NFL Power Ranking: viikko 3

Viime viikon kuntopuntari menee tällä viikolla uusiksi, sillä muutama joukkue todisti tasonsa olevan huomattavasti parempi, kuin miltä se viime viikolla näytti. Toisaalta muutama joukkue myös petti pahasti ja varsinkin Houston Texans oli todella suuri pettymys, keskushyökkääjä Arian Fosterin oltua loukkaantuneena sivussa viime sunnuntain ottelusta.

10. Atlanta Falcons

Atlanta Falcons murskasi viime torstaina Tampa Bay Buccaneersin ja kuuluu sen vuoksi ehdottomasti listalle. Joukkueella on edelleen ongelmia, mutta viime ottelussa niistä ei ollut haittaa. Kovempia joukkueita vastaan juoksuhyökkäyksen pitää toimia ja puolustuksen pitää saada painetta vastustajan pelinrakentajille. Sitä kautta heittopuolustus paranee.

9. Carolina Panthers

Viime viikon ykkösenä ollut Carolina Panthers tippuu listalla rajusti, koska aiemmin loistavasti pelannut puolustus petti pahasti Pittsburgh Steelersiä vastaan. Hyökkäys kärsii myös keskushyökkääjien loukkaantumisista, joten hyökkäys alkaa seuraavilla kierroksilla tarvitsemaa myös parempaa heittohyökkäämistä avukseen. Elleivät laitahyökkääjät pysty yllätyksiin tulee Panthers putoamaan tulevien viikkojen aikana liigan keskikastiin hyvästä puolustuksesta huolimatta.

Wes Welker #83 (Getty)

Wes Welker #83 (Getty)

8. Denver Broncos

Hyökkäys oli mennyt selvästi eteenpäin viime Super Bowlista ja laitahyökkäjä Wes Welkerin palaaminen pelaavaan kokoonpanoon nosti hyökkäyksen vaarallisuutta entisestään. Kokonaisuutena Broncosilla on kuitenkin parannettavaa ja pelaaminen ei ole lähelläkään sitä mitä joukkueelta voidaan odottaa.

7. Chicago Bears

Ilman ensimmäisen ottelun jatkoajalla kärsimää tappiota Bears olisi varmasti tämän listan top4:ssä. Tappio ensimmäiseltä viikolta kuitenkin laskee hieman arviota ja 7. sija on hyvä, kun lukee juttua eteenpäin ja ymmärtää kuinka kovia joukkueita edelle on päässyt. Bearsin tekeminen näyttää suhteellisen tasapainoiselta ja suurempia heikkouksia joukkueella ei tunnu olevan. Taso tulee jopa nousemaan, kun laitahyökkääjät tervehtyvät täyteen pelikuntoon. Sen jälkeen joukkueen heittohyökkäämisen pysäyttäminen tulee vaatimaan todella hyvää pelaamista heittopuolustuksilta.

6. Detroit Lions

Viime viikolla sijalla 10 ollut Lions jatkoi hyviä otteitaan voittamalla divisioonan sisäisessä ottelussa Green Bay Packersin 19-7 lukemin. Lionsilla tuntuu olevan ensimmäistä kertaa vuosiiin yksi sarjan parhaista puolustuksista ja se takaa Lionsille hyvät mahdollisuudet voittaa jokaisen ottelun. Hyökkäys ei ole vielä toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tähtiä vilisevä porukka pystyy tekemään tarvittavat pisteet jo yksilötaidoillaan. Hyökkäyksen lähtiessä toimimaan tulee Lions olemaan jopa Super Bowl-tasoa.

5. San Diego Chargers

Moni epäili Chargersin hyökkäyksenlinjaa ennen ottelua Buffalo Billsiä vastaan. Tuo ottelu kuitenkin vain vahvisti tunnetta siitä, että Chargers tulee tosissaan kamppailemaan AFC:n voitosta ja paikasta Super Bowliin. Tulevissa otteluissa pelinrakentaja Philip Riversin pelaaminen tulee korostumaan, sillä keskushyökkääjien vammat tulevat rajoittamaan juoksuhyökkäyksen käyttöä.

4. Arizona Cardinals

Silloin kun joukkue pystyy voittamaan ilman aloittavaa pelinrakentajaa, pitää sitä arvostaa. Viime otteluissa aloittavana pelinrakentajana toiminut Drew Stanton on yllättänytkin monet, ja se on syy minkä vuoksi joukkue on pystynyt voittamaan kaikki alku kauden ottelunsa. Stanton ei ole tehnyt häikäisevä tilastoja, mutta niitä ei hyvän puolustuksen ansiosta ole vielä tarvittu.

3. Seattle Seahawks

Tappio Chargersille oli selvästi pieni virhe ja joukkue oli tilastoja parempi Denver Broncosia vastaan. Seahawksin pelaaminen ei ole vielä parhaimmillaan, mutta kuinka vaarallinen joukkue on kun sen tekeminen alkaa olemaan parhaimmillaan? Pelinrakentaja Russell Wilsonilta voidaan odottaa tulevissa otteluissa parempaa pelaamista ja samalla koko hyökkäys nousee uudelle tasolle.

2. Philadelphia Eagles

Takaa ohitse ja lopulta voittoon. Siinä kaava, jolla Eagles on pelannut alku kauden voittaen kaikki 3 otteluaan. Ei helpoin keino voittaa, mutta toimiva, kun päävalmentajana on Chip Kelly. Kellyn taktiikka on vetää treeneissä niin kovaa, että joukkue on jokaisen ottelun lopussa huomattavasti vastustajaansa paremmassa kunnossa.

Washington Redskins v Philadelphia EaglesKovaa treenaaminen ei kuitenkaan kaikille maistu ja ensimmäisenä siitä huomautti kulmapuolustaja Cary Williams. Williams sanoi viime sunnuntaina Washington Redskins ottelun jälkeen joukkueen pelaavan ottelun alut huonosti, koska joukkue treenaa liian kovaa läpi viikon. Williamsin puheissa on varmasti jonkinlaista katettakin, mutta Kellyn taktiikka tuntuu toimivan ja Eagles voittaa otteluita, joten treenaaminen tuskin tulee muuttumaan tulevinakaan viikkoina. Kelly taktiikka onkin aina ollut väsyttää vastustajat ja tehdä pisteitä sen jälkeen väsyneitä puolustuksia vastaan oikein urakalla. Pelottavinta kotkien pelaamisessa on kuitenkin se, että tekeminen näyttää edelleen hieman epävarmalta ja taso tulee varmasti nousemaan kunhan joukkueen tärkeimmät pelaajat alkavat pelaamaan tasollaan.

1. Cincinnati Bengals

Tilastoissa 3 suhteellisen helppoa voittoa ja joukkueen tekeminen näyttää todella vaivattomalta. Hyökkäys on rullannut ottelusta toiseen mallikkaasti ja viimeisimmissä otteluissa hyökkäysvuorot on pystytty päättämään myös TD:n muodossa eikä alkukaudesta vaivannut redzone-peikko ole enää vaivannut joukkuetta. Viime ottelussa Bengals joutuikin turvautumaan kenttäpotkumaaliin enään yhden kerran, kun hyökkäysvuoroista neljä päättyi TD:hin. Pienet loukkaantumiset ovat häirinneet hyökkäystä kauden alussa, mutta niidenkin pitäisi olla parantunut kun joukkue palaa viikolla 5 taas tositoimiin vapaa viikkonsa jälkeen.