NFL Power Rankings: Viikko 8

Osalla joukkueista kauden puoliväli on jo kulman takana ja loput ovat ehtineet huilailla yhden viikon jossain välissä. Tämän viikon listalla ei nähdä paljon muutoksia, mutta yksi uusi joukkue sentään pompsahtaa listalle. Minnesota Vikings sai tehdä tilaa TOP 10:ssä, kun Seattle Seahawks puski ohi ja omaa loistavat mahdollisuudet nousta tulevina viikkoina useamman sijan korkeammallekin.

Moni kärkikymmeniköstä vietti ansaittua huiliviikkoa viime kierroksella, emmekä nähneet mitään uutta heidän osaltaan. Tulevalla viikolla on luvassa useampi mielenkiintoinen ottelu, joiden pohjalta on odotettavissa liikehdintää tälläkin listalla.

10.  Seattle Seahawks (3–4) (uusi)

Viime kauden kakkonen, Seahawks, on listan ainoa tulokas. 3–4-voittosaldostaan huolimatta joukkueella on nyt elämänsä tilaisuus marssia vauhdilla kohti NFC Westin kärkikahinoita, kun se kohtaa Dallas Cowboysin. Vakuuttava voitto 49ersista herätti uskon joukkueeseen ja voittamalla Cowboys sekä huiliviikkoa seuraavat divisioonan väliset matsit Cardinalsia ja 49ersiä vastaan kotonaan, sijoitukset sarjataulukossa ovat täysin erilaiset kuin tällä hetkellä. Marshawn Lynch ja Kam Chancellor ovat ehdottomat avainpelaajat takaamaan nousu.

Viime kierroksen ottelu: 49ers – Seahawks 3 – 20

Tuleva vastustaja: Dallas Cowboys (2–4)

9. Pittsburgh Steelers (4–3) (-1 sijaa viime viikosta)

Steelers ei pärjännyt tulostaululla Chiefsiä vastaan, mutta ei liene kenellekään epäselvää, että avainhyökkääjät ovat loistokunnossa. Tällä hetkellä näyttäisi, että joukkue saa vihdoin Big Beninsä takaisin ja sitä kautta Bengals tulee näkemään erittäin tulivoimaisen Steelersin sunnuntaina. Joukkueen puolustus on hyvässä vireessä ja siten nykyinen pudotuspelipaikka pitäisi olla turvattavissa. Voitolla Steelers kipuaisi itsensä mukaan myös taisteluun divisioonan ykkössijasta.

Viime kierroksen ottelu: Chiefs – Steelers 23 – 13

Tuleva vastustaja: Cincinnati Bengals (6–0)

8. New York Jets (4–2) (-1)

Jopa pienoisena ennakkosuosikkina joidenkin papereissa Patriots-otteluun lähtenyt Jets, ei pystynyt pitämään isointa mestarisuosikkia takanaan. Joukkueen hyökkäys tuntuu kuitenkin löytäneen omat aseensa lyhyistä juoksu- ja heittopeleistä. Loppukautta ajatellen ei ole myöskään huono asia, että Jets pystyy viimeistelemään maalin läheisyydessä hyökkäyksensä huikealla prosentilla maaliviivan yli. Seuraavana vuorossa ovat viime kauden ”voittoautomaatit” Raiders ja Jaguars, jotka tosin tällä hetkellä ovat hyvässä vireessä.

Viime kierroksen ottelu: Patriots – Jets 30 – 23

Tuleva vastustaja: Oakland Raiders (3–3)

7. Atlanta Falcons (6–1) (-1)

Ei enää lisää pallonmenetyksiä, jos Falcons haluaa pysytellä divisioonan kärjessä porskuttavan Panthersin vauhdissa. Kahdeksan menetystä kolmessa viime ottelussa alkaa olla jo Atlantankin tasoiselle hyökkäykselle liikaa. Kulmapuolustaja Desmond Trufantin johdolla puolustus ei joukkueen onneksi ole näyttänyt laantumisen merkkejä, joten seuraavat ottelut Buccaneersia ja 49ersiä vastaan pitäisi olla hoidettavissa kotiin.

Viime kierroksen ottelu: Titans – Falcons 7 – 10

Tuleva vastustaja: Tampa Bay Buccaneers (2–4)

6. Arizona Cardinals (5–2) (+4)

Joukkueen kapellimestari Carson Palmer on elämänsä vireessä ja onnistunut saalistamaan tähän mennessä eniten TD:itä koko liigassa. Palmerin siivellä myös laitahyökkääjä Larry Fitzgerald ja keskushyökkääjä Chris Johnson jatkavat loistavia otteitaan. Samaan aikaan puolustus tuntuu palanneen surullisen Steelers-tappion jälkeen tasolleen, ja Cardinals on ehdottomasti yksi NFC:n mielenkiintoisimmista joukkueista tällä hetkellä.

Viime kierroksen ottelu: Cardinals – Ravens 26 – 18

Tuleva vastustaja: Cleveland Browns (2–5)

5. Denver Broncos (6–0) (-)

Denverin hyökkäyksen kannalta taukoviikko tuli oivaan paikkaan. Ruosteessa tähän asti olleen pelinrakentaja Peyton Manningin heitot on katkaistu jo 10 kertaa tällä kaudella ja nyt voisi olla oikea hetki antaa luottoa entistä enemmän juoksupelille. Kakkoskeskushyökkääjä Ronnie Hillman on näyttänyt jo muutamaan otteeseen taitonsa tällä kaudella ja on varmasti valmis tekemään sen uudelleen. Kahden voittamattoman joukkueen iskiessä vastakkain sunnuntaina joko Broncosin on pystyttävä tekemään tulosta myös hyökkäyksessä tai sitten Packers kävelee joukkueen yli mennen tullen. Luvassa on joukkueen ensimmäinen todellinen koetinkivi.

Viime kierroksen ottelu: Huiliviikko

Tuleva vastustaja: Green Bay Packers (6–0)

4. Carolina Panthers (6–0) (-)

On vaikeaa löytää edes sanoja kuvaamaan Panthersin pelaamista. Tuntuu siltä kuin joukkue pystyisi nykykunnollaan voittamaan minkä tahansa joukkueen liigassa. Loistava puolustus ja aivan käsittämätön juoksuhyökkäys takaavat loistavat lähtökohdat Coltsia vastaan. Panthersin otteita ei tunnu häiritsevän lainkaan pelinrakentaja Cam Newtonin surkea osumatarkkuus, vaan siitä huolimatta tuloksentekijöitä löytyy joka otteluun. Joukkue on jo 10 runkosarjaottelun voittoputkessa.

Viime kierroksen ottelu: Panthers – Eagles 27 – 16

Tuleva vastustaja: Indianapolis Colts (3–4)

3. Cincinnati Bengals (6–0) (-)

Bengalsilla on takanaan loistava alkukausi, mutta edessään kaksi vaikeaa ottelua. Divisioonaottelut Steelersiä ja Brownsia vastaan ovat olleet vaikeita perinteisesti joukkueelle sekä etenkin pelinrakentaja Andy Daltonille. Kahden viikon tauko auttaa joukkuetta sopivasti pitämään itsensä kiinni divisioonatittelissä. Hyökkäyksen alkaessa jossain välissä kautta yskähtelemään, tulee puolustuksen nousta tasoa korkeammalle. Bengals kolkuttelee tosissaan jo tämän listan kakkossijaa, mutta jäämme odottamaan viikonlopun näytettä ennen isompia liikahteluja.

Viime kierroksen ottelu: Huiliviikko

Tuleva vastustaja: Pittsburgh Steelers (4–3)

2. Green Bay Packers (6–0) (-)

Green Bayssä huilattiin viime viikko ja valmistauduttiin kohtaamaan kaksi raudanlujaa puolustusta tulevilla viikoilla vieraissa. Ensin joukkue matkustaa Broncosin vieraaksi, jonka 6–0-saldo on puhtaasti puolustuksen ansiota ja heti perään toinen 6–0-joukkue eli Panthers. Loukkaantumisista kärsinyt laitahyökkääjä Davante Adams olisi loistava apu näitä joukkueita vastaan, joten toivoa sopii, että mies on jo sunnuntaina pelikuntoinen. Kaikki kunnia kuitenkin Packers-puolustukselle, joka viikosta toiseen raataa härän lailla hyökkäyksen napatessa valokeilan.

Viime kierroksen ottelu: Huiliviikko

Tuleva vastustaja: Denver Broncos (6–0)

1. New England Patriots (6–0) (-)

Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady oli totuttua epävarmempi heitoissaan Jetsiä vastaan, mutta paikkasi epäonnistuneita heittoja olemalla poikkeuksellisesti joukkueen ykkönen juoksujaardeilla mitattuna, joita kertyi tosin vain 15. Joukkueen jatkomenestyksen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että se pystyi väkisin vääntämään voiton ennakkoon yhdeltä vaikeimmista vastustajistaan. Ja onhan Patriotsilla edelleen mies nimeltä Rob Gronkowski, jolle voi pelata pallon tilanteessa kuin tilanteessa. Edelleenkin herää kysymys, että löytyykö joukkueelle pysäyttäjää koko kauden aikana?

Viime kierroksen ottelu: Patriots – Jets 30 – 23

Tuleva vastustaja: Miami Dolphins (3–3)

Kansikuva: Getty images