NFL Power Ranking: viikko 6

Olemme jälleen yhden viikon viisaampia NFL:n runkosarjan suhteen ja kuuden viikon jälkeen voimme nostaa Dallas Cowboysin  alkukauden suurimmaksi yllättäjäksi. Cowboys tuomittiin Faneille.comin ja monen muun asiantuntijan toimesta ennen kauden alkua surkeaksi joukkueeksi puolustuksensa vuoksi. Puolustus on kuitenkin yllättänyt kaikki ja nyt Cowboys on yksi sarjan kuumimmista joukkueista, voittihan Cowboys viime viikonlopun kierroksella Seattle Seahawksin vieraskentällä. Siinä missä Cowboys on noussut monella listalla kärkisijojen tuntumaan on Cincinnati Bengals menettänyt sijoituksiaan. Bengals on pelannut jopa niin huonosti, että joukkue putoaa kokonaan pois tämän viikon listalta, se ei kuitenkaan tarkoita sitä että joukkue ei voisi sinne nousta ensi viikolla jos peli alkaa kulkemaan alku kauden tyyliin.

10. Baltimore Ravens

Ravens ei ole edelleenkään suurimpia mestarisuosikkeja vaikka joukkue nousi takaisin listalle. Ravensin viime viikonlopun ensimmäisen puoliajan esitys oli kuitenkin niin vakuuttava, että joukkuetta ei voinut jättää listan ulkopuolellekkaan. Se pystyykö Joe Flacco jatkamaan alkukauden tasollaan tulee ratkaisemaan paljon Ravensin tulevissa otteluissa.

9. Arizona Cardinals

Pelinrakentaja Carson Palmer teki paluun viime viikonloppuna ja se piristää varmasti joukkueen tekemistä tulevissa otteluissa. Washington Redskins ei kuitenkaan ole se oikea joukkue, jonka perusteella voitaisiin sanoa taisteleeko Cardinals edelleen tulevina viikkoina divisioonansa voitosta. Cardinals-puolustus on edelleen yksi sarjan parhaista ja sen vuoksi arizonalaiset ovat pystyneet kiikkumaan listalla viikosta toiseen vaikka pelinrakentajina on toimineet varamiehet.

8. Seattle Seahawks

Numeroita selvempi tappio kotikentällä pudottaa kalastajakaupungin joukkuetta reilusti alaspäin listalla. Seahawks valmennus on allekirjoittaneen mielestä ollut hieman ylimielinen kuluvalla kaudella ja se on kostautunut jo kahtena tappiona. Hallitsevan mestarin pitääkin tulevissa otteluissa luottaa jälleen vahvaan juoksuhyökkäämiseensä ja jättää ylimääräinen heittäminen muille joukkueille. Russell Wilson on edelleen nykyaikainen pelirakentaja, jonka pelaaminen elää ja hengittää loistavien oivalluksien kautta. Wilsonista on turhaan leivottu tämän kauden aikana heittokonetta, jonka pitäisi kannatella suurimpia paineita koko hyökkäyksen tekemisestä. Yksinkertaisesti siis Seahawks valmennuksen pitää alkaa jälleen luottamaan viime kaudella loistaneeseen juoksuhyökkäykseen.

7. Indianapolis Colts

Andrew Luck on edelleen yksi liigan kuumimmista pelaajista ja sen vuoksi Colts menestyy. Coltsin suurin heikkous on juuri nyt tason vaihtelu otteluiden sisällä. Viime viikonlopun ottelu on siitä hyvä esimerkki: Colts oli ensimmäisellä puoliajalla jopa ylivoimainen, mutta toisella puoliajalla melkein menetti johtoasemansa huonojen suorituksien vuoksi. Coltsin pitääkin löytää tuleviin otteluihin tasaisuutta tai menestyminen voi olla vaikeaa.

6. Detroit Lions

Tekeminen ei ole edelleenkään kaunista, mutta vain voitot lasketaan ja niitä joukkue osaa ottaa. Lions-puolustus on edelleen liigan eliittiä ja se antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon jokaisessa ottelussa. Hyökkäyksen tekemisessä onkin sitten toivomisen varaa ja sitä ei helpota yhtään Calvin Johnsonin sitkeä nilkkavamma. Johnson jätti viime viikonlopun pelin väliin kyseisen nilkkavamman vuoksi ja se oli varmasti fiksua. Puolikuntoinen Johnson ei ole pystynyt häikäisemään kauden ensimmäisissä otteluissa. Johnsonin 1-2 viikon huili ei varmasti romuta Lionsin mahdollisuuksia pudotuspelien suhteen, mutta ilman tervettä Johnsonia Lions ei tule loppukaudesta pärjäämään. Joten Lions valmennus nosti osakkeitaan ainakin allekirjoittaneen papereissa viime viikonlopun päätöksellään.

5. San Francisco 49ers

Kauden alku on sujunut joukkueelta jopa yllättävän hyvin. Tulevina viikkoina joukkue tulee vahvistumaan ja sen vuoksi joukkuetta voi ennustaa jo nyt kärkisijoille loppu kaudesta.

4. Dallas Cowboys

YLLÄTYS! Se joka väitti Cowboysin keikkuvan 6 viikon jälkeen sarjan kärkisijoilla ei varmasti ollut tosissaan ennen kauden alkua. Heikoksi epäilty puolustus on esittänyt loistavia otteita ja alkukaudesta vaivanneet takakentän ongelmat tuntuvat olevan myös menneisyyttä. Menestyksen suurin syy on kuitenkin loistavasti pelannut hyökkäyksenlinja, ja sitä kautta onnistunut juoksuhyökkääminen. Keskushyökkääjä DeMarco Murray johtaakin NFL:n juoksutilastoa ylivoimaisesti 785 jaardillaan. Murrayn juoksuyrityksien määrä kuitenkin pistää silmään ja ei ole kovin todennäköistä, että herra pystyy kantamaan palloa terveenä läpi kauden, jos pallonkantoja tulee seuraavissa otteluissa alku kauden tahtiin. On siis mielenkiintoista nähdä miten Cowboys aikoo peluuttaa hyökkäystään tulevissa otteluissa, jotta hyökkäyksen taso ei lähde laskuun jälleen runkosarjan lopulla.

3. Denver Broncos

Denveriläiset voittaa ja silti pelaamisesta puuttuu se viime kauden loistokkuus. Ehkä allekirjoittanut odottaa joukkueelta liikoja, mutta Broncos ei ole vakuuttanut vielä kertaakaan tämän kauden aikana. Voitot silti merkitsee ja niitä joukkue ottaa tasaiseen tahtiin, joten sijoitus pysyy kärkisijoilla.

2. Philadelphia Eagles

LeSean McCoy teki paluun huipulle viime ottelussa ja samalla koko joukkueen tekeminen nousi aivan uudelle tasolle. Nollapeli New York Giantsia vastaan oli myös hieno osoitus puolustuksen tämän kautisesta tasosta.  Tulevana viikonloppuna kotkat lepää ja seuraavan ottelun joukkue pelaakin vasta reilun viikon kuluttua jolloin hyökkäyksenlinjan loukkaantumiset pitäisi olla vain muistoja. Hyökkäyksenlinjan ollessa kunnossa tulee Eagles olemaan yksi NFC:n ja koko NFL:n vaarallisimmista joukkueista.

1. San Diego Chargers

Chargers on yksinkertaisesti juuri nyt sarjan paras ja vaikuttavin joukkue. On jopa pelottavaa ajatella mitä tulee tapahtumaan, kun joukkue pääsee pelaamaan terveellä miehistöllä. Isoimmasta loukkaantumisesta kärsii edelleen joukkueen aloittava keskushyökkääjä Ryan Mathews, jonka pitäisi olla pelikunnossa viimeistään ensi viikolla. Philip Riversin jatkaessa alkukauden tasollaan tulee MVP-palkinto menevään varmasti San Diegon suuntaan.