers: Chris Jones – DT

Packers tarvitsee B.J. Rajille korvaajan ja vaihtoehtoja siihen hommaan on monia. Jones erottuu muista vaihtoehdoista monipuolisuutensa takia ja siksi valintamme kohdistuu häneen.

Kevin Dodd tulee olemaan seuraava Kansas City Chiefs supertähti (Getty)

Kevin Dodd tulee olemaan Kansas City Chiefs seuraava säkkikone (Getty)

28. Kansas City Chiefs: Kevin Dodd – DE

Andy Reid tietää, että heittoryntäämisen pitää olla kunnossa ja kun Kevin Dodd tippuu heidän varattavaksi, iskee vanha kettu kiinni. Dodd voikin olla yksi ensimmäisen kierroksen ryöstöistä Chiefsin tehdessä varauksen.

29. Arizona Cardinals: Mackensie Alexander – CB

Cardinals laittoi aiemmin keväällä heittoryntäyksensä kuntoon ja nyt on takakentän vuoro.

30. Carolina Panthers: Derrick Henry – RB

Jonathan Stewart on terveenä ollessaan todella hyvä keskushyökkääjä, mutta Panthersin harmiksi niitä terveitä päiviä on aivan liian vähän kauden aikana. Siksipä Panthers varaa Derrick Henryn ja puolittaa sitä kautta Stewartin kantaman urakan. Tätä kautta myös pelinrakentaja Cam Newton pääsee vähän helpommalla, koska hänen urakkansa Stewartin ollessa sairasosastolla ei muutu täysin mahdottomaksi.

31. Denver Broncos: Connor Cook – QB

Jos Denver Broncos ei hanki ennen varaustilaisuutta Sam Bradfordia Philadelphiasta, tulee joukkue varaamaan ensimmäisellä kierroksella pelinrakentajan. Connor Cook taas on yksi tämän kevään aliarvostetuimmista pelinrakentajista ja sitä kautta hän voi tulla yllättämään monet heti ensimmäisellä kaudellaan. Toisaalta Cook voi olla myös totaalinen floppi, mutta niin on voi käydä ”varmemmankin” valinnan kanssa, joten riski on Broncosin kannalta siedättävä.

Kansikuva: Getty

Twitter: Tyhjatasku