Helsingissä otellaan tänään Cagen välisarjan tittelistä

Helsingin Kultuuritalolla otellaan tänään perjantaina Cage 28 -tapahtuma. Illan ottelukortti pursuaa maamme eturivin nimiä ja tapahtuma huipentuu välisarjan tittelitaistoon, jossa kohtaavat hallitseva mestari Glenn Sparv ja haastaja Johan Vänttinen.

Otteluillan vedonlyöntikertoimet löytyvät täältä.

Saku Heikkola (2-5-0, 1 nc) vs Edu Cuenca (2-0-0)

Tampereen Cage – Challenger 3 –tapahtumassa elokuussa nähtiin Saku Heikkolan paluuottelu. Valkeakosken Heraclesin jyräsi tuolloin Belgian Lamine Talbin pisteillä.

Tämän viikon alussa Saku Heikkolalle jouduttiin etsimään uusi vastustaja Nordine Hadjarin loukkaannuttua. Uusi vastus löytyi pikavauhtia Espanjasta ja kehään nousee Edu Cuenca (2-0-0).

On selvää, että tässä ottelussa isot pojat lähtevät lyömään toisiltaan roskat silmistä ja ottelua ei käydä täyteen aikaan.

Suvi Salmimies (2-0-0) vs. Isabelle Pare (1-0-0)

Suvi Salmimies kiinnitettiin Cage 28 –tapahtuman kortille pikavauhdilla paikkaamaan Ville Vanhasen ja Niko Myllysen loukkaantumisista johtunutta ottelukatoa.

Salmimiehen oli määrä otella tulevana lauantaina Ruotsissa Superior Challenge 11 –tapahtumassa, mutta ruotsalaisvastus Lina Eklund loukkaantui ja ottelu peruttiin. Salmimiehelle löytyi pikavauhtia vastustaja manageri Jukka Paanasen avulla ja kouvolalainen kohtaa Ranskan Isabelle Paren.

Edessä on varmasti tasainen vääntö kahden ammattilaisuraa käynnistävän ottelijan välillä.

Mika Hämäläinen (5-1-0) vs. Alexandros Michailidis (5-1-0)

Team MMA Finlandin Mika Hämäläinen, kärsi kesäkuun alussa uran ensimmäisen ammattilaistappion Venäjän Murad Zeinulabidovin (6-1-0). Alun perin helsinkiläisen painijyrän oli tarkoitus kohdata Team East Frontin Jaakko Väyrynen (7-5-0).

Väyrynen vetäytyi hiljattain ottelusta henkilökohtaisiin syihin vedoten ja Hämäläisen uudeksi vastustajaksi kiinnitettiin Saksan Alexandros Michailidis. Michailidis on Hämäläisen tapaan tahkonnut otteluvoittoja takakuristuksilla, joten ottelusta on odotettavissa kahden taitavan matto-ottelijan kohtaaminen. Eilisissä punnituksissa koettiin hieman draamaa, kun Michailidis asteli vaa´alle 1,6 kiloa ylipainoisena, eikä pystynyt enää pudottamaan painoaan. Ottelu käydään siitä huolimatta.

Hämäläinen saa olla ottelussa tarkkana, mikäli mielii takaisin voittojen tielle. Kahden mattomiehen taistossa nähdään hyvin todennäköisesti lopetus matossa.

Aleksi Nurminen (2-1) vs. Maxime Maucotel (4-2)

Hyvinkään RNC:n superlupaus Aleksi Nurminen ei jättänyt Cage 27 -tapahtumassa mitään sattuman varaan, vaan haki vakuuttavat ensimmäisen erän kuristusvoiton elokuussa Kai Kararin kukistaneesta Ranskan Abdourahmane Seyestä.

Tuore amatöörien maailmanmestari kohtaa perjantai-illan kirkkaissa valoissa itseään kokeneemman ranskalaistottelijan Maxime Maucotelin. Maucotel on napannut kolmesta viimeisestä ottelustaan vain yhden voiton, minkä lisäksi mies on otellut harvakseltaan. Vuonna 2011 Maucotel hävisi, Johan Vänttisen kanssa tasurin FF 33 –tapahtumassa 2013 vääntäneelle, Ranskan Mickael Leboutille käsilukolla.

Maucotel on voittanut otteluita niin TKO:lla kuin lukoillakin, mutta kaikki uran tappiot ovat tulleet matossa käsilukolla. Nurminen on äärimmäisen taitava mattomies ja monipuolinen vapaaottelija. MM-kisoissa Nurminen nappasi kaksi voittoa kuristuksilla ja yhden näyttävän keskeytysvoiton TKO:lla. Helpolla ranskalainen ei tule kokemuksestaan huolimatta pääsemään, sillä Nurmisen amatöörirekordi on huimat (8-0).

Oma veikkaukseni on, että Nurminen vie ottelun ensimmäisessä erässä kuristuksella.

Juha-Pekka Vainikainen (22-9-1) vs. Daguir Imavov (6-1-1)

Espoon Kehähaiden 31-vuotias konkari Juha-Pekka Vainikainen hakee hyvitystä toukokuussa TUF-veteraani Efrain Escuderolle kärsityn tappion jälkeen. Vainikaisen ura on ollut viime vuosina koetuksella, sillä suomalainen ei ole väistellyt haasteita. Shamil Zavuroville, Piotr Hallmannille ja Tyler Hellenbrandille kärsimistä tappioista huolimatta espoolainen kuuluu Euroopalaisen vapaaottelun kärkinimiin.

Tyrmäyshakuinen Vainikainen ei päästä vastustajiaan helpolla, vaan prässää näistä mehut pihalle kiivaalla painostuksellaan. Poikkeus nähtiin huhtikuun Cage 26 –tapahtumassa, missä espoolainen tyytyi hakemaan tasapaksun pistevoiton Nordin Asrihista.

Daguir Imavov nähtiin Suomessa jo syyskuun Carelia Fight 10:ssä, missä ranskalainen kukisti Jani Ridasmaan kaikilla tuomariäänillä. Vainikaiseen verrattuna Imavov on todella kokematon ja uran tähtihetket ovatkin tulleet lähinnä tuomarien pisteillä. Vainikainen sen sijaan on kova iskukone, jonka lyönneissä on kippiä ja matto-ottelu vaarallista ja lopetushakuista.

Ellei Vainikainen sorru jarruttelemaan, vaan luottaa omaan pystyotteluunsa nähdään ottelussa takuu varma espoolaisen TKO-voitto.

Joni Salovaara (14-7-0) vs. Vicente Alamo (3-0)

Joni Salovaara on yksi Cage 28 –tapahtuman kirkkaimpia suomalaistähtiä. Elokuussa Salovaara antoi Pyynikin Palloiluhallissa vakuuttavan taidonnäytteen pystyosaamisestaan ja tyrmäsi Nicolas Joannesin jäätävällä yläpotkullaan.

Salovaaran piti kohdata kova ja kokenut sveitsiläinen Ivan Musardo. Tämän loukkaannuttua uudeksi vastustajaksi kiinnitettiin Espanjan Vicente Alamo.

Alamon vaatimattomasta ottelu-urasta on valitettavan vähän tietoa. Hän on otellut Sherdogin mukaan ammattilaisena vuodesta 2010 saakka. Internetin eri lähteiden mukaan miehen ottelulista voi olla jopa (6-1-1). Näyttää pahalta, että espanjalainen joutuu Salovaaran kovaan rummutukseen ja joutuu katsastamaan Helsingin Kulttuuritalon kattovaloja selinmakuulta.

Glenn Sparv (9-3-0) vs Johan Vänttinen (12-4-1)

Cagen hallitseva välisarjanmestari Glenn Sparv on asustellut viime vuodet Thaimaassa ja harjoitellut yhdessä AKA Thailandin huippuottelijoiden kanssa. Helmikuussa Sparv kukisti Team MMA Finlandin Kai Puolakan tiukan ottelun jälkeen pisteillä. Sparv on välisarjaan todella isokokoinen ottelija ja Vaasasta lähtöisin oleva herra on joutunut perumaan aiemmin otteluita painonveto-ongelmiin vedoten.

Hardknocks Helsingin Johan Vänttinen on ollut viimeisessä kolmessa ottelussaan vakuuttava. Huhtikuussa Vänttinen nuiji Olli-Jaakko Uiton keskeytyskuntoon alapotkuilla, kesäkuussa kaatui painijyrä Juho Valamaa pisteillä ja syyskuussa Vaidas Valancius TKO:lla.

Sparv osoitti ottelussa Kai Puolakkaa vastaan olevansa todella kova ja väkivahva painija. Vielä alkuvuodesta Sparvin pystyottelu ei välttämättä ollut painitaitojen tasalla, mutta tosia asia on se että vaasalainen on valmistautunut otteluun yhdessä huipputiimin kanssa. Miehen pystyottelutaidot ovat varmasti hioutuneet kuluneen vuoden aikana. Niiden yhdistyessä prässäävään painityyliin on Sparv varmasti vaarallinen vastus kotimaiselle kärkikastillemme.

Ottelussa Valamaata vastaan, Vänttinen osoitti pystyvänsä ottelemaan vahvoja ja aggressiivisesti eteenpäin tulevia painijoita vastaan. Samalla porvoolainen sulki epäilijöiden suut, upottamalla turkulaisottelijan altaan syvään päähän jäätävällä ottelukunnollaan. Kun Vänttinen hävisi Kai Puolakalle 2012 kaatui porvoolaisen ottelu GB Gymiläisen tiukkaan painikontrolliin. Vänttinen otti tappiosta selvästi opikseen ja hän kestää varmasti Sparvin jyräävän painityylin.

Sparvin nykykunto on varmasti kova, samoin Vänttisen. Ottelu ratkeaa siihen, kumpi ottelijoista pystyy satuttamaan toista pystytilanteissa. Sparv voi olla fyysisesti hieman Vänttistä vahvempi, mutta hän osoitti pieniä hyytymisen merkkejä ottelussa Kai Puolakkaa vastaan, varsinkin ottelun loppumetreillä. Sparvin kova painonveto voi myös heittää ison varjon vaasalaisen harteille, sillä Vänttiselle hän ei voi antaa tuumaakaan etumatkaa.

Povaan ottelusta tiukkaa ja tasaista täysiaikaista grindaamista. Vänttisen on voitettava jokainen erä selvästi, koska täysiaikainen ja tasainen ottelu suosii aina mestaria.