FNF 14: Juho Valamaan kuulumiset ennen lauantain ottelua

Turussa vietetään kiireinen lauantai kamppailulajien parissa. Gatorade Fight Night tuo Turkuun nyrkkeilyn ystäviä ja samaan aikaan kupittaan urheiluhallissa otellaan Fight Night Finland 14.

Kupittaalla oteltavan Fight Night Finlandin kovin nimi on pääottelussa otteleva Juho Valamaa. Valamaalla on alla 17 ottelua, joista tuloksena 13 voittoa ja 4 tappioita. Lisäksi suurin osa voitoista on tullut vakuuttavasti jo ennen täyttä aikaa.

Faneille.com kävi kyselemässä Valamaan kuulumisia ennen tärkeää lauantain ottelua.

Ottelit viimeisimmän ottelun Superior Challangessa Ruotsissa ja vastassa oli Zebaztian Kadestam. Minkälainen vastustaja Kadestam oli? Oliko paineita, kun alla oli tappio? Millaisista lähtökohdista pääsit otteluun?

– Vastustaja oli kova thainyrkkeilijä ja, vaikka vaparissa matseja ei älyttömästi ollut, niin kokenut kamppailija. Paineita tietysti omalla tavallaan on, kun tappioita ei ammattilaisena oikein saa olla, mutta pää kesti mukavasti, eikä viime tappio ollut mielessä valmistautumisessa eikä ottelussa. Pääsin ihan hyvin treenaamaan ja valmistautumaan otteluun, vaikka kuviot menivätkin uusiksi, kun EuroFC meni kumoon.

Mielipiteitä Superior Challenge tapahtumasta? Onko jotain mistä suomalaisten järjestäjien pitäisi ottaa mallia? Olisiko Euroopassa jotain muuta organisaatiota, jonka riveissä haluaisit otella?

– Superiorissa hommat toimivat hyvin, ja huomasi, ettei ollut ensimmäinen tapahtuma. Suomessa tapahtumat ovat hyvällä tasolla, eikä järjestelyjen puolesta isoa eroa ollut. Ruotsalaiset osaavat ehkä markkinoida ja myydä hommiaan paremmin.

– Eiköhän Euroopastakin löydy organisaatioita, missä voisi otella. Ei mitään yhtä ja ainoaa ole tällä hetkellä.

Ottelit viime syksyllä EuroFC -tapahtumassa. Minkälainen tapahtuma oli EuroFC ja millä fiiliksillä lähdit Karl Amoussouta vastaan? Vastassa oli kuitenkin yksi Euroopan kovimpia ottelijoita UFC:n ulkopuolelta. Yllättikö Amoussou mitenkään vai tuntuiko siltä, että ottelu oli ihan voitettavissa? Ainakin näin katsojan näkökulmasta meno näytti ajoittain erittäin hyvältä.

– EuroFC toimi ihan hyvin ja siellä oli mukava otella. Tapahtumaa en itse juuri nähnyt, kun ottelu oli vasta loppupuolella. Lähdin hyvillä fiiliksillä otteluun. Erityisesti juuri sen takia, koska tiesi vastustajan olevan kovaa tasoa. Mukava päästä testaamaan omaa tasoaan kovia ottelijoita vastaan. Ei siinä juuri yllätyksiä ollut. Amoussou oli juuri niin kova, kun odotettiin, eikä virheisiin ollut varaa. Kyllä hiukan jäi ikävä tunne, että ehkä sen matsin olisi voinut voittaakin. Omat paikatkin ottelun aikana oli.

Onko nämä 2 matsia olleet uran kovimmat ottelut? Jos ei, niin mikä?

-Viimeiset kaksi ottelua on ollut ylivoimaisesti kovimmat.

Toukokuun 6. päivä otellaan Fight Night Finland 14 Turussa. Jos en ihan väärin muista, niin Turun ottelu oli lyöty lukkoon ennen Ruotsin voitokasta iltaa? Tuliko Ruotsista vain niin kova tarjous eteenpäin vievällä vastustajalla, että se oli pakko ottaa vai onko tarkoitus otella tiheämpää tahtia?

-Otteluita sovittiin hiukan päällekkäin, ja saatiin FNF:n kanssa sovittua, ettei ole ongelma, vaikka ottelen viisi viikkoa ennen turun iltaa. Oli tarkoitus koittaa saada pari matsia kevääseen, ja näin se saatiin onnistumaan. Ja tietysti toivottavasti samalla hiukan uutta näkyvyyttä, kun kävin pitkästä aikaa ottelemassa muuallakin kuin Suomessa.

Tulevana lauantaina vastaan tulee Anton Radko. Onko mitään tietoa vastustajasta tai asioita mitä pitäisi erityisesti varoa?

– Radkosta ei ihan älyttömiä löytynyt. Ilmeisesti sambotaustainen kaveri. Tykkää potkia paljon ja on matsinsa voittanut melkein aina lukoilla tai keskeytyksillä. Omilla vahvuuksilla pitää mennä, kun matsit ovat lähekkäin. Nyt ei ole ehtinyt mitään uusia temppuja opetella.

Treenaatko Finnfighter’s gymin lisäksi myös muualla? Ketä treeniporukkaan kuuluu ja valmennushommiin? Entä kuka on seuraava iso nimi teidän salilta?

– Käyn Finnfighter’s gymin lisäksi Helsingissä treenaamassa, ja välillä muuallakin, jos saa jumppaa järjestymään. Turussa käyn vaihtelevasti sparraamassa Turku Muay Thailla. Treeniporukkaan kuuluu meidän salin ammattilaisottelijat ja kokeneet amatöörit. Valmennuksessa on apuna Sampo Pänttäjä, Vesa Vuori ja Juha Saarinen.

– Seuraavana on nousemassa ainakin Jaakko Honkasalo ja Ville Mankinen.

FNF 14 Kupittaan urheiluhallilla 6.5.2017

Kansikuva: Juho Valamaa