Kumpi voittaa: Floyd Mayweather Jr. vai Conor McGregor? Näin suomalaiset ottelijat ja fanit vastasivat

Viaplay LogoMayweatherin ja McGregorin välinen kiihkeä ottelu on katsottavissa Viaplay -palvelun kautta.

Sunnuntain vastaisena yönä joka puolella maailmaa kyhätään kovaa vauhtia kisastudioita pystyyn, kun yksi maailman parhaimmista nyrkkeilijöistä Floyd Mayweather Jr. tekee paluun kahden vuoden tauon jälkeen ja kohtaa irlantilaisen rääväsuun ja vapaaottelun supertähtenäkin tunnetun Conor McGregorin. McGregorille tuleva ottelu on ammattilaisnyrkkeilyn saralla ensimmäinen, kun taas voittamattomalle Mayweatherille ottelu on jo viideskymmenes.

Siitä lähtien kun ottelu varmistui, on joka puolella internetistä kahvipöytään saatu kuunnella erilaisia arvioita ja veikkauksia siitä kumpi ottelun voittaa. Toiset sanovat, että irlantilainen voittaa jo pelkästään vasemman käden koukulla ja toiset luottavat Mayweatherin puolustusvoittoiseen tyyliin sekä kokemukseen.

Faneille.com kysyi kamppailu-urheilijoilta sekä faneilta, että miten viikonlopun superottelu tulee päättymään.

Kannattaa myös ottaa talteen McGregorin poskettoman suuri kerroin linkin takaa.

Teemu Packalén, Vapaaottelu

Mun mielestä Mayweatherin pitäisi tästä mennä kirkkaasti voittoon jos vain on treenannut. Conorista tiedän, että on panostanut paljon nyrkkeilyyn ja on omalta osaltaan valmis, mutta sen ei pitäisi riittää oikeasti maailman parasta nyrkkeilijää vastaan kun kysymyksessä on nyrkkeilyottelu. Toki toivon Conorin voittoa, koska se tekisi vapaaottelulle erittäin hyvää ja onhan toi Many ihan pölö!

Vertauksena voisi käyttää, että ei maailman paras pituushyppääjä voi voittaa satasen sprintteriä vaikka onkin helvetin nopea, mutta siinäkin on mahdollisuutena, että sprintteri kaatuu, loukkaa tai tekee jonkun tyhmän virheen.

Mikael Silander, vapaaottelu

Kaiken järjen mukaan voitin vie ottelusta Mayweather. En sulje kuitenkaan pois McGregorin voittoa, kyseessä on kuitenkin kamppailu-urheilu, jossa yksi kova osuma voi vaikuttaa ottelun kulkuun. Vapaaottelijana toivon Conorin voittavan, mutta jos rahat pitäisi laittaa peliin niin voiton vie Mayweather UD.

Amin Asikainen, nyrkkeily

Vaikea sanoa millä mielellä Floyd lähtee otteluun. Eihän tuossa pitäisi olla mitään epäselvää, kun maailman yksi kautta aikain parhaista kohtaa kansallisen tason ”nyrkkeilijän”. Jos lähdetään tosissaan TKO 1-3 erät Floydille. Vastapalloon vasen yläkoukku, kun McGregor ryntää avonaisena leuka pystyssä

Mika Kuronen, vapaaottelu

En ole nyrkkeilyn suhteen mikään asiantuntija, mutta en kyllä näe McGregorilla mitään jakoja. En vaikka on isompi ja Mayweatherillä alkaa ikä painaa. Nyrkkeilytaidoissa ero on valtava, sama nopeudessa. Uskon että Mayweather tarkkailee alun ja alkaa sen jälkeen naputtelemaan McGregorilta mehuja pois erityisesti vartalolyönneillä.

Abdul Hussein, vapaaottelu

Conor lyö Floydin pari kertaa kanveesiin alkupuolella mutta Floyd ehtii nousta ennen luvunlaskua, rupeaa naputtelemaan pisteitä ja Floyd voittaa matsin hajaäänituomiolla.

Teemu ”Pastori” Potapoff

En osaa sanoa, kumpi voittaa, McGregor vai Mayweather. Miksi näin? Siksi, koska kamppailu-urheilussa kaikki on aina mahdollista. Vaikka kamppailija olisi harjoitellut kuinka intensiivisesti tahansa, yksikin lyönti voi muuttaa kaiken. Kuten Mike Tyson totesi aikoinaan: ”Everybody has a plan until they get punched in the mouth.” Koska Mayweather ei ole mikään maailman kovin tyrmääjä, en odota hänen puoleltaan mitään isoa knockista, enemmänkin pistevoittoa. McGregor puolestaan voisi tarjoilla sen tyrmäävän lyönnin. Oli se sitten lucky punch tai ei. Jos minut nyt ajetaan selkä seinää vasten ja pyydetään vastausta, kallistuisin ehdottomasti Money Mayweatherin kannalle. 49-0. Sitä ei voi väheksyä. Hän on kuitenkin maailman parhaita nyrkkeilijöitä. Ja nyt nyrkkeillään.

Esko Seppänen, nyrkkeilyn ja MMA-urheilun fanipoika

Mikäli et ole koskaan ollut tulilinjalla kehässä tai häkissä, älä esitä, että tietäisit kyseisistä lajeista jotakin. Joten on helpottavaa jutustella (etenkin tämän palstan asiantuntevassa seurassa) vuoden odotetuimmasta ottelusta ihan puhtaasti fanipohjalta – ja tämä tulee ottaa monellakin tasolla kirjaimellisesti.

100% nyrkkeilyn asiantuntijoista pitää koko iltaa täysin selvänä tapauksena, jossa 49-0-suurmestari likipitäen hyväksikäyttää tahi pahoinpitelee irlantilaisen renkipojan, joka nyt vain sattui astelemaan väärästä ovesta saluunaan sisään.

Nyrkkeilypiirit ovat tarttuneet aiheeseen ikään kuin henkitoreissaan sekä kouristuksenomaisesti, mikä on täysin linjassa sen kanssa, että UFC on tullut perinteisestä tyynysodasta vasemmalta ja oikealta ohi. Retoriikkatasolla olen antanut itseni ymmärtää, että Conor McGregorilta puuttuvat molemmat kädet sekä toinen jalka ja että hän ottelee side silmillään, ja tekee vielä kaiken tämänkin tietämättömyyttään selkä suurhuikeaa supermestaria vastaan. Selvä.

Toivon irlantilaisen altavastaajan voittoa täsmälleen kolmesta syystä. Muistakaa, että toivominen on eri asia kuin ennakoiminen.

  1. Olen ollut paikan päällä kahdessa McGregorin ottelussa. Hänen UFC-debyytissään Tukholmassa nelisen vuotta sitten ja hänen tuplatitteli-illassaan New Yorkissa viime syksynä. En ole koskaan, en siis koskaan, ikinä tai missään kokenut samanlaista tunnelmaa kuin McGregorin otteluilloissa. Hän on irlantilaisille, näille pienille vihreille olutta kittaaville ja muovituoppeja ilmaan nakkeleville yhteislaulumenninkäisille jotain uskomattoman suurta. McGregor on fanipoikapapereissani maailman valovoimaisin urheilija juuri nyt. Voit joko antaa arvoa lausunnolle tai sitten et, mutta en ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa LIVEnä.
  2. Haluan nähdä, miten nyrkkeilypiirit reagoivat mahdollisen superyllätyksen kohdalla. Povaan täydellistä shokkia, noin 72 lajiliiton hajoamista, kehien purkamista, patsaiden kaatoa ja ennennäkemätöntä selittelyaaltoa, joka vaatii ainakin 49 kattilallista popcornia osakseen. Muistakaa, että Las Vegas avasi Mayweatherin peräti 96%:n ennakkosuosikkina. Nyt asetelma on kertoimien kummallisessa hellemaailmassa noin 70-30 isännän eduksi. Mielenkiintoista.
  3. Osun pienen McGregor-voittovetoni kertoimella 9,20.

Voittaako McGregor? Tuskin. Onko nyrkkeilyottelu tässä tapauksessa etukäteen selvä? Kysykää vaikkapa Mike Tysonilta, joka otti aikoinaan datsuniin 25-kertoimiselta altavastaajalta. Muistakaa sekin, että itse Muhammad Ali oli aikapäiviä sitten ensimmäisessä Liston-titteliottelussaan peräti 7-kertoiminen alakoira.

Olen aina pitänyt otteluiltojen tunnelmasta ja hektisyydestä sekä Suomessa että ulkomailla. Mutta sitä virhettä en enää vuosien saatossa tee, että olen jostakin asiasta etukäteen 100-varma, kun aiheena on kamppailulaji.

Lärvinen, superfani

Näin paljon en ole yhtäkään nyrkkeilymatsia odottanut. Tulossa semmoinen kamppailu, että pitää varmaa mökillä telkkari roudata laiturille! McGregor todella kovassa kunnossa ja lähtee omana suosikkina kohtaamaan Mayweatherin, mutta 49-0 lukemat kertovat taas Floydin puolesta. 11 vuotta ikäeroa on liikaa ja Conor hoitaa tämän himaan!

Kansikuva: Ethan Miller/Getty Images