Rex Ryanin Bills enää esteenä Jetsin pudotuspeleille

Buffalo Bills (7–8) päättää kautensa isännöiden toinen jalka jo pudotuspeleissä olevaa New York Jetsiä (10–5) sunnuntain alkuillasta. Joukkueet ovat jo kohdanneet kertaalleen tällä kaudella, kun viikolla 10 Bills oli vieraissa viisi pistettä parempi juoksuhyökkäyksensä ansiosta. Nyt kotijoukkueella on mahdollisuus pilata toisella voitollaan Jetsin loppukausi, jos samaan aikaan Steelers hoitaa oman ottelunsa voitokkaasti kotiin. Itseasiassa Bills on jo neljän ottelun voittoputkessa keskinäisissä otteluissa, kun taas Jets on onnistunut voittamaan kaikki ottelunsa viiden viime viikon aikana.

Muista myös NordicBetin Super Bowl -kisa, jossa sinulla on vielä yksi mahdollisuutta voittaa 8 500 € arvoinen matka San Franciscoon, Super Bowl 50 -tapahtumaan! Lue lisää tästä!

Bills juoksujen voimalla sekoittamaan Jetsin pudotuspelisuunnitelmia

Billsin merkittävä valttikortti otteluun on heidän päävalmentajansa Rex Ryan, joka viime kaudella oli vielä Jetsin peräsimessä. Yksin mies ei kuitenkaan tulokseen pysty vaikuttamaan ja on niin hänen kuin joukkueenkin kannalta ikävää, että keskushyökkääjä LeSean McCoy joutuu jättämään ottelun väliin. McCoy oli yksi tärkeä avaintekijä, jonka huikeilla juoksuilla (112 jaardia) Bills pääsi maalin läheisyyteen erästä toiseen. Viime viikolla Cowboysia vastaan McCoyn puuttuminen ei vaikuttanut juoksutehoihin, kun Mike Gillislee ja tulokas Karlos Williams vastasivat joukkueen maaleista. Samoilta miehiltä odotetaan tehoja taas sillä heittohyökkäysten tehot ovat olleet surkeat. Syy siihen löytyy pitkälti loukkaantumisista, kun kokoonpanosta ovat poissa mm. Charles ClayPercy Harvin ja Robert Woods. Buffalo tarttuikin vielä viime tingassa ongelmaansa ja hankki Patriotsista Leonard Hankesonin vahvistamaan laitahyökkääjäosastoaan, jonka ykköskohteet ovat tällä hetkellä Sammy Watkins ja Chris Hogan. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaista tulosta kaksikko Tyrod Taylor–Sammy Watkins saavat aikaan Jetsin kovaa takapuolustusta vastaan. Viikolla 10 Watkins teki kauden pohjat kolmella kopillaan ja vain 14 jaardillaan.

Buffalon puolustus on ollut ongelmissa hyviä heittohyökkäyksiä vastaan. Tulevan vastustajan heittopeli on ollut nousukiidossa koko loppukauden ja siten luvassa on huomattavasti viikon 10 ottelua vaikeampi kamppailu. Viime viikolla joukkue onnistui jättämään Cowboysin lähes nollille ja sai siitä varmasti lisäuskoa kauden päätökseen. Puolustuslinjan uloimmat tukimiehet Mario Williams ja Jerry Hughes ovat miehet, jotka pystyvät antamaan Jetsin pelinrakentajalle sopivaa painetta ottelun ajan, jotta heittopelaaminen vaikeutuu.

Jetsin tulikuuma kaksikko valmiina jo pudotuspeleihin

Viisi viimeistä otteluaan voittanut Jets on löytänyt voittoreseptin pelinrakentaja Ryan Fitzpatrickin ja laitahyökkääjä Brandon Marshallin yhteispelin myötä. Marshall on neljässä näistä viidestä ottelusta ylittänyt 100 kiinniottojaardin rajapyykin ja on ohessa onnistunut maalinteossakin kuudesti. Fitzpatrick puolestaan on pelannut voitto-ottelut yli 100 QB-indeksillä keräten 13 TD:tä, mutta vain yhden syötönkatkon. Kauden heikoimman ottelunsa kaksikko pelasi nimenomaan Billsiä vastaan, kun mikään ei tuntunut onnistuvan. Kaksikkoa tukee loistavasti toinen laitahyökkääjä, Eric Decker, joka on lähes TD per ottelu vauhdissa edelleen. Juoksuhyökkäys ei osaltaan ole enää loppukaudesta pystynyt pitämään samaa tasoa yllä kuin alkupuoliskolla kautta. Joukkueen ykköskeskushyökkääjä Chris Ivory on edennyt vain nipin napin kolmen etenemisjaardin keskiarvolla yritystä kohden ja meno on ollut tahmeaa. Tulossa on kuitenkin miehen kuusivuotisen uran ensimmäinen 1 000 juoksujaardin kausi, kun tähän mennessä kasassa on jo 989 jaardia. Hän sai viime ottelussa loistavaa tukea Bilal Powellilta ja tulee kaipaamaan sitä Billsiäkin vastaan.

Jetsin takapuolustus Calvin Pryorin johdolla onnistui loistavasti pitämään Patriotsin kuuluisan heittohyökkäyksen kurissa. Nyt vastassa ei ole yhtä vakuuttavaa heittokalustoa, mutta mies nimeltä Sammy Watkins on uhka joka kerran, kun hänet nähdään kentällä. Pryorilta jäi viime Jets-ottelu väliin, joten tällä kertaa hän pystynee tukemaan Darelle Revisia Watkinsin puolustuksessa. Sen sijaan Billsin juoksupeli täytyy saada tyrehtymään. Jets on päästänyt liigan vähiten jaardeja juoksemalla ja nyt jos koskaan olisi aika kruunata joukkue kauden parhaaksi juoksupuolustukseksi.

Ottelun taisteluparit

Brandon Marshall vs. Leodis McKelvin

(Getty)

Jetsin Brandon Marshallin ja Eric Deckerin peli kulkee loistavasti, joten Bills-puolustus tulee olemaan ongelmissa illalla. (Getty)

Yksi ottelun ratkaisun avaimista on Billsin takapuolustus, kun Jets alkaa pommittamaan sitä Ryan Fitzpatrickin johdolla. Jetsin kannalta on hyvä asia, että kaikkiaan neljä laitahyökkääjää tuntuu olevan tällä hetkellä tulessa, mutta heistä parhaita otteita on esittänyt Brandon Marshall. Bills puolestaan saattaa joutua otteluun ilman tulokaskulmapuolustaja Ronald Darbya, joka on noussut jo aivan liigan eliittiin syöttöjen blokkauksessa ja siinä tilanteessa Marshallin puolustusvastuu lankeaa Leodis McKelvinille. Saattaa olla, että tässä taisteluparissa nähdään vielä rumat lukemat Jetsin hyväksi.

Jordan Mills vs. Muhammad Wilkerson

Jetsin puolustuksen ulompi linjamies Muhammad Wilkerson on kerännyt kauden aikana jo 12 säkkiä, mutta ei ole pystynyt kartuttamaan saldoaan viimeiseen kahteen kierrokseen lainkaan. Hän on kuitenkin elämänsä kunnossa ja haluaa tuplata viime Bills-ottelun 2 säkkiään. Billsin linjamies Jordan Mills tulee kantamaan päävastuuta Wilkersonin pitämisestä kaukana pelinrakentaja Tyrod Taylorista, joka on säkitetty kahden viime ottelun aikana yhteensä kahdeksan kertaa. Liigan tilastokärki säkityksissä on tällä hetkellä Raidersin Khalil Mack ja hänen saldonsa (15) on vielä tavoitettavissa Wilkersonin huippuonnistumisella.

Yhteenveto

Kun vastakkain asettuvat Billsin liigan ykkösjuoksuhyökkäys ja vähiten juoksujaardeja päästänyt Jets-puolustus, ei kotijoukkueen pitäisi ainakaan päästä kävelemään vapaasti kohti Jets-päätyä. Toisaalta Jetsillä on tämän hetken yksi kuumimmista joukkueista ja se kulminoituu ennen kaikkea hyökkäyspäässä heittopeliin. Fitzpatrick–Marshall-kaksikko tuntuu olevan mille tahansa puolustukselle haastava pysäytettävä. Pystyykö Bills toistamaan viime kohtaamisen onnistumisen, kun molemmat pelasivat kauden heikoimman ottelunsa? Koska Jets on tulikuuma joukkue ja panoksena ottelussa on pudotuspelipaikka, uskon vierasjoukkueen hoitavan tämänkin ottelun kunnialla kotiin.

Otteluveikkaus: Buffalo Bills – New York Jets 20 – 30

Ottelu on nähtävissä sunnuntaina klo 19:30 alkaen Viasat Sport -kanavalla ja klo 20:00 alkaen NelonenPro 1 -kanavalla (suomeksi selostettuna) sekä lisäksi Ruutu- ja Viaplay-palveluissa.

Kansikuva: Getty