NFL:n siirtoruletti käy kuumana – Palkkatilaston kärkipaikat uuteen järjestykseen

Jenkkifutiksen ehdottomasti kovatasoisimman liigan kausi on ollut jo reilun viikon käynnissä. NFL-fanit ovat saaneet todistaa merkittäviä pelaajakauppoja ja vapaiden agenttien huikeita sopimuksia. Näkyvimpinä todisteina Ndamukong Suhin siirtyminen vapailta markkinoilta Miami Dolphinsin riveihin (6 vuotta, 114 M$) ja Pittsburgh Steelersin pitkäaikaisen pelinrakentajan Ben Roethlisbergerin jatkosopimus (4 vuotta, 87 M$). Molempien sopimukset nostavat heidät palkkatilaston kärkipäähän, Big Benin sijalle 2 ja Suhin kirkkaaksi puolustuksen ykköseksi ja kaiken kaikkiaan sijalle 6. Palkkakuninkaana jatkaa Green Bay Packersin Aaron Rodgers, joka teki kaksi vuotta sitten käsittämättömän viiden vuoden sopimuksen, jonka kokonaisarvo oli 110 M$.

Kauden ensimmäisellä viikolla suurin osa isoista siirroista saatiin jo päätökseen, mutta vapailla markkinoilla on vielä kasa kultakimpaleita, joiden perässä edelleen useampi joukkue on. Pelaajat, kuten Charles Clay, Pierre Thomas, Greg Hardy ja Michael Crabtree, etsivät edelleen uutta osoitetta ja jokaisella heistä voi olla vielä iso sana sanottavana tulevalla kaudella. Tahti kuitenkin on tästä eteenpäin rauhallisempi eikä joukkueet pidä yhtä kovaa kiirettä rakentaessaan omaa palapeliään kohti tavoitettaan.

Markkinoiden voittaja

Indianapolis Colts

Jatkossa Frank Gore ja xx pyrkivät auttamaan Indianapolis Coltsin AFC:n kärkeen. [GETTY]

Jatkossa Frank Gore ja Trent Cole pyrkivät yhdessä auttamaan uuden seuransa AFC:n kärkeen. [GETTY]

Colts lähtee todenteolla jahtaamaan Super Bowlia ja keskittyi viime viikolla vahvistamaan joukkuettaan erityisesti kokeneemmalla kaartilla. Andre Johnson, Frank Gore ja Trent Cole ovat kaikki peliuransa viime metreillä, mutta kuitenkin edelleen tärkeitä täsmäpelaajia joukkueelle kuin joukkueelle. Työtä Patriotsin ja Broncosin vallan murtamiseen vielä riittää, mutta nyt aletaan olla jo todella pitkällä.

Laadukkaille puolustajille riittää aina kysyntää

Kuten jo ennen pelaajamarkkinoiden alkua on todettu, tänä vuonna vapailla markkinoilla oli suuri määrä todella laadukkaita puolustajia. Suhin tekemä jättidiili on luonnollisesti aivan omaa luokkaansa, mutta muutama muukin kova luu voi olla tyytyväinen omaan palkkapussiinsa. Tässä muutama nosto:

Byron Maxwell siirtyi Seahawksista Eaglesiin 6 vuoden sopimuksella (63 M$).

Devin McCourty jatkaa Patriotsissa 5 vuoden sopimuksella (47,5 M$).

Brandon Flowers jatkaa Chargersissa 4 vuoden sopimuksella (36,4 M$).

Kareem Jackson jatkaa Texansissa 4 vuoden sopimuksella (34 M$).

Brian Orakbo siirtyi Redskinsistä Titansiin 4 vuoden sopimuksella (32 M$).

Cary Williams siirtyi Eaglesista Seahawksiin 3 vuoden sopimuksella (18 M$).

Kovia nimiä liikkui myös hyökkäyspuolella

[GETTY]

Urheilullisen Julius Thomasin kyvyille riittää käyttöä, kun Jacksonville Jaguars pyrkii kääntämään kurssinsa nousuun. [GETTY]

Jotta markkinat pysyvät varpaillaan, luonnollisesti aivan kaikki eivät jatka vanhoissa seuroissaan. Broncosissa tuhojaan tehnyt sisempi laitahyökkääjä Julius Thomas sai pakata tavaransa ja suunnata Jaguarsin harjoituksiin 5 vuoden sopimuksellaan (46 M$). Eaglesin laitahyökkääjä Jeremy Maclin puolestaan muuttaa Kansas Cityyn 5 vuoden sopimuksella (55 M$). Keskushyökkääjistä mm. DeMarco Murray siirtyi Cowboysista paikallisvastustaja Eaglesiin (5 vuotta, 40 M$) ja Ryan Mathews Chargersista Eaglesiin (3 vuotta, 11 M$).

Moni vapaille markkinoille päätyneistä avauskokoonpanon hyökkääjistä oli tehnyt riittävät näytöt vanhassa seurassaan, jotta jatkosopimus allekirjoitettiin alta aikayksikön. Muun muassa Green Bay Packers varmisti Randall Cobbin säilymisen kiinnittämällä hänet neljäksi vuodeksi seuraan (40 M$) ja samoin Saints piti kiinni keskushyökkääjä Mark Ingramista (4 vuotta, 16 M$).

Palkkatiedot perustuvat Sportac-sivuston tietoihin.