MMA:ssa mestaruuksia ja tulevaisuuden suurnimiä

Suomalaisen vapaaottelun laariin on satanut viime viikkoina mannaa oikein urakalla. Suomalaiset ovat napanneet maailmalla peräti kaksi ison vapaaottelujärjestön tavoiteltua mestaruusvyötä. Katja Kankaanpää ja Toni Tauru ovat nimiä, jotka kannattaa painaa mieleen, sillä heistä tullaan takuuvarmasti kuulemaan tulevaisuudessa.

Seinäjokelainen Katja ”Killer Bunny” Kankaanpää nappasi reilu pari viikkoa sitten vapaana olleen Invicta FC:n korsisarjan mestaruusvyön. Mestaruusottelussa vastaan asettunut Stephanie Eggink pisti suomalaisneidon koville. Ottelun viidenteen ja viimeiseen erään tultaessa oli selvä, ettei suomalainen olisi enää pystynyt voittamaan ottelua pisteillä. Viimeinen erä ehti vanheta liki puoliväliin kuin Kankaanpään kaivoi yllättäen vastustajastaan armottoman kuristusotteen. Voiton saattelemana seinäjokelainen teki vaparihistoriaa, kun Katja Kankaanpää kruunattiin ensimmäisenä suomalaisena ison ja merkittävän amerikkalaispromootion mestari.

Team East Frontin Toni Tauru venyi viikonloppuna parhaampaansa ja nappasi Walesissa käydyssä Cage Warriors FC 72 -illassa organisaation kääpiösarjan mestaruuden. Tauru ei matsissa jättänyt juurikaan mahdollisuuksia englantilaiselle huippulupaus Cory Taitille. Tauru vei ottelun jokaisen erän nimiinsä ja kruunasi titteliottelun näljännessä erässä takakuristuksella.Taurun titteliottelun voit katsoa alta löytyvältä videolta.

Vaikka parhaiden kotimaisten ottelijoidemme näytöt ovat UFC:ssä jääneet varsin vaisuksi, on Taurun ja Kankaanpään voitot ovat hyvä osoitus siitä millä tasolla vapaaottelu on Suomessa. UFC on ymmärrettävästi maailman suurin ja seuratuin vaparisirkus ja siellä menestyminen on äärimmäisen vaikeaa. Yksi selitys Tom Niinimäen ja Anton Kuivasen nihkeisiin UFC-esityksiin voisi olla ulkoimailla käytyjen otteluiden vähyys, ennen maailman suurimpaan häkkiin nousemista. Molemmat miehistä rakensivat uraansa pääsääntöisesti Suomessa, eivätkä juurikaan otelleet ulkomailla.

Tuore CWFC-mestari Toni Tauru puolestaan ehti antaa kovia näyttöjä ulkomailla jo ennen titteliottelua, samoin Kankaanpää. Molempien ottelijoiden urat rakennetaan ensin riittävälle tasolle kotimaassa, sitten siirryttiin kokeilemaan siipiä ulkomaillaisiin kehiin. Aika näyttää millä tavalla tuoreet mestarit jatkavat uriaan. Kumpikin on voittojen myötä hyvin lähellä UFC-sopimusta, mutta esimerkiksi Kankaanpään tapauksessa jatkaminen Invictan riveissä ei ole mitenkään huono ajatus. Pitäkää siis nämä nimet mielessä.

Loppun pieni muistutus – tulevana lauantaina isketään Kuopio-Hallissa Fight Night 11 -tapahtuma. Illan kruuna Toni Taurun tiimikaverin Jaakko Väyrysen ja Ruotsin Martin Foudan (4-3-1) välinen kamppailu. Häkkiradio ja FightSport tekivät illasta pienen ennakon. Tsek it out!