NFL Power Ranking: viikko 4

Viime viikkoinen lista meni jälleen uusiksi ja päivitetylle listalle nousi jopa kolme uutta joukkuetta. Mielenkiintoinen huomio kuitenkin oli se, kuinka listan toiseksi sijoitettu joukkue romahtaa aina seuraavalla viikolla. Ensin romahduksesta vastasi Carolina Panthers ja viime viikolla samanlaisen romahduksen kärsi Philadelphia Eagles, joka ei käytännössä saanut mitään aikaiseksi San Francisco 49ersin vieraana. Toistaako historia itseään myös tulevana viikonloppuna, kun tämän viikon kakkosen Seattle Seahawksin vastaan asettuu Washington Redskins.

10. Green Bay Packers

Pelinrakentaja Aaron Rodgers näytti jälleen maailman parhaalta pelinrakentajalta, joten taso on selvästi nousussa alkukaudesta. Rodgersin palaaminen omalle tasolleen tulee nostamaan koko joukkueen tekemistä tulevina viikkoina, joten on helppo veikata Packersin nouseva top5 -joukkoon seuraavien viikkojen aikana. Seuraavaksi tasonnostoa voidaan odottaa keskushyökkääjä Eddie Lacyltä, joka on aloittanut kauden todella vaisusti odotuksiin nähden. Lacyn pelaamista tulee helpottamaan toimiva heittohyökkäys, joka antaa varmasti juoksuhyökkäykselle lisää tilaa.

9. Baltimore Ravens

Laitahyökkääjä Steve Smith oli todella hurjassa kunnossa vanhaa joukkuettaan vastaan, ja samalla koko joukkueen tekeminen näytti todella hyvältä. Joe Flacco on selvästi parantanut viime kaudesta ja joukkueen tekeminen ei tulekkaan tämän kauden aikana kaatumaan pelinrakentajan otteisiin. Esille on nostettava myös rookie-tukimies CJ Mosley joka on alkanut lunastamaan ensimmäisen kierron varauksesta tulleita odotuksia. Mosleyn pelaaminen näyttää helpolta ja tuntuu, että herra olisi taklaamassa joka puolella kenttää.

8. San Francisco 49ers

49ers-puolustus päästi tämän kauden kovimman hyökkäyksen ainoastaan kerran yli puolen kentän, joten joukkue on pakko nostaa listalle. 49ers kärsii edelleen tukimies Aldon Smithin  pelikiellosta ja myös tukimies NaVorro Bowmanin loukkaantuminen heikentää juoksupuolustuksen tasoa. Näiden herrojen palatessa pelikentille tulee 49ersin pelaaminen parantumaan entisestään. Pelirakentaja Colin Kaepernick on huikea atleetti, mutta pelaaminen jopa hieman kärsii siitä. Kaepernick tuntuu luottavan jokaisessa tilanteessa atleettisuuteensa, jonka vuoksi helpot ja yksinkertaiset ratkaisut jäävät välillä huomioimatta. Kaepernickin alkaessa pelaamaan yskinkertaisemmin, tulee koko 49ers-hyökkäys huomattavasti vaarallisemmaksi.

7. Philadelphia Eagles

Pelinrakentaja Nick Folesin tekeminen ei varmasti kelpaa Eagles-faneille ja herran pitääkin parantaa rajusti tekemistään, jotta aloittavan pelinrakentajan paikka on myös jatkossa varma. Yksin Folesin syy ei 49ers tappio kuitenkaan ole ja isommaksi syylliseksi voidaan viime ottelun kohdalla nostaa päävalmentaja Chip Kelly, joka tuntui olevan hukassa koko ottelun. Kellyn kutsumat pelit hyökkäyksen osalta olivat välillä todella ihmeellisiä ja kaiken kruunasi ottelun lopulla tullut rangaistuksen hyväksyminen. Tuolla hyväksymisellä 49ers-hyökkäys käänsi lopulta potkutilanteen uusiksi yrityksiksi. Eaglesin hyökkäyksenlinja tulee saamaan tulevana viikonloppuna vahvistusta, kun Lane Johnson vapautuu pelikiellostaan ja ottaa jälleen haltuunsa hyöksenlinjan oikeanpuoleisen päädyn. Johnsonin paluu nostaa varmasti linjan pelaamisen tasoa ja samalla myös koko hyökkäys lähtee rullaamaan entistä paremmin.

6. Denver Broncos

Broncos huilasi viime kierroksen ja sen vuoksi tasoa ei voi paljon viime viikosta nostaa tai laskea. Hieman kauden alussa yskinyt hyökkäys on saanut ajoituksiaan paremmaksi vapaan viikon aikana, ja on mielenkiintoista nähdä pääseekö Denveriläisten hyökkäys vihdoin viime vuotiseen lentoonsa.

5. Detroit Lions

Joukkue marssii todella vakuuttavasti eteenpäin ja on jo pelottavaa ajatella mitä joukkue saa aikaan, kun laitahyökkääjä Calvin Johnson parantuu nilkkavammastaan. Laitahyökkääjistä Golden Tate näytti jo viime viikolla todella hyvältä ja muutenkin hyökkäys oli edellisiä viikkoja hieman parempi. Lions-puolustus on yksi liigan parhaista ja sen pelaaminen on ollut jo kauden alusta asti todella vakuuttavaa.

4. San Diego Chargers

Alkukauden perusteella pelinrakentaja Phillip Rivers on pelaamassa itseään liigan MVP:ksi ja samalla koko hyökkäys on vielä viime kautista paremmassa iskussa. Riversin lisäksi toiseksi onnistujaksi pitää nostaa esille, kesällä potkujen jälkeen San Diegoon saapunut, kulmapuolustaja Brandon Flowers, jonka ansiosta Chargers-puolustus on huomattavasti viime kautta parempi. Chargersin hyökkääminen tulee paranemaan entisestään kunhan keskushyökkääjä Ryan Mathews palautuu takaisin pelikuntoon.

3. Arizona Cardinals

Takana on lepoviikko ja joukkueen pelaamisesta ei ole juurikaan lisättävää viime viikosta. Se on kuitenkin varmaa, että pelinrakentaja Carson Palmer on edelleen sivussa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Denver Broncosin, joten Cardinals tulee todennäköisesti kärsimään kauden ensimmäisen tappionsa tulevana viikonloppuna.

2. Seattle Seahawks

Myöskin Seahawks lepäsi viime viikon ja pelaamisesta on vaikea sanoa mitään. Vieraissa pelaaminen on kuitenkin jonkinlainen ongelma ja sen parantamista joukkue pääsee yrittämään jo tulevana viikonloppuna. Ilman vierasvoittoa Seahawks tulee kärsimään 2. sijan-kirouksesta ja joukkue tulee romahtamaan listalla huomattavasti alaspäin. Menestys NFL:ssä vaatii voittoja muualtakin kuin kotikentältä.

1. Cincinnati Bengals

3-0 ja hyvään väliin tullut vapaa viikko pitää joukkueen listan kärjessä. Yleensä alkukaudesta tullut vapaa ei ole hyvä asia, mutta Bengalsin kohdalla se taisi osua juuri oikeaan väliin. Vapaiden aikana laitahyökkääjät AJ Green ja Marvin Jones saivat tärkeää lepoa parantuakseen loukkaantumisista. Jones ei välttämättä ole vielä tulevana viikonloppuna mukana, koska aiemmin jalkavammasta kärsinyt herra taistelee nyt nilkkavamman kanssa, ja sen parantuminen ennen ottelua ei ole varmaa.