Ykköspesiksen vetovihjeet 13.5.

Miesten Ykköspesiskausi käynnistyy keskiviikkona kolmella ottelulla: Kempele-Siilinjärvi, Lievestuore-Ulvila ja Tampere-Haapajärvi.

Ulvila hakee täyden pistepotin

Ulvilan Pesä-Veikot pelasivat ennen kautta kolme harjoitusottelua. Ykköspesiksen Pöytyä kaatui suoraan 2-0 (5-1, 5-1) ja niin ikään Ykkösessä pelaava tamperelainen Manse PP kaatui kotona kotiutuslyöntien jälkeen jaksoin 2-1 (2-6, 5-3, 4-2k). Lisäksi Ulvila pisti tosissaan hanttiin Superpesistä pelaavalle Kankaanpään Mailalle, joka oli kotikentällään vahvempi niukin jaksolukemin 4-3 ja 2-1.

Lievestuoretta on veikkailtu Ykköspesiksen runkosarjan häntäpäähän, eikä ennakoissa hirveästi ole vääryyttä. Kokeneesta joukkueesta löytyy runsaasti lyöntivoimaa, mutta jalat puuttuvat. Nopeus on nykypäivänä elinehto ja se vaikuttaa niin sisä- kuin ulkopeliinkin, joten Lievestuore tulee kärsimään tästä huomattavasti kesän aikana.

Materiaaliltaan Ulvila vie Lievestuoretta kaikessa muussa paitsi lyöntivoimassa. Uskomme UPV:n ulkopelin tylsyttävän Kisan sisäpelin ja vieraiden luovan riittävän määrän kolmostilanteita voittaakseen ottelun suoraan.

Avainkohdat:
• Ulvilan ulkopelin kestettävä Lievestuoreen kovien lyöjien pommit
• Lievestuoreen pakotettava Ulvila käyttämään kovia vaihtolyöntejä
• Kumpi osapuoli on valmiimpi? 

NordicBet tarjoaa tällä hetkellä ainoana vedonlyöntiyhtiönä Ykköspesiksen kohteita, ja Ulvilan voitolle löytyy maistuva kerroin 2.05. Kerrointa on mahdoton ohittaa, joten se lapulle.

Ennakkosuosikit pitävät kotona pintansa

Kahdessa muussa ottelussa sekä Kempele että Manse PP ottavat suorat voitot kotonaan kahdesta häntäpäähän veikatusta joukkueesta, Siilinjärvestä ja Haapajärvestä. Tasoerot joukkueiden välillä ovat selvät, ja vaikka alkukauden kolea keli tasoittaa marginaaleja, emme usko altavastaajilla olevan mitään mahdollisuuksia kamppailla jaksovoitoista.

Kertoimet ovat kuitenkin painettu niin pohjaan (Kempele 1.15 ja Tampere 1.17), ettei noista kohteista löydy tällä kertaa pelattavaa.

Päivän veto:

Ulvila 2.05 (NordicBet) 3 yks. (1 yks. = 1 % pelikassasta)

Ykköspesiksen kohteet löydät täältä.

Vetoseuranta

Eilen pääkohde Kiri-Raahe alle 10.5 juoksua ui kotiin nätisti. Raahen ML -voitto jäi kuitenkin haaveksi, kun Kiri osoitti henkisen kovuutensa toisella jaksolla ja punnersi itsensä Hannu Kiukkosen vahvan vireen myötä tasoihin toisella jaksolla.

Miesten Superpesis
Osumat: 3/6
Yli/alle: 1/1
1X2: 2/5

Kassa: -1.75 yks.
Palautusprosentti: 98.16 %

Kuva: Juha Tamminen/AOP