Bellator 175: Rampage ja King Mo kohtaavat uusintaottelussa

Unibet LogoSuluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut MMA-kertoimet löydät täältä.

Erittäin hyvässä nosteessa oleva Bellator lähtee perjantaiseen tapahtumaansa uusintaottelun voimin. Pääottelussa Quinton RampageJackson ja MuhammedKing MoLawal kohtaavat toisensa toistamiseen ja tällä kertaa liikutaan raskaansarjan rajoissa. Toisessa mielenkiintoisessa raskaansarjan ottelussa kohtaavat Pride FC:stä ja nopeista käsistä tuttu Sergei Kharitonov ja hieman tuntemattomampi, mutta UFC:ssäkin otellut Chase Gormley.

Muhammed Lawal vs. Quinton Jackson (1.25 – 3.75)

Ennen ensimmäistä kohtaamista alkanut Quinton Jacksonin ja Muhammed Lawalin välinen piikittely saa vihdoin lopun, kun perjantaina 31. huhtikuuta miesten välinen uusintaottelu pamahtaa käyntiin. Ottelu käydään raskaassasarjassa, koska Jackson on omien sanojensa mukaan nostellut puntteja siihen tahtiin, ettei alle 93 kiloon ole enää paluuta.

Kummallekaan miehelle raskassarja ei kuitenkaan ole mikään uusi tuttavuus. Jackson on otellut uransa viimeaikaiset ottelunsa usein catchweight-painossa, mikä on ollut rajattuna 95-100 kilon välillä ja Bellatorin vakiokalustoon jo pidemmän aikaa kuulunu Lawal on yhdeksästä raskaansarjan ottelustaan voittanut kahdeksan.

Arvio

Torstaisessa punnituksessa löysältä näyttänyt Jackson painoi vajaa 20 kiloa Lawalia enemmän. Painoetu on usein hyödyksi, mutta tässä tapauksessa näytti enemmänkin siltä, että Jacksonin motivaatio olisi hukassa. Lawalilla on taas ottelussa enemmän voitettavaa. Miesten ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jacksonin pistevoittoon, mikä joidenkin mielestä oli vääryys ja jonka Lawal haluaisi kuitata. Taidollisesti molemmilta miehiltä löytyy vahvuuksista paini ja nyrkkeily. Tässä tapauksessa pystyottelussa etu menee Jacksonille ja paini Lawalille. Ei kuitenkaan olisi mikään yllätys, vaikka Lawal onnistuisi voittamaan ottelun tyrmäyksellä tai Jackson heittämään Lawalin kunnolla mattoon. Otteluparin nälkäisempi vie voiton ja tässä parissa se on Lawal.

Sergei Kharitonov vs. Chase Gormley (1.33 – 3.15)

Vitaly Minakovin siirryttyä takaisin Venäjälle ottelemaan, raskassarja jäi ilman mestaria. Kuten tästäkin ottelukortista huomaa, mestariehdokkaita löytyy. Yksi näistä ehdokkaista on Sergei Kharitonov. Kharitonov tunnetaan sambon lisäksi myös erittäin hyvästä nyrkkeilystä. Aikoinaan näiden taitojen turvin mies vietti myös aikaa Fedor Emelianenkon harjoitusvastustajana ja sai lopulta oman ottelusopimuksen Japaniin. Uransa aikana erittäin kovia nimiä vapaaottelussa sekä pystyottelussa kohdannut Kharitonov jaksaa vielä painaa, vaikka ura alkaa eittämättä olla jo ehtoopuolella. Toisin kuin Chase Gormley, Kharitonov ei jätä otteluitaan helposti tuomareiden ratkottavaksi. Viimeisin täyden ajan ottelu on oteltu vuonna 2005 Fabricio Werdumia vastaan.

Arvio

Gormley saa eteen uransa kovimman vastuksen ja lopputulos tulee näyttämään tulevaisuuden suunnan, varsinkin kun kyseessä on sopimuksen viimeinen ottelu. Gormley on hionut taktiikkaansa sen mukaan ja lähtee alusta asti aggressiivisesti liikkeelle. Kharitonov hävisi viime ottelunsa nopealla tyrmäyksellä ja kysymysmerkkinä on, että onko mies jo palautunut? Vaikka Kharitonovin parhaat päivät on jo takana, kyllä Pride Fc legendan pitäisi yksi keskitason raskassarjalainen lopettaa ennen täyttä aikaa.

Kansikuva: Rusty Jarrett/Getty