Seuraamisen arvoiset vapaaottelutapahtumat huhtikuussa

Unibetilta 110 € starttipaketti UFC-vedonlyöntiin!

Sään lämmetessä vapaaottelukevät vain kiihtyy entisestään. UFC aloittaa huhtikuun isosti, kun kevyen raskaansarjan vyöstä ottelevat uusintaottelussa Daniel Cormier ja Anthony Johnson ja viikkoa myöhemmin kärpässarjan mestari Demetrious Johnson kohtaa brasilialaisen Wilson Reisin. Näiden lisäksi kuun loppupuolella otellaan vielä Artem Lobovin ja Cub Swansonin tahtiin.

Myös Yhdysvaltojen ulkopuolella tapahtuu. Heti ensimmäisenä päivänä otellaan mielenkiintoisen tapahtuman parissa Liverpoolissa, kun Cage Warriors pyörähtää käyntiin ja lopulta kuukauden kruunaa Helsingissä oteltava Cage 39.

Cage Warriors 82

Huhtikuun 1., Englanti

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Jani Salmen ja Aleksi Mäntykiven oli tarkoitus otella Cage Warriors -tapahtumassa. Molempien vastustajat kuitenkin loukkaantuivat, eikä Cage Warriorsilla ollut suurempaa innostusta etsiä suomalaisille uusia vastustajia. Onneksi kuitenkin Salmi ottelee Turussa jo toukokuussa ja Mäntykivellä on parasta aikaa menossa näkyvä kampanja sosiaalisessa mediassa, jonka avulla mies toivottavasti pääsisi ottelemaan ruotsin UFC kortille toukokuun lopussa.

Vaikka suomalaiset kortilta puuttuvatkin on luvassa kovaa menoa. Pääottelussa nuori ja suosittu Paddy Pimblett kohtaa englantilaisten välisessä taistossa Nad Narimanin. Pimblett on yhdeksän ottelun voittoputkella lähellä UFC sopimusta, vaikkei viimeisin ottelu kovin vakuuttavasti mennytkään.

UFC Fight Pass näyttää tapahtuman suorana.

Bellator 176: Carvalho vs. Manhoef

Huhtikuun 8., Italia

Bellator tulee toistamiseen Eurooppaan tämän vuoden puolella. Nyt Scott Cokerin johtama organisaatio saapuu Italian Torinoon. Erikoista tässä tapahtumassa on se, että puolet otteluista otellaan potkunyrkkeilyn säännöillä ja tämän takia kortti täyttyykin huippunimistä kuten Gevorg Petrosyan ja John Wayne Parr.

Pääottelussa keskisarjan mestari Rafael Carvalho kohtaa uusintaottelussa Melvin Manhoefin. Viime vuoden toukokuussa oteltu ensimmäinen ottelu meni hajaääni tuomiolla Carvalholle. Monien mielestä tuomio oli väärä, joten Bellator antaa Manhoefille vielä yhden tilaisuuden saavuttaa pitkällä urallaan jotain suurta.

Rizin Fighting Federation 5 – Sakura

Huhtikuun 16., Japani

Myös Rizin FF jatkaa siitä mihin vuodenvaihteessa jäi. Kortilta löytyy muun muassa avoimen painoluokan turnauksesta tuttuja nimiä, kuten turnauksessa toiseksi tullut painitaustainen Amir Aliakbari ja paluuta tekevä Pride FC tähti Heath Herring. Rizinin kannalta isoin voitto tapahtui kuitenkin jo alkuvuonna, kun se solmi sopimuksen UFC:ssä loistavasti otelleen Kyoji Horiguchin kanssa. Horiguchi nostettiinkin suoraan illan pääotteluun, jossa vastaan asettuu vakuuttavassa kymmenen ottelun voittoputkessa etenevä Yuki Motoya.

ONE Championship: Kings of Destiny

Huhtikuun 21., Filippiinit

Myös One Championship on vakuuttunut suomalaisten taidoista otella. Toni Tauru ottelee neljännen kerran Aasian huippu organisaatiossa. Nyt vastaan tulee kotiedun omaava Kevin Belingon. Belingon otteli Taurun tavoin mestari Bibiano Fernandesia vastaan häviten ottelun ensimmäisen erän lukolla. Painoluokan kärki on lopulta sen verran kapea, että parilla hyvällä voitolla Taurulle voisi aueta uusi mahdollisuus mestaruusotteluun.

Pääottelussa vastakkain ovat Shinya Aokilta mestaruuden vienyt Eduard Folayang sekä Ev Ting.

Cage 39

Huhtikuun 29., Suomi

Sitten päästäänkin kuukauden kohokohtaan. Cage 39 on valmis vasta suomalaisten osalta ja mukaan on saatu ainoastaan Suomen kärkinimiä tai tulevaisuuden suuria lupauksia. Pääotteluista löytyvät Janne Elonen-Kulmala ja Mikael Silander. Molemmat miehet olisivat tässä vaiheessa valmiita isommille areenoille, mutta viimeistään nyt vakuuttavat voitot sinetöisivät jatkon rahakkailla areenoilla.

Tämän hetkinen tilanne ottelukortista löytyy täältä.

Kansikuva: Getty/Scott Kane