NFL Power Ranking: viikko 7

NFL näytti jälleen viime viikonloppuna hienoutensa, kun Seattle Seahawks hävisi St. Louis Ramsille ennakkoon hyvin selvässä ottelussa. NFL eroaa monesta muusta ammattilaisarjasta tasaisuutensa ja yllätyksellisyytensä vuoksi, jonka ansiosta sarjan mielenkiinto on kasvanut rajusti ympäri maailmaa viimeisten vuosien aikana. Tietysti nämä pienet erot ja yllätykset ovat myrkkyä vedonlyöjille joiden lompakot harvemmin tykkäävät Ramsin tapaisista superyllätyksistä. Nyt kuitenkaan ei puhuta vedonlyönnistä enempää vaan laitetaan jälleen järjestykseen NFL parhaimmat joukkueet.

10. Seattle Seahawks

Joukkueessa alkaa kytemään hiljalleen pieni paniikki, ja sen vuoksi seurajohto on alkanut toimiin kauppaamalla Percy Harvinin New York Jetsiin. Harvin on pelitaidoiltaan kiistämättä yksi liigan tähdistä, mutta samalla pukukopissa todella ongelmallinen pelaaja. Seurajohto lähtikin tekemään muutosta joukkueeseen juuri pukukopin kautta, koska hallitsevalla mestarilla pitäisi kyllä olla tarpeeksi hyvä joukkue, kunhan se vaan puhaltaa täysillä yhteen hiileen. Se, paraneeko pelaamisen taso, selviää vasta tulevissa otteluissa. Se on kuitenkin nyt varmaa, että Seahawks-fanien kannattaa jo olla hieman huolissaan oman joukkueensa tekemisestä.

9. Baltimore Ravens

Ravens on noussut viimeistään nyt takaisin liigan parhaiden joukkueiden joukkoon huonohkon viime kauden jälkeen. Kiitos joukkueen hyvästä alkukaudesta kuuluu monelle pelaajalle, mutta suurin kiitos kuuluu loistavasti pelanneille linjapelaajille. Ravensin linjat ovatkin olleet huomattavasti viime kautta paremmassa iskussa ja varsinkin hyökkäyksenlinja on pelannut todella hyvän kauden. Hyvästä hyökkäyksenlinjan pelaamisesta on päässyt nauttimaan keskushyökkääjä Justin Forsett, jota voidaan pitää yhtenä alku kauden suurimpana yllättäjänä vaikka mittapuuna pidettäisiin kaikkia liigan pelaajia. Forsettin hyvät juoksut ovat aukaiseet viime kaudella solmussa oleen Ravens hyökkäyksen ja joukkueen meno on näyttänyt kokonaisuutena todella hyvältä.

8. Arizona Cardinals

Ei se tekeminen viime viikolla kamalan kaunista ollut, mutta vain voitot lasketaan ja niitä joukkueella on viisi, tappiosarakkeen näyttäessä ainoastaan yhtä. Pelinrakentaja Carson Palmer hakee edelleen hieman pelituntumaa ja sen vuoksi Cardinalsin hyökkäys ei ole vielä parhaimmillaan. Palmerin parantaessa pelaamista tulee Cardinals nousemaan divisioonansa parhaaksi joukkueeksi.

7. San Diego Chargers

Viime viikon ykkönen nukahti ja hävisi Kansas City Chiefsille. Hyökkäys näyttää edelleen hieman yksipuoliselta ja parannusta tulee vasta, kun keskushyökkääjää Ryan Mathews paranee pelikuntoon. Mathewsin piti olla tällä viikolla pelikunnossa, mutta raporttien mukaan herraa ei ole vielä näkynyt treeneissä pelivarusteet päällä. Hyökkäys ei kuitenkaan ole joukkueen ongelma vaan surkeasti viime ottelussa pelannut heittopuolustus. Heittopuolustuksen ongelmat pitää olla poissa ensi yönä tai Chargersin tappioputki näkee päivänvalon Denver Broncosia vastaan.

6. Indianapolis Colts

Nollapeli Cincinnati Bengalsia vastaan oli vahva esitys Colts-puolustukselta ja sen ansiosta joukkue nostaa sijoitustaan hieman viime viikosta. Joukkue voisi olla listalla hieman korkeammalla, mutta yhden pelin merkitys kasvaisi silloin liian suureksi. Ennen viime viikkoa Coltsin pelaamista selvästi vaivasi epätasaisuus ja sen vuoksi joukkueen tekeminen on edelleen hieman suurennuslasin alla.

5. Green Bay Packers

Aaron Rodgers nousi viime viikonlopun esityksellään liigan kuumimmaksi pelaajaksi. Alkukaudesta vaivannut epävarmuus ja huolimattomuus ovat nyt poissa ja Rodgers pelaa niin kuin maailman parhaalta pelinrakentajalta voidaan odottaa. Niin kauan kun Packersin heittohyökkäys rullaa viime viikkoiseen tyyliin on joukkuetta lähes mahdoton voittaa.

4. Detroit Lions

Lontooseen tällä viikolla matkustava leijonalauma näytti viime viikonloppuna sitkeytensä nousemalla voittoon New Orleans Saintsista aivan ottelun loppuhetkillä. Sitkeyden lisäksi joukkueen menestys on pohjautunut liigan parhaaseen puolustukseen, joka on keskimäärin päästänyt alle 300 jaardia ottelua kohden. Loistavan puolustuksen lisäksi Lionsin hyökkäys on alkanut löytämään itseään, ja keväällä vapailta markkinoilta hankittu laitahyökkääjä Golden Tate on noussut todella suureen rooliin. Taten loistaessa Calvin Johnsonin poissaolo ei olekkaan näkynyt niin selvästi kun moni olisi voinut ennakkoon ajatella. Se mitä tulevina viikkoina tulee tapahtumaan, kun Johnson palaa pelaavaan miehistöön on mielenkiintoista nähdä. Johnsonin paluu voi tapahtua jo tulevana viikonloppuna Lontoossa, jonne Faneille.com on myös menossa katsomaan Lions-Falcons ottelua muutaman onnellisen kilpailuvoittajan kanssa.

3. Dallas Cowboys

Cowboysin loistava juoksuhyökkäys jatkaa jyräämistään ja viimeisimmäksi uhriksi jäi samassa divisioonassa pelaava New York Giants. Giants ottelu ei kuitenkaan ollut ihan niin selvä kun allekirjoittanut ennakkoon luuli ja siitä syystä joukkue ei noussut vielä Top 2:een.

2. Philadelphia Eagles

Harvoin joukkueen osakkeet paranevat vapaan viikon aikana, eikä niin käynyt nytkään vaikka San Diego Chargers romahti listan kärjestä pois. Eagles-fanit kuitenkin saivat vapaalla viikollaan loistavia uutisia: hyökkäyksenlinjan keskellä pelaavan Jason Kelcen pitäisi olla pelikunnossa viimeistään ensi viikolla ja myöskin hyökkäyksenlinjassa pelaavan Evan Mathisin paraneminen on pysynyt aikataulussa, joten paluun pitäisi tapahtua viikolla 10. Tulevana viikonloppuna Eagles kuitenkin joutuu tulemaan toimeen vielä varamiehisenä, kun vastaan asettuu kovassa vireessä oleva Listan top 2:ssa pysyminen vaatii joukkueelta Giants ottelun kaltaista pelaamista.

1. Denver Broncos

Nyt pelaaminen alkaa näyttää siltä miltä sen pitäisi. Murskavoitto San Francisco 49ersia vastaan ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi ja listan kärkisija on täysin ansaittu. Jos pelaaminen jatkuu seuraavissa otteluissa yhtä vakuuttavana voi denveriläiset alkaa varailemaan lippuja helmikuun alussa pelattavaan Super Bowliin.