UFC Fight Night: Packalén ja Amirkhani kovassa testissä

Unibetilta 110 € starttipaketti UFC-vedonlyöntiin!

Suomalaisille vapaaottelun ystäville on luvassa erityisen mielenkiintoinen lauantai, kun vuoden ensimmäinen Euroopassa järjestettävä ottelukortti suorastaan pursuaa suomalaisia ottelijoita. Ensin esikortissa otteleva Teemu Packalén kohtaa Marc Diakiesen ja pääkortin ensimmäisessä ottelussa Makwan Amirkhani saa vastaansa Arnold Allenin. Suomalaisten lisäksi myös muita mielenkiintoisia otteluita löytyy kortilta. Brad Pickett ottelee uransa viimeisen ottelun kotiyleisön edessä ja pääottelussa kovanyrkkinen Jimi Manuwa kohtaa Corey Andersonin.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Jimi Manuwa vs. Corey Anderson (1.67 – 2.25)

Pääottelussa otteleva Jimi Manuwa (16-2) on harmillisessa tilanteessa. Mies on ranking-tilastoissa juuri sen kirkkaimman kärjen takana. Ikä ja häviöt Anthony Johnsonille sekä nykyiselle treenikaverille Alexander Gustafssonille pitävät miestä lähinnä portinvartijan roolissa.

Porttia kolkutteleva Corey Anderson (9-2) taas on hyvässä nosteessa. Lukuun ottamatta Mauricio Rua -tappiota, mies on nostanut itseään ranking-tilastoissa koko ajan entistä ylemmäs.

Arvio

Manuwa lähtee noudattamaan itselleen erittäin tuttua kaavaa. Manuwa pitää ottelun pystyssä ja hyökkää yksittäisillä ja erittäin kovilla iskuilla. Anderson lähtee otteluun aivan toisin ja yrittää viedä ottelua mattoon aina kun saa siihen pienenkin mahdollisuuden. Vaikka Andersonin nyrkkeily onkin hyvällä mallilla, ei miehen kannata ottaa mitään riskiä rautanyrkkistä Manuwaa vastaan. Viisieräisen ottelun aikana hyvällä alasvientipuolustuksella varustautunut Manuwa ehtii löytämään hyvät paikat koville lyönnille ja sitä ei Andersonin leuka tule kestämään. Manuwa tyrmää Andersonin ensimmäisen 15 minuutin aikana.

Makwan Amirkhani vs. Arnold Allen (1.90 – 1.90)

Makwan Amirkhani (13-2) aloitti oman UFC uransa erittäin mallikkaasti voittaen kaksi ensimmäistä otteluaan niin, ettei omassa päässä kolissut oikeastaan kertaakaan. Kolmannessa koitoksessa voitto irtosi vasta hankalan ottelun jälkeen tuomariäänin. Nyt vuoden tauon jälkeen vastaa asettuu englantilainen Arnold Allen, (11-1) jota pidetään Amirkhanin tavoin suurena lupauksena. Lahdessa harjoitteleva Amirkhani lähti ennen ottelua hakemaan lisää kokemusta ja taitoa Conor McGregorin kotisalille Irlannin SBG:lle. Salin päävalmentaja John Kavanagh onkin lupautunut tulemaan kulmamieheksi Amirkhanille tulevaan otteluun.

Jos Amirkhanilla on hyvä sali taustalla, niin Allenilla tilanne on omasta mielestä vielä paremmin. Allen on harjoitellut jo pidemmän aikaa Kanadan Tristar -salilla, joka on tullut tutuksi Georges St-Pierren kotisalina. Firas Zahabin alaisuudessa ollaan varmasti laitettu erittäin tarkasti merkille Amirkhanin vahvuus eli paini.

Arvio

Tasapaksusti otteleva Allen on hyvä matossa sekä pystyssä. Mies on nyrkkeilyt pienestä pitäen ja lyö kovaa. Amirkhanin tapaista painijaa vastaan maltti ja etäisyys tulevat olemaan tärkeässä roolissa. Amirkhani yrittää viedä ottelua mattoon kerta toisensa jälkeen ja jos hän ei siinä onnistu, tulee illasta erityisen pitkä suomalaiselle. Mutta kuten olemme jo monesti aikaisemminkin huomanneet, niin Amirkhanilla on aina joku uusi salainen ase käytössä, millä hän kääntää ottelu edukseen. Näin on käynyt ainakin Andy Oglea ja Tom Duquesnoyta vastaan.

Teemu Packalén vs. Marc Diakiese (2.80 – 1.44)

Illan ehdottomasti mielenkiintoisimmassa kamppailussa vastakkain ovat Turun oma Teemu Packalén (8-1) ja voittamaton Marc Diakiese. Diakiese (11-0) kiinnitettiin UFC:n riveihin viime vuoden loppupuolella, jonka jälkeen hän on ehtinyt otella jo kahdesti voittaen molemmat hyvillä esityksillä. Englannissa erittäin suosittu ottelija oli viime vuonna ehdolla jopa vuoden tulokkaaksi. Ennen Floridan ATT:lle siirtymistä Diakiese harjoitteli ruotsalaisella Allstars -salilla, jossa Packalén käy edelleen harjoittelemassa Reza Madadin ja muiden kovien ruotsalaisten ottelijoiden kanssa.

Olkapäävaivan takia vuoden sivussa ollut Packalén on liikkeellä erittäin luottavaisin mielin tulevan ottelun suhteen. Niin pitääkin olla, koska melkein kaikki miehen ottelut ovat loppuneet jo ensimmäisessä erässä. Ennen kuin joku mainitsee Mickael Leboutin, niin kannattaa muistaa kaikille turkulaisille maaginen taikasana Ruisrock ja viikon varoajalla saatu UFC sopimus. Lisää juttua Packalénista löytyy täältä.

Arvio

Diakiese on räjähtävä ja erittäin atleettinen ilmestys. Näiden avulla mies on selvinnyt aikaisemmissa otteluissaan tukalistakin tilanteista. Nyt kun vastaan asettuu tekninen matto-osaaja, ei pelkkä räjähtävyys enää riitäkään nousemaan kasan alta ylös. Aggressiivisen ja näyttävän alun jälkeen englantilainen on pikkuhiljaa näyttänyt jopa hyytymisen merkkejä. Diakiesella on tapana lyödä räjähtävästi sekä sekoittaa pakkaa viemällä ottelua mattoon, mikä olisi tässä ottelussa erittäin iso virhe. Jos tuttu kaava toistuu, Packalén lähtee viemään ottelua mattoon nopealla aikataululla ja lopettaa ottelun kuristamalla.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta. Esikortti alkaa kello 19.30 ja pääkortti 23.00

Katso vielä, miten Ylilyönnin Jani Mesikämmen ja Jaakko Dahlbacka näkevät illan ottelukortin.
Kansikuva: Getty/Christopher Lee