Tyhjätaskusta taivaisiin: Super Bowl

Ensi yönä se loppuu tai oikeastaan alkaa, nimittäin pitkä odotus joka palkitaan jälleen ensi syksynä kun NFL-kausi pyörähtää käytiin. Ennen odotuksen aloittamista on kuitenkin aika nauttia Super Bowlista, jossa kohtaa kaksi ehdottomasti tämän kauden parasta joukkuetta. Ainoa kohtalaisen lähelle päässyt joukkue oli Green Bay Packers, mutta senkin taso oli hieman finaalissa nähtävää kaksikkoa huonompi. Tämän takia Super Bowlissa pelaavien joukkueiden väliltä on todella vaikea löytää selvää suosikkia, mutta pitkän tutkimisen ja miettimisen jälkeen allekirjoittaneella on selvä ennakkosuosikki otteluun.

Tyhjätaskun suosikki kohteet:

Seattle Seahawks – New England Patriots 2 1.96 (Nordicbet)

Vielä 2 viikkoa sitten mietin Seattle Seahawksin olevan ylivoimainen suosikki voittamaan Super Bowlin, mutta edellisen kierroksen ottelut laittoivat miettimään asiaa uudestaan. Mietinnän jälkeen totesin New England Patriotsin olevan huomattavasti tasapainoisempi joukkue, ja sen vuoksi ennakkosuosikki Super Bowliin. Seahawks elää ja hengittää puolustuksensa ansiosta, ja siksi moni on unohtanut kuinka hampaaton joukkueen hyökkäys on ollut tämän kauden aikana. Hampaaton hyökkäys tuleekin koitumaan Seahawksin kohtaloksi, koska ensi yön ottelussa kenttäasemat eivät tule olemaan mitenkään kummoisia. Huonoista kenttäasemista taas pisteiden tekeminen on Seahawksille todella vaikeaa ilman pientä tuuria ja kauden parasta ottelua. Moni mieltää Patriotsin hyvin hyökkääväksi joukkueeksi, mutta samalla unohtaa kuinka hyvä joukkueen puolustus onkaan. Darrelle Revis johtama heittopuolustus on nimittäin yksi sarjan parhaista ja sen takia allekirjoittanut ei yllättyisikään vaikka Russell Wilson jäisi Super Bowlissa alle 150 heitettyyn jaardiin. Ilman kunnollista heittohyökkäämistä Patriotsin voittaminen on lähes mahdotonta ja tämän takia allekirjoittaneella on otteluun hyvinkin selvä ennakkosuosikki. Seahawksin osakkeita allekirjoittaneen papereissa laskee myös isot loukkaantumiset, jotka eivät voi olla näkymättä liigan parhaan takakentän tekemisessä.

Tom Bradyn johtama Patriots-hyökkäys ei ole koskaan poistunut Super Bowl -viheriöltä viimeistä kertaa tappioasemassa!

Tom Brady ja Rob Gronkowski näytti tämän viikon harjoituksissa hyvin keskittyneillä.

Tom Brady ja Rob Gronkowski näyttivät tämän viikon harjoituksissa hyvin keskittyneiltä.

Ensimmäisenä 100 syöttöjaardia: Tom Brady 1,70 (Betsafe)

Molempien joukkueiden heittopuolustukset ovat todella hyviä, siksi kohteen tulee ratkaisemaan itse pelinrakentajat. Tom Brady on selvästi Russell Wilsonia heittävämpi pelinrakentaja, ja lisäksi Bradyllä on paremmat heittokohteet, joten kohteen pitäisi olla hyvin selvä.

Vielä varmempaa kohdetta etsivällä sopii Nordicbetin tarjoama 200 jaardin kohde, johon Brady saa kerrointa 1,50. Wilson kun tuskin tulee heittämään koko ottelussa 200 jaardia ja Bradylle taas 200 jaardia ei pitäisi olla minkäänlainen ongelma.

Ottelun arvokkain pelaaja

Yleensä pelinrakentajien palkinto, mutta tämän vuoden lähtökohdat puhuvat muiden pelipaikkojen menestykseen puolesta. Viime vuonna palkinto meni tukimiehelle, joten tänä vuonna pelinrakentajien valta murtuu lopullisesti.

Rob Gronkowski 10,5 (Nordibet)

Allekirjoittaneen suosikki voittamaan palkinnon. Tom Bradyn suosikkikohde, jonka vartioiminen on lähes mahdotonta. Yksinkertaisesti Patriots-hyökkäyksen tärkein pelaaja, jonka henkilökohtainen panos tulee ratkaisemaan todella paljon.

Kam Chancellor 30,0(Nordicbet)

Tulee vartioimaan todennäköisesti Rob Gronkowskia ja siksi kerää kunniaa, jos Seahawks yltäisi Super Bowlin voittoon saakka. Lähes pakollinen kokeilu 30-kertoimella.

LeGarrette Blount 12,5(Nordicbet)

Voimakas ja jässikkämäinen keskushyökkääjä, jonka suoritukset tulevat korostumaan lähellä maalia. Jos Patriots pääsee useasti Seahawksin maalin läheisyyteen, tulee LeGarrette Blount tekemään 2-3 TD:tä, ja sen jälkeen Blountin valinta ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi voisi olla lähellä.

Marshawn Lynch 4,70(Nordicbet)

Seahawks hyökkäyksen sielu ja sydän. Ilman Marshawn Lynchin loistavaa ottelua ei Seahawks tule edes taistelemaan Super Bowlin voitosta. Tämän takia pakko ottaa mukaan pelattaviin kohteisiin.

Lopuksi vielä pieni muistutus Betsafen tarjoamasta Super Bowl-vakuutuksesta, jonka ansiosta voit saada häviämäsi rahat takaisin vaikka suosikkijoukkueesi häviäisikin Super Bowlin. Vakuutuksen ansiosta riittää, että olet pelannut ottelun voittajaa Betsafella ja valitsemasi joukkue voittaa ottelun viimeisen neljänneksen. Tarkemmat ehdot ja säännöt löydät täältä.