Cage 38: Abdul ”Abba” Hussein itsevarmana tulevaan koitokseen

10 € talletuksella Packalénin UFC-matsiin Lontooseen? Osallistu nyt!

Kääpiösarjasta alemmas kärpässarjaan siirtyvä Abdul ”Abba” Hussein (1-0) nähdään pienen odotuksen jälkeen toista kertaa häkissä, kun Cage 38 -tapahtuma rantautuu 18.2 Helsingin kulttuuritalolle. Suhteellisen tuoreella ottelijalla on hallussaan amatöörien puolelta jo Suomen ja Euroopan mestaruuksien lisäksi myös maailmanmestaruus Las Vegasista vuodelta 2016.

– Haastavin saavutus oli ehdottomasti MM-kulta, koska olin silloin ramadan paastossa joka tarkoittaa sitä, että saan syödä vasta auringon laskettua. Se vaikutti treenaamiseen ja palautumiseen aika paljon, kertoo Hussein.

Kipinä vapaaotteluun lähti liikkeelle monen muun harrastajan tavoin tutusta televisiosarjasta.

– Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun katsottiin Ultimate Fighter -sarjan ensimmäistä tuotantokautta. Isobroidi oli harrastanut jonkin verran karatea ja nyrkkeilyä ja alettiin sitten himassa vähä painimaan ja lyömään. Sitten 2014 aloin treenata Espoon Kehähailla ja noin vuosi sen jälkeen menin kilpailemaan ensimmäistä kertaa.

Treenikuvioiden ja treenaamisen suhteen Husseinilta voidaan odottaa kovaa kehitystä, varsinkin kun taustalla on hyvä ja ammattimainen porukka.

– Asiat ovat menneet aika lailla nappiin ilman mitään ongelmia. Tietenkin välillä on vähän rankempaa ja välillä treenit eivät suju, mutta se kuuluu jokaisen urheilijan treeneihin. Nykyään treenit ovat aika samanlaiset edelleen, eli harjoittelen Kehähailla suurimman osan viikon treeneistä ja pyrin käymään 1-3 kertaa myös Hardknocksilla sparrailemassa.

– Olisi kiva käydä ulkomailla treenaamassa, mutta uskon että suomessakin saa huipputason treenaamista ja täällä treenataan paljon fiksummin kuin ulkomailla. Eniten tulee treenattua Broidin (Akram Hussein), Joni Salovaaran ja Janne Elonen-Kulmalan kanssa. Joni on nyt hoitanut ns. päävalmentaja homman minulle.

Tulevana lauantaina Hussein saa vastaansa ranskalaisen Stefan Serghein (2-3).Ottelu otellaan poikkeuksellisesti 58.5kg painorajassa.

– Seuraava vastustaja on ihan perus tason ottelija. En näe mitään ongelmia voittamisessa ja kun ottelen omalla tasolla, niin kyllä se voitto tulee ennen täyttä aikaa.

Cage 38 järjestetään Helsingin kulttuuritalolla 18.2 ja illassa nähdään Husseinin lisäksi muun muassa Anton Kuivanen, Mikael Silander ja Jussi Halonen.

Kansikuva: Abdul Hussein

Onko vapaaottelu sinun juttusi? Maistuisiko VIP-reissu kaverin kanssa Lontoon UFC-iltaan maaliskuussa? Avaamalla tilin Unibetille ja tekemällä 10 € talletuksen voit päästä aitiopaikoille kannustamaan Teemu Packalénin voittoon! Osallistu kisaan tästä