UFC Fight Night: Pääottelut täynnä tyrmäysvoimaa

Kamppailulajien ystäviä hemmotellaan viikonloppuna urakalla, kun lauantain suurtarjonnan (Cage 38, Cage Warriors 80 ja Bellator 172) lisäksi maanantain vastaisena yönä siirrytään UFC:n pariin.

Pääottelussa kohtaavat isoja odotuksia täyttänyt Derrick Lewis ja aikoinaan isoa hypeä aikaan saanut Travis Browne. Illan toisessa pääottelussa kohtaavat entinen olympia judoka Hector Lombard ja viime aikoina heikosti otellut Johny Hendricks. Kanadan Halifaxissa järjestettävästä kortista löytyy myös mielenkiintoinen debytantti, kun Tristar -salin valmentajanakin tunnetun Firas Zahibin pikkuveli Aeimann Zahabi astuu UFC kehään ensimmäistä kertaa.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Travis Browne vs. Derrick Lewis (1.95 – 1.90)

Nousua raskaansarjan kärkikahinoihin tekevä Derrick Lewis saa ensimmäistä kertaa vastaansa kunnon testin. Näyttävästi vastustajiaan aiemmin tyrmännyt Lewis, huomasi jo viime ottelussaan, ettei omassa pelissä voi luottaa aina vain aggressiiviseen ja tyrmäyshakuiseen hyökkäyspeliin. Väkisinkin tulee mieleen, onko Lewis vain Brett Rogersin kaltainen muutaman tyrmäysvoiton ihme, joka myöhemmin paljastuu keskitason ottelijaksi.

Lähiaikoina ponnettomasti otellut Travis Browne tajusi vihdoin ottaa härkää sarvista kiinni ja vaihtoi valmistautumisleirinsä pois Glendale Fight Clubista. Black Housella valmistautuva Browne kuitenkin painotti, ettei hän ole siirtynyt pois Edmond Tarverdyanin alaisuudesta, vaikkei miestä kulmassa nähdäkään. Kuudesta viimeisestä ottelusta vain kahdesti voiton saavuttanut Browne alkaa olla jo pakkovoiton edessä.

Arvio

Lewisin on pistettävä parastaan, jos aikoo saada ottelusta voiton itselleen. Eikä sekään välttämättä riitä, jos vastassa on entisaikojen Travis Browne. Brownen koko, ulottuvuus, luovuus ja liikkuvuus tulevat tuottamaan vaikeuksia Lewisille pystyssä. Jos Lewis lähtee viemään ottelua mattoon, on Browne saatava nopeasti maahan ja varottava joutuvasta tilanteisiin häkkiä vasten. Niistä tilanteista Browne rokottaa herkeämättä kyynärpäällään. Vaikka Lewis tunnetaan tyrmäyksistään ja on kovassa nosteessa, näen ottelun menevän reilusti Brownen tahtiin. Browne tekninen tyrmäys erä 2.

Johny Hendricks vs. Hector Lombard (2.00 – 1.81)

Johny Hendricksin viimeaikaiset otteet ovat olleen Brownen tavoin heikkolaatuisia. Osasyynä tähän ovat myös olleet pieleen menneet painonvedot. Tähän ongelmaan ollaan saatu ratkaisu, kun Hendricks siirtyy yhtä painoluokkaa ylemmäs keskisarjaan. Kovia otteluita urallaan otellut Hendricks toivoo uuden painoluokan auttava myös palautumiskykyyn ja iskukestävyyteen. Siihen onkin aihetta, kun vastaan saapuu ensimmäisen erän tyrmäyksistä tunnettu Hector Lombard.

Lombard tunnetaan kuumapäisenä miehenä, joka on huhujen mukaan ollut monelle erittäin haastava treenikaveri. UFC:n ulkopuolella vuosien ajan vapaaottelukehiä hallinnut kuubalainen ei ole päässyt helpolla siirryttyään ykkösorganisaation puolelle. Tappioputket ja epäselvyydet steroidien suhteen ovat varjostaneet miehen matkaa kohti huippua. Voikin siis olla, ettei ilman voittoa paikkaa enää löydykään organisaation riveistä.

Arvio

Molemmat miehet ovat nousseet viime aikoina keskisarjaan, joten virtaa pitäisi riittää aivan eri tavoin. Lisäksi molemmat omaavat tyrmäysvoimaa vaikka muille jakaa. Lombard lähtee yleensä otteluun todella aggressiivisesti ja onkin vaarallisimmillaan ottelun ensimmäiset minuutit. Jos Hendricks siitä selviää, voi yhdysvaltalaisella olla hyvät saumat tiputtaa vasemmalla koukulla Lombard jo kolmatta kertaa putkeen tajuttomana mattoon. Hendricks palaa voittojen tielle tyrmäämällä väsyneen Lombardin erässä 1.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta.

Kansikuva: Maddie Meyer/Getty

Onko vapaaottelu sinun juttusi? Maistuisiko VIP-reissu kaverin kanssa Lontoon UFC-iltaan maaliskuussa? Avaamalla tilin Unibetille ja tekemällä 10€ talletuksen voit päästä aitiopaikoille kannustamaan Teemu Packalénin voittoon! Osallistu kisaan tästä