Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 13

Kuluva viikko on ollut vedonlyönnin kannalta todella monisäikeinen, siinä missä maanantain ottelu oli vedonlyöjien kannalta unelmallinen oli torstai ainakin allekirjoittaneelle todellinen painajainen. Allekirjoittanut kun oli pelannut suhteellisen tuhdilla panoksella Lions – Packers ottelun alle 49.5 pistettä ja veto meni metsään aivan viime hetkillä tulleen TD:n myötä. Kyseinen TD:hän oli varmasti yksi viime vuosien erikoisimmista, koska pallo oli ilmassa kyseisen heiton aikana yli 60 jaardin verran! Allekirjoittanut ei muistakkaan vastaavanlaista ratkaisua nähneensä kertaakaan aiemmin ja allekirjoittanut on kuitenkin seurannut NFL suhteellisen tarkasti jo 15 vuoden ajan.

Yksistäänhän jo tuo heitto oli uskomaton, mutta loppuratkaisuun kuuluu paljon muutakin erikoista. Esimerkiksi hyvin kyseenalainen facemaskista tullut liputus ja sitä seurannut Lionsin nukahtaminen. Jossiteltavaa siis jäi niin vedonlyöjille kuin Lions-faneillekkin. Lions-fanien kannalta tulos tiesi myös sitä, että heidän ilot ja surut tulevat päättymään runkosarjan jälkeen, koska Lions ei tule enään selviytymään pudotuspeleihin.

Jotta juttu ei taas menisi pelkästään lajin ja otteluiden hehkuttamiseksi. Voisimme seuraavaksi siirtyä jo tutkailemaan tämän illan otteluita.

Tyhjätaskun varma:

23:05 San Diego Chargers +3.5 – Denver Broncos 2 1.82 (Nordicbet)

Kyseessä on divisioonan sisäinen ottelu ja siksi pidämme tänään tasoituksen suhteellisen rauhallisena. Ottelussa kuitenkin kohtaa kaksi todella epätasaista joukkuetta, ja siksi ottelun voittajasta ei pitäisi olla minkäänlaista epäselvyyttä. Onhan Broncos parantanut pelaamistaa kun sika juoksuaan kauden aikana ja suurin yksintäinen paraneminen nähtiin siinä kohtaa kun legendaarinen Peyton Manning penkitettiin. Manning penkittäminen olikin Broncosin menestyksen kannalta välttämätöntä, koska jo viime kaudella hiipumisen merkkejä näyttänyt legenda oli koko alkukauden joukkueelleen enemmän rasite kun minkäänlainen hyödyke. Aloittavaksi pelinrakentajaksi nostettu Brock Osweiler ei ole kuitenkaan mitenkään helpossa tilanteessa, koska fanit odottavat häneltä viikosta toiseen Manningin korvaamista. Se onkin asia joka voi vielä kauden myöhemmissä vaiheissa kostautua, mutta näissä ”helpoissa” otteluissa Osweilerin pitäisi pystyä pelaamaan vapautuneesti, jolloin Broncosin voitoille ei ole mitään esteitä.

Tyhjätaskun rekkakohteet:

20:00 Buffalo Bills – Houston Texans +4.5 2 1.77 (Nordicbet)

Texans aloitti kautensa todella huonosti ja moni olikin varmasti silloin valmis tuomitsemaan joukkueen jälleen yhdeksi tämän kauden suurimmista pettymyksistä. Nämä ajatukset on kuitenkin voitu unohtaa jo muutamia viikkoja sitten, koska Texans on nykyisellään yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Suurin kiitos viime viikkojen menestyksestä kuuluu JJ Wattin johtamalle puolustukselle, joka on päästänyt neljässä viimeisimmässä ottelussa YHTEENSÄ 35 pistettä. Sen takia on helppo veikata, että ei Billskään pysty tekemään tänään mahdottoman paljon pisteitä jolloin 4.5 pisteen tasoitus tuntuu todella hyvältä.

20:00 Miami Dolphins – Baltimore Ravens +3 1 1.72 (Nordicbet)

Tässä ottelussa kohtaaa kaksi tämän kauden epäonnistujaa. Ravensin menestystä on kyllä jarruttanut loukkaantumiset, joiden takia joukkueen aloittavasta hyökkäyksestä puuttuu tänään kaikki taitopelipaikkojen parhaat pelaajat. Dolphinsin floppaamiselle ei löydy mitään järkevää syytä ja siksipä joukkueelta tarvitsee odottaa joka viikko jonkinlaista heräämistä. Tämä kohde perustuukin juuri siihen, että Dolphinsin pitäisi olla huomattavasti Ravensia kovempi joukkue. Lisäksi Dolphinsin puolesta puhuu myös kotietu, joka pakottaa joukkueen pelaamaan täysillä.

Tyhjätaskun hakukohde:

23:25 New England Patriots – Philadelphia Eagles 2 4.15(Nordicbet)

Tämä on kohde jota allekirjoittanut ei suosittele kenellekkään pelattavaksi, mutta mukaan se oli silti otettava ”kutinoiden” takia. Allekirjoittaneen kutinat kun ovat tällä kaudella osoittaneet pitävänsä suhteellisen hyvin paikkansa ja siksipä tätäkään kutinaa ei voitu ohittaa. Mikään tilastollinen faktahan ei puhu Eaglesin voiton puolesta, mutta samalla tilastoista puuttuu ne ottelut joissa Patriots on joutunut hyökkäämään ilman Rob Gronkowskia, joka tänään on sivussa. Gronkowskin poissaoloa taas ei voi yhtään vähätellä, koska hän on juuri se pelaaja joka tekee Patriots-hyökkäyksestä niin vaarallisen kun se on Tom Bradyn uskomattoman peliälyn lisäksi. Gronkowskin poissaolo onkin varmasti suurin syy miksi allekirjoittanut uskottelee itselleen Eaglesin pystyvän voittamaan tänään. Joten jokainen itse saa miettiä sitä kannattaako tätä kohdetta pelata vaan sen takia, että allekirjoittanut tulee tekemään muutamia rekkalappujansa tämän ja +8.5 pistettä kohteen kautta.

Kansikuva: Getty
Twitter: Tyhjatasku