Cage 38: Mikael ”Hulk” Silander valmiina loistamaan

10 € talletuksella Packalénin UFC-matsiin Lontooseen? Osallistu nyt!

Tulevana lauantaina otellaan taas kerran nimekkäällä kokoonpanolla, kun Cage 38 järjestetään Helsingin kulttuuritalolla. Illan toiseksi viimeisessä ottelussa kehähaiden Mikael Silander (14-5) kohtaa kokeneen japanilaisen Shimizu Shunichin (30-17-11).

Marraskuun lopussa oteltu Cage 37 jäi harmillisesti Silanderilta väliin, koska brasilialainen Ivanildo Silva ei saapunut paikalle. Myös tulevan lauantain alkuperäinen vastus vaihtui ruotsalaisesta Binh Son Lestä japanilaiseen Shimizu Shunichiin loukkaantumisen takia.

No aina se vetää hetkeksi vakavaksi, kun kuulee tulevan vastustajan peruvan ottelun. Se on osa tätä lajia, että välillä tulee loukkaantumisia. Tuleva vastustaja on hyvä tason mittari ja jopa minulle mieluisampi vaihtoehto kuin alkuperäinen. Hän on kuitenkin erittäin kokenut ja taitava ottelija. Omaa hyvät mattotaidot sekä vaikuttaa terävältä pystyssä, kuvailee Silander Faneille.comin haastattelussa.

Liikunta-alaa opiskellut ottelija pitää hyödyllisenä taustaansa ja arvostaa hyvää valmennustyötä

Pääsääntöisesti kaikki harjoittelu mitä teen tulee valmentajalta, se helpottaa omaa elämää huomattavasti, kun ei itse tarvitse miettiä mikä on harjoituksen teema. Näin saa aina yhden stressitekijän pois kuleksimasta. Omasta tietotaidosta on tietenkin hyötyä sen verran, että ymmärtää paremmin harjoituksen tarkoituksen ja sen mitä sen pitää kehittää niin näin ollen harjoituksen onnistuminen oikein on todennäköisempää eikä tule tehtyä vahingossa väärin asioita.

Vaikka Silander onkin otellut monesti ulkomailla, on harjoitteluympäristö pysynyt rajojen sisäpuolella laadukkaan sparriseuran avulla.

Kehähailla oma harjoittelu pääsääntöisesti tapahtuu, välillä sparriseuraa saa kuitenkin hakea muualta ja silloin olen matkustellut Lahden Gentaille, GB gymille, MMA Utin salille. Aikaisemmin vierailin paljon myös Turun suunnalla Finnfightersgymillä. En kauheasti tykkää leireillä ulkomailla, se homma voi olla aika sikaa säkissä tietenkin, jos pääsee suoraan johonkin tiettyyn porukkaan minkä osaa sanoa etukäteen järkeväksi vaihtoehdoksi, niin tottakai sellainenkin on mahdollista.

Lähes 10 vuotta vapaaottelua harjoitellut Silander on ollut myös tuttu näky Venäjän isoissa organisaatioissa.

Venäjän ja Suomen erot ovat itse asiassa todella pienet. Organisaatiot järjestävät hienoja iltoja ja puitteet ovat olleet aina loistavat. Venäjää vieroksutaan ihan turhaa, jos nyt ei uskalla otella omassa painoluokassa todella kovia ukkoja vastaan, niin sitten sinne ei välttämättä kannata mennä.

Uransa kovimpien otteluiden joukosta löytyy UFC:n puolella kuudesti otellut Neil Seery.

Uralla on ollut monta kovaa matsia, mutta mieleenpainuvin oli Irlannissa Cage Warriorsin titteliottelu Neil Seeryä vastaan. Tunnelma ja huuto olivat sellaista, mitä en ole kauhean usein kokenut. Kovia otteluja on ollut toki muitakin. Olen kerinnyt uralla kohdata kuitenkin muutaman ihan pätevän sällin.

Cage 38 järjestetään Helsingin kulttuuritalolla 18.2 ja illassa nähdään Husseinin lisäksi muun muassa Anton Kuivanen, Abdul Hussein ja Jussi Halonen.

Kansikuva: Jarkko Penttinen/CAGE

Onko vapaaottelu sinun juttusi? Maistuisiko VIP-reissu kaverin kanssa Lontoon UFC-iltaan maaliskuussa? Avaamalla tilin Unibetille ja tekemällä 10€ talletuksen voit päästä aitiopaikoille kannustamaan Teemu Packalénin voittoon! Osallistu kisaan tästä