Tyhjätaskusta taivaisiin: viikko 10

Tyhjätaskun Facebookissa on aloitettu tämä viikko todella vahvasti ja samanlaista voittokulkua yritetään jatkaa myös tänään. Ennakkoon kierros ei tarjoa montaakaan varmaa kohdetta, mutta hyviä rekka- ja erikoiskohteita kyllä. Tavalliset kohteet on jälleen poimittu Nordicbetin listoilta ja erikoisvedot Betsafen listalta.

Tyhjätaskun varmat:

20:00 New York Jets +3,5 – Pittsburgh Steelers 2 1,91

Tasoitus on 0,5 pistettä liian suuri, mutta siitä huolimatta Pittsburgh Steelers löytyy lapulta viime viikkojen loistavien otteidensa vuoksi. Kotijoukkueen pelaaminen on näyttänyt viime viikkoina enemmän ja vähemmän surkealta ja sen vuoksi New York Jetsin yllätysmahdollisuudet näyttävät tänään todella heikoilta. Viime kaudella Jets pystyi yllättämään kotonaan selvästi parempia joukkueita, mutta tämän kauden joukkueella on surkea asenne ja joukkue ei pelaa selvästikkään enää valmentajalleen. Steelers on saanut joukkonsa kasaan muutaman heikomman vuoden jälkeen ja varsinkin heittohyökkäys tuntuu olevan nyt sellaisessa iskussa, että Jets-puolustus tulee olemaan tänään helisemässä. Jetsin heittopuolustus on ollut jaardeissa mitattuna sarjan keskitasoa, mutta QB rate:lla mitattuna se on selkeästi sarjan heikoin. Heikko heittopuolustus tulee olemaan kotijoukkueen ongelma, koska vastassa on kahdessa viime ottelussa 12 TD heittänyt Steelers-hyökkäys.

23:05 Oakland Raiders +10,5 – Denver Broncos 2 1,88

Denver Broncos kärsi viime viikonloppuna tappion ja joukkue on varmasti ottanut siitä opikseen. Oakland Raiders roikkui hienosti viime viikonloppuna Seattle Seahawksin kelkassa ottelun loppuun asti ja se varmasti vääristää monen mielikuvaa joukkueen iskukyvystä. Raiders on tehnyt koko sarjassa toiseksi vähiten pisteitä ottelu kohden (16,1) ja muutenkin joukkueen saldo on murheellinen 0-8. Broncos on voittanut yli 10 pisteen erolla neljä ottelua viimeisestä viidestään ja ainoa ottelu ilman isoa marginaalia on Patriots tappio viime viikonlopulta. Broncos onkin tehnyt tämän kauden otteluissaan keskimäärin 30,4 pistettä, joten olisi vaikea kuvitella joukkueen jäävän tänään alle 30 pisteeseen. Raiders taas tarvisi kaikkien jenkkifutis jumalien apua tehdäkseen yli 20 pistettä kovaa Broncos puolustusta vastaan.

Tyhjätaskun rekkakohteet:

20:00 Detroit Lions – Miami Dolphins alle 43,5 pistettä

Detroit Lions on päästänyt tällä kaudella vähiten pisteitä ja samalla jaardeja joukkuetta vastaan on tehty vähiten. Samoissa tilastoissa Miami Dolphins on kolmas, joten ottelussa kohtaa kaksi todella kovaa puolustusta. Lions-hyökkäys on ollut ongelmissa läpi kauden ja vaikka Calvin Johnson tekisikin tänään paluun pelikentille on hänen pelituntumansa varmasti hieman hakusessa monen viikon tauon jälkeen. Eikä Dolphins-hyökkäyskään ole mitenkään erikoinen ollut vaikka se viime viikonloppuna dominoikin San Diego Chargersin surkeaa heittopuolustusta. Ainoaksi ongelmaksi kohteen kannalta voi muodostua pallonmenetykset, koska niiden ansiosta hyökkäykset voivat päästä kentälle todella hyvistä kenttäasemista. Allekirjoittanut ei kuitenkaan usko että sisällä pelattavasta ottelusta voisi muodostua mitään sirkusta, jossa pallo vaihtaisi omistajaa kokoajan. Dolphinsin 2,23 kerroin on myös hyvin houkutteleva jos Calvin Johnson ei tee tänään paluuta pelikentille.

Buffalo Bills – Kansas City Chiefs 2 1,85

Jälleen kahden hyvän puolustuksen kohtaaminen ja eroksi tulee todennäköisesti muodostumaan isot virheet. Chiefs-hyökkäys on allekirjoittaneen mielestä yksi sarjan parhaimmista kokonaisuuksista välttelemään virheitä ja sen vuoksi joukkue menestyykin. Bills-hyökkäys taas tekee usein tyhmiä virheitä ja usein ne kostautuvat joukkueelle päästettyinä pisteinä. Kyseessä on ottelu, jossa pisteillä ei tulla juhlimaan, joten nämä isot virheet merkitsevät yllättävän paljon ja sen vuoksi allekirjoittaneelta löytyy täysi luotto vierasjoukkueeseen.

Tyhjätaskun erikoiskohteet:

Ben Roethlisberger yli 25.5 onnistunutta heittoa 1,85

Ben ”Big Ben” Roethlisberger on heittänyt viimeisissä otteluissaan todella tehokkaasti: Coltsia vastaan 40/49 ja Ravensia vastaan 25/37. Näiden tilastojen valossa kohde näyttää jo hyvältä, mutta varmemmaksi sen tekee Jetsin hyvä juoksupuolustus, joka pakottaa vastustajan heittämään paljon. Heittopuolustus taas Jetsillä on sen verran huono, että Steelers tulee varmasti heittämään ottelussa jo muutenkin todella paljon.

Enemmän juostuja jaardeja Denard Robinson +38.5 – jaardia DeMarco Murray 2 1.85

Jaguarsin juoksupuolustus ei ole mitenkään hyvä ja tilastojen mukaan se päästää keskimäärin 123 jaardia ottelua kohden. Dallas Cowboys taas ei varmasti ota mitään riskejä pelinrakentaja  Tony Romon selän kanssa ja sen vuoksi ”lehmipojat” tulevat juoksemaan ottelussa paljon. Juoksumäärien kasvaessa taas keskushyökkääjä DeMarco Murray ottaa isoa roolia ja silloin jaardimäärä on helposti yli 100 jaardia. Murray puolesta puhuu myös Cowboysin tervehtynyt hyökkäyksenlinja, jonka pitäisi päästä pelaamaan jälleen parhaalla miehityksellään. Yksinkertaisesti Denard Robinsonista ei vaan ole juoksemaan yli 100 jaardia Cowboysia vastaan ja sitä tullaan vaatimaan, jotta veto menisi väärin.

Enemmän heitettyjä jaardeja Drew Brees – Colin Kaepernick +50.5 jaardia 1 1.85

Saints on yleensä aina kovassa iskussa kotonaan ja varsinkin joukkueen heittohyökkäys näyttää pysäyttämättömältä juuri kotikentällään. Colin Kaepernick ei ole muutenkaan mikään 300 jaardin heittäjä joten Drew Breesiltä ei vaadita edes mitään maagisia lukemia, jotta veto tulisi osumaan. Saintsin voittaessa ottelun selkein numeroin tulee myös Brees keräämään tilastoihinsa huomattavasti enemmän jaardeja kun kilpakumppaninsa.