UFC 208: Naisten sarjaan lisätään uusi painoluokka
Join the crew – lähde Lontooseen huutamaan Teemu Packalén voittoon

UFC jatkaa hyvin alkanutta New Yorkin valloitusta ensi yönä, kun Brooklynissa sijaitseva Barclays Center täyttyy tuhansista faneista. Historiallista tässä tapahtumassa on se, että naisten sarjaan lisätään uusi painoluokka, 65kg eli höyhensarja. Uuden sarjan mestari ratkaistaan illan pääottelussa, jossa yhteen iskevät entinen kääpiösarjan mestari Holly Holm ja hollantilainen Germaine de Randamie.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Holly Holm vs. Germaine de Randamie (2.10 – 1.77)

Hollannista kotoisin oleva Germaine de Randamie (6-3) tunnetaan erityisen hyvänä potkunyrkkeilijänä. Aikoinaan potkunyrkkeilyn puolella dominoinut De Randamie voitto kaikki 47 otteluaan kehässä ja omisti kymmenen eri mestaruusvyötä. Nuorempana jalkapalloa maajoukkueessa pelannut de Randamie harjoittelee nykyään legendaarisen Melvin Manhoefin salilla, joten pystyottelun pitäisi olla Holly Holmia (10-2) vastaan enemmän kuin hyvässä kunnossa.

Nyrkkeilyn puolelta vapaaotteluun siirtynyt Holm voitti aikoinaan 18 eri mestaruutta nyrkkeilykehän sisällä. Yksi kaikkien aikojen parhaimmista naisnyrkkeilijöistä oli myös ensimmäinen nainen, joka voitti Ronda Rouseyn vapaaottelun puolella, ja jonka seurauksena Holm ansaitsi itselleen kääpiösarjan mestaruusvyön. Holmin seuraava tavoite on olla ensimmäinen nainen, jolla on ollut hallussaan kahden eri painoluokan mestaruus UFC:n puolella.

Arvio:

Kahden äärimmäisen lahjakkaan pystyottelijan kohtaaminen voi olla illan viimeiseksi otteluksi täydellinen pettymys viihteen kannalta. Kuitenkin otteluun lähdetään suhteellisen selvin sävelin. Hollantilaisen lähtiessä aggressiivisesti eteenpäin aukeaa nopeammalle Holmille vastaiskujen paikat, josta nainen usein rokottaa vastustajiaan. De Randamie lyö erittäin painavasti ja omaa vahvat polvipotkut lähietäisyydeltä. Näiden edessä Holm on todennäköisesti se, joka lähtee hakemaan alasvientiä. Erittäin vaikea veikata voittajaa, mutta lähdetään paremman taktiikan kautta nostamaan Holmin käsi pystyyn tuomariäänin.

Anderson Silva vs. Derek Brunson (2.30 – 1.62)

Yksi kaikkien aikojen parhaista ottelijoista Anderson Silva (33-8) jaksaa painaa eteenpäin, vaikka ikääkin on jo yli 40 vuotta. Halu otella on niin suuri, että viime ottelussa hän hyppäsi paikkaamaan Jon Jonesia 2 päivän varoajalla ottaen vastaansa kevyen raskaansarjan mestarin Daniel Cormierin. Vaikka viimeiset 4 vuotta urastaan eivät ole sujuneet käsikirjoitusten mukaan, on Silva edelleen yksi vaarallisimmista ottelijoista, mitä keskisarjalla on tarjota.

Derek Brunson (16-4) lopettaa ottelunsa mielellään ja ensimmäisessä erässä. Viidestä viimeisestä ottelustaan jokainen on loppunut ensimmäiseen erään, joista neljä Brunsonin hyväksi. Vaikka muutama kuukausi sitten mies tyrmättiin pahasti Robert Whittakerin toimesta, on Brunson valmis kohtaamaan UFC -historian kovimman tyrmäyskoneen.

Arvio:

Silvan viime vuosien tilastot näyttävät suhteellisen surullisilta. Kuitenkin Silvalla on ollut otteluissaan omat erinomaiset hetkensä, eikä miestä todellakaan voi laskea ulos painoluokkansa kärkipäästä. Jos pää on kunnossa, voi vanha Silva tehdä paluun ja näyttää miten pystyottelua hallitaan mielin määrin. Brunson on normaalisti hakenut hyvää ja painavaa osumaa vasemmalla kädellään, eikä taktiikkaa kauheasti varmaa tässäkään ottelussa muutu. Brunsonin voiton avaimet löytyvät kuitenkin mielestäni rauhallisemmassa tyylissä ja oikea aikaisilla alasvienneillä. Mies vei aikoinaan painija Yoel Romeroa mattoon sen verran näyttävästi, ettei Silvankaan kaataminen pitäisi olla mikään mahdottomuus. Brunsonin tyrmäystappiosta on aivan liian lyhyt aika, eikä Silvaa vastaan voi veikata, joten Silva voittaa toisen erän tyrmäyksellä.

Ronaldo Souza vs. Tim Boetsch (1.17 – 5.00)

Koko illan mielenkiintoisimman ottelun päätähtenä häärää Ronaldo Souzan (23-4), joka tekee paluu vajaan vuoden tauon jälkeen. Souza tunnetaan paremmin nimellä Jacare, joka tarkoittaa suomeksi alligaattoria. Lukuisia brasilian jujutsu mestaruuksia voittanut Jacare on Demian Maian kanssa parhaiten onnistunut siirtämään tehokkaan ja näyttävän mattopelinsä vapaaottelun puolelle. Ongelmaksi miehelle on muodostunut vastustajien saatavuus. Kukaan ei halua kohdata erittäin vaarallista brasilialaista ja sen takia nyt vastusta jouduttiin hakemaan kirkkaimman kärkipään ulkopuolelta.

Kahdenkymmenen ottelun UFC veteraani Tim Boetsch (20-10) ei ehkä ole aivan kirkkaimman kärjen ottelija, mutta pystyy tyrmäämään erittäin painivilla lyönneillä kenet tahansa. Lisäksi painitaustansa ansiosta Boetschia ei ihan helposti viedä mattoon.

Arvio:

Epätasaisen parin selvä suosikki on Ronaldo Souza, mutta Boetschilla on käytössä se kuuluisa ”Punchers Chance”. Souza koittaa viemä ottelua mattoon millä hinnalla tahansa ja omaa sitä varten myös erinomaiset työkalut. Souza lopettaa ottelun nopeasti kuristamalla ja jatkaa matkaansa kohti mestaruusottelua.

Näiden otteluiden lisäksi ilta tarjoaa myös monta muuta laadukasta ottelua. Näistä yhdestätoista ottelusta suurin osa voisi olla pienemmän Fight Night -tapahtuman pääotteluna, joten jos on vaan mahdollisuus kannattaa katsoa koko tapahtuma alusta loppuun.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta. Lyö vetoa lauantain otteluista Unibetilla.

Kansikuva: Quinn Rooney/Getty Images.