Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 14

NFL:n runkosarja on tullut jälleen siihen pisteeseen, että osalla joukkueista ei ole enään minkäänlaista panosta otteluissaan, kun toisille taas jokaisessa pelissä on äärettömän paljon panosta. Tämä onkin asia joka vuosittain hieman muuttaa NFL-vedonlyöntiä ja yleensä selkeästi helpompaan suuntaan.

Helpotuksen takana on se, että ”tyhmät” vedonlyöjät ja samalla vedonlyöntitoimistot reagoivat näihin panoksettomiin joukkueisiin aivan liian suurella negatiivisuudella. Nämä ”tyhmät” taikka ”suuret” vedonlyöntimassat eivät ota huomioon sitä, että jokainen huononkin joukkueen pelaaja pelaa nämä panoksettomat ottelut tulevaisuutensa takia. Yleensä näissä kauden viimeisissä otteluissa nähdäänkin yllättävän tasaista vääntöä, joissa huonommatkin että joukkueet pystyvät yllättämään parempiaan juuri pelaajien tulevaisuuden vuoksi. NFL:ssä tuo ensi kauden työpaikka kun ei ole kovinkaan monelle pelaajalle taattu ja jokaisen kauden lopussa lepsusti pelanneen tilalle onkin varmasti kesällä puskemassa useampi kymmenen pelaajaa, joiden motivaatio varmasti riittäisi myös näihin panoksettomiin otteluihin. Tämä onkin yksi niistä asioista joka erottaa amerikkalaisenjalkapallon muista isoista amerikkalaisista urheilulajeista. NFL:stä kun ei voi siirtyä mihinkään muualle pelaamaan ja tienaamaan tulevaisuuttaan varten, vaan uran päätyttyä NFL:ssä yleensä myös koko peliura tulee päättymään. Amerikkalainenjalkapallo onkin pohjimmiltaan todella ”karu” ja kylmä laji, jossa tulevaisuutensa takaaminen vaatii armotonta duunia niin panoksellisissa kuin panoksettomissa otteluissa.

Eli tästä eteenpäin aina runkosarjan loppuun saakka kannattaa jokaisen vedonlyöjän miettiä tarkkaan millaisia tasoituksia tulee lapulleen laittamaan, koska ylisuuret tasoitukset yleensä kääntyvät vedonlyöjiä vastaan.

Tyhjätaskun varma:

20:00 Baltimore Ravens – Seattle Seahawks -9.5 1.71 (Nordicbet)

Seahawks on ollut viimeiset viikot hirmuisessa iskussa ja sen takia on mahdotonta uskoa, että täysin rampana otteluut lähtevä Ravens pystyisi pitämään ottelun loppuun saakka tiukkana. Pelin alku voi olla kyllä yllättävänkin tasainen, mutta lopulta väsymys tulee ottamaan niskalenkin Ravensin puolustuksesta ja samalla Seahawksin hyökkäys tulee rynnimään selkeään voittoon. Allekirjoittanut tuleekin panostamaan tähän kohteeseen isosti, koska ennakkoon ajatellen tämä on jälleen yksi niistä kauden todella hyvistä kohteista.

Tyhjätaskun rekkakohteet:

20:00 Cleveland Browns – San Francisco 49ers +3 1.71 (Nordicbet)

Miksi Browns lähtee otteluun suosikkina? Tämä oli ensimmäinen kysymys mikä allekirjoittaneen mieleen tuli kertoimia tarkastellessa ja edelleenkään ”kutinani” eivät ole kertoneen siihen vastausta. Siksipä on pakko suositella 49ers pelaamista, joko suoraan tai tämän pienen tasoituksen kanssa, koska vierasjoukkueen pelaaminen on selvästi piristynyt viimeisten viikkojen aikana kun taas Browsin pelaaminen on mennyt kokoajan vaan sekavampaan suuntaan. Pienen kysymysmerkin Browsin ylle kyllä antaa aloittavaksi pelinrakentajaksi nostettu Johnny Manziel jolta voidaan odottaa lähes mitä tahansa. Allekirjoittanut kuitenkin pitää tätä ”ihmelasta” enemmän median tekemän tähtenä ja siksipä allekirjoittaneen papereissa Brownsin osakkeet vain laskevat Manzielin ollessa aloittavana pelinrakentajana. Joten tämän kohteen pelaaminen on allekirjoittaneelle itsestäänselvyys.

23:25 Green Bay Packers -5.5 – Dallas Cowboys 1 1.79 (Nordicbet)

Valintaa on vaikea perustella Packersin nykyisen iskukyvyn perusteella, mutta perustelut kannattaakin aloittaa siitä millainen joukkue Cowboys on nykyisellään. Cowboys kun on nykyisellään yksi NFL:n suurimmista vitseistä, koska jenkkiläinen media jaksaa edelleen hehkuttaa joukkuetta vaikka todellisuudessa kaikkien traktorikuskien fanittama joukkue on ollut jo kauden kolmen ensimmäisen viikon jälkeen toinen jalka haudassa. Cowboysin ongelmia on vaikea sysätä minkään yksintäisen asian taakse vaikka monet varmasti ajattelevat ongelmien johtuvan vaan pelinrakentaja Tony Romon loukkaantumisesta. Todellisuudessa kuitenkin Cowboysin ongelmat alkoivat jo paljon ennen Romon loukkaantumista eikä tuo solisluun ensimmäinen murtuma ollut kuin kirsikka kakun päälle. Cowboysin ongelmat johtuvatkin allekirjoittaneen mielestä joukkueen epätavallisesta kasaamisesta ja siitä, että joukkueessa on aivan liian monta vaikeaa persoonaa, jolloin joukkueen yhtenäisyys kärsii. Mitä sitten tämän illan otteluun tulee niin allekirjoittanut uskoo kotijoukkueen saaneen viime viikon uskomattomasta nousustaan jälleen lisää uskoa tekemiseensä ja se tulee näkymään sekavassa tilassa olevaa joukkuetta vastaan jonkinlaisena dominointina. Kohde siis perustuu täysin olettamuksiin ja mielikuviin, mutta niiden perusteellahan ihmiset tekevät useammat muutkin päätöksensä, joten miksipä ei myös vedonlyöntivalintojaan.

Kansikuva: Getty
Twitter: Tyhjatasku