Kohti Tinamaljaa: Viikko 2 – Isojen otteluiden viikonloppu

Jenkkifutiksen 3. divisioona potkaistiin käyntiin viime viikonloppuna ja samantien nähtiin muutamia yllätyksiä. Yksi näistä yllätyksistä nähtiin Oulussa, jossa paikallinen Northern Lights ja Kotka Eagles takoivat taululle reilut 100 pistettä. Lopputulos itsessään ei ollut kovinkaan yllättävä, koska kotiedun turvin pelannut oululais poppoo voitti ottelun ja ajoi samalla kotkalaiset jonkinlaisen kuilun partaalle. Kotka Eaglesin on käytännössä pakko voittaa tämän viikonlopun ottelu, jotta se voi taistella vielä runkosarjan voitosta. Eagles kohtaa tällä viikolla jo toisen top3 ennustetun joukkueen ja molempien ”kärkiotteluiden” häviäminen olisi jonkinlainen takaisku.

Nordmen – Northern Lights

21.05 kello 11:00 Susivoudin kenttä Rovaniemi

Taisto pohjoisen herruudesta

Kuinka paljon Nordmen pystyy parantamaan viikossa

Kovien hankintojen avulla viime viikolla otsikoihin noussut Nordmen oli ensimmäisellä viikolla lievä pettymys. Nordmen ei nimittäin pystynyt edes kolmen ”kovan” Espanjalaisen avulla haastamaan Lohja Lionsin puolustusta kunnolla. Tähän varmasti vaikutti se, että Nordmenin ulkomaalaiset eivät ole olleet Suomessa vielä kauaa ja siitä johtuen hyökkäyksen ajoitukset eivät olleet vielä kunnossa. Siitä syystä on aiheellista kysyä kuinka paljon nämä ajoitukset voivat parantua viikossa?

Revontulet aloittivat kauden kaksijakoisesti

Revontulien hyökkäys oli ensimmäisellä viikolla koko sarjan tehokkainta, joten sen suhteen joukkueen ei pitäisi olla huolissaan. Huolia oulussa sen sijaan aiheutti kuluneella viikolla takuuvarmasti puolustaminen. Oululaisten puolustus näytti ensimmäisellä viikolla enemmän ja vähemmän reikäjuustolta päästäessään 52 pistettä Eaglesiä vastaan. Oululaisten kannalta tilanne ei ole kuitenkaan niin vakava miltä se näyttää viime viikonlopun lukemia katsottaessa, koska niin kauan kun Revontulet pystyvät takomaan viime viikonlopun tapaan pisteitä tulostaululle ei puolustuksen tarvitse pitää täydellisesti.

Arvio: Ottelussa kohtaa sarjan tehokkain ja tehottomin joukkue, joten siinä mielessä ottelun pitäisi olla läpihuuto-juttu, mutta näin ei varmastikkaan tule olemaan, koska panoksena on pohjoisen herruus. Pohjoisen herruus onkin asia joka varmasti motivoi niin rovaniemeläisiä kun oululaisiakin hienoihin yksilösuorituksiin. Nämä hienot yksilösuoritukset voivat sitten kääntää ottelun aivan kumpaan suuntaan vaan, mutta siitä huolimatta ennustamme voiton matkaavan vierasjoukkueen mukana Ouluun lukemin 14-35.

Lions – Eagles

21.05 kello 12:00 Harjun kenttä Lohja

Viikonlopun kärkikamppailu

Lions-puolustuksen pitää onnistua viime viikonlopun tapaan

Lions haki viime viikonloppuna tiukoista lukemista huolimatta selkeän voiton Rovaniemeltä ja isoin kiitos siitä kuului joukkueen puolustukselle. Lions-puolustus ei nimittäin antanut tuossa ottelussa kotijoukkueena toimineelle Nordmenille käytännössä minkäänlaisia mahdollisuuksia voittoon. Samalaista dominointia leijonien puolustukselta tuskin tullaan tänään näkemään, mutta siitä huolimatta leijona puolustajien pitää henkilökohtaisella tasolla onnistua vähintää viime viikonlopun tapaan, koska Eagles-hyökkäystä vastaan ei keskiskertaisuus todellakaan riitä.

Lähteekö Eagles tekemään muutoksia puolustukseensa

Eaglesin tilanne on huhujen mukaan siinä mielessä hyvin mielenkiintoinen, että joukkueen päävalmentaja toimiva Vincent Pervis on päättänyt peluuttaa ainoastaan kotkalaisia pelaajia puolustuksessaan. Ensimmäisessä ottelussa tuo taktiikka ei toiminut ja siitä syytä on mielenkiintoista nähdä lähteekö Pervis muuttamaan peluutuksiaan vai luottaako hän edelleen kotkalaiseen voimaan ja hyökkäyksen tehokkuuteen. Peluutukselliset asiat voivatkin nousta tänään arvoon arvaamattomaan, koska Eaglesin puolustuksen linja ei ole lähtökohtaisesti kovinkaan suuri ja siitä syystä se tulee takuuvarmasti väsymään painiessaan isokokoisten lohjalaisten kanssa. Eli lyhyesti sanottuna kotkalaisten valmennuksen pitää olla tänään hereillä kierrätyksen ja oikeanlaisen peluutuksen kansssa eikä pelkästään linjamiesten suhteen vaan kokonaisuutena. Tuleehan Lions mitä suurimmalla todennäköisyydellä iskemään kotkalaisten heikouksia ja niiden paikkaaminen kotkalaisten kannalta on hankalaa ilman oikeanlaista peluutusta.

Arvio: Jos Pervis pystyy nielemään amerikkalaisen ylpeytensä ja pyytämään hyökkääjiltä apuja puolustamisen kanssa voi Eagles haastaa tosissaan Lionsin, mutta jos Pervis jatkaa edelleen jääräpäisellä asenteellaan ja peluuttaa ainoastaan kotkalaisia puolustuksessa tulee Lions kävelemään selvään voittoon. Me Faneille.comilla veikkaamme Pervisin pitävän itsepintaisesti kiinni omasta mielipiteestään ja sitä kautta Lionsin voittavan ottelun 31-21

Wolverines II – Tarto Titans

21.05 kello 15:30 Velodromi, ulkokenttä Helsinki

Viikonlopun mielenkiintoisin ottelu yksinkertaisesti siitä syystä, että Titans esittäytyy ensimmäistä kertaa Suomessa.

Jatkaako Wolverines viime viikonlopun taktiikallaan

Wolverines kävi viime viikonloppuna harjoittelemassa Sipoossa 1. divarissa pelaavien pelaajien kanssa ja tällä viikolla sillä on mahdollisuus samanlaiseen harjoittelemiseen. Se jatkaako Wolverines valitsemallaan tiellä selviää varmuudella vasta tänään kun joukkue astelee kentällä, mutta allekirjoittanut on yllättynyt jos jatkoa ei ole luvassa. Onhan 1. divisioonan alkuun edelleen n. viikko ja sitä kautta Wolverinesillä on mahdollisuus ”ylivoimaiseen” peluuttamiseen. Peluuttamisen muuttumattomuuden puolesta puhuu myös se, että tällä viikolla Wolverines kohtaa jo lähtökohtaisesti sipoolaisia kovemman joukkueen ja sitä kautta ”harjoituksista” on tulossa viime viikonloppua kovemmat. Se jos joku taas puhuu hyvän valmistautumisen puolesta ja sitähän Wolverines on hakemassa ”temppuilullaan”.

Titansin salaisuudet paljastuvat

Titans on pitänyt ”mykkäkoulua” Suomen suuntaan viimeiset kuukaudet ja siitä syystä on hyvin vaikea ennustaa millainen joukkue Suomenlahden yli saapuu. Tänään tuo mykkäkoulu kuitenkin tulee päätökseen kun Titans saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esittelee joukkueensa suomalaiselle jefukansalle. Se mitä Virosta on tulossa on allekirjoittaneellekkin täysi mysteeri, joten siitä syystä ennakkoon spekulointi on aivan turhaa.

Arvio: Wolverines lähtee otteluun useamman 1. divisioonassa pelaavan pelaajan voimin ja siksi ottelusta tulee yksipuolinen näytös. Wolverines voittaa ottelun lukemin 63-14

Panthers – Bulldogs

22.05 kello 15:30 Kisapuisto Lahti

Lähtökohtaisesti viikonlopun tasaisin ottelu

Tasaisessa sarjassa pienet asiat ratkaisevat

Panthersin ja Malmi Blazen välinen ottelu viime viikonloppuna todisti sen, että tämän vuoden 3. divisioonassa ei ole yhtään helppoa ottelua ja samalla sen, että kuinka pieniin asioihin jenkkifutis-ottelut voivat ratketa. Varsinkin nuo pienet asiat korostuivat tuossa ottelussa erittäin hyvin, koska vierasjoukkue Blaze sai koko ottelun aikana kolme kertaa uudet neljä yritystä, mutta siitä huolimatta lahdessa vierailleet malmilaiset matkustivat kotiin kahden sarjapisteen kanssa. Lahtelaisten kannalta kyseinen ottelu olikin todella kammottava, koska joukkue kyllä hallitsi ottelua pieniä virheitä lukuunottamatta. Siitä syystä SAJL:n tämän viikon ennakko osui täydellisesti kohteeseensa toteamalla Panthersin onnistuneen ensimmäisellä viikolla kaikessa paitsi voittamisessa.

Sipoossa ei viime viikonloppuna muistella

Bulldogs on joukkue, jota ei kannata viime viikonlopun tuloksesta huolimatta laskea 3. divisioonasta ulos, koska viime viikonlopun ottelu ei ole millään tasolla vertailukelpoinen muihin 3. divisioonassa pelattaviin otteluihin. Wolverines pelasi juuri tuossa ottelussa lähes parhaalla mahdollisella miehistöllään ja siitä syystä ottelussa kohtasivat kaksi täysin eri tason joukkuetta. Se on myös asia joka sipoolaisten on pitänyt sisäistää kuluneen viikon aikana, koska muuten koiralauman peli-ilme ei ole tarvittavalla tasolla huomenna pelattavassa ottelussa.

Arvio: Ottelussa kohtaa kaksi itseluottamuksensa kanssa painivaa joukkuetta ja ottelu voi siitä syystä kääntyä kummalle tahansa. Ratkaisevaa tuleekin olemaan se kumpi joukkueista pääsee ottelun alkupuolella johtoon ja sitä kautta nostamaan itseluottamustaa. Lahtelaisten leveämmän rosterin pitäisi kuitenkin olla loppupelissä jonkinlainen etu ja siitä syystä pisteet jäävät Lahteen numeroin 28-7.

Kansikuva: Taneli Tontti
Twitter: Tyhjatasku