Varmat Tiedot – UFC Fight Night 35

UFN35

UFC-iltamat rähistään useimmiten lauantaisin, mutta yhä yleisemmäksi käyvän käytännön mukaan väliin mahtuu myös arki-iltoja, kuten keskiviikkona Duluthissa kamppailtava UFC Fight Night 35. Ja mikäs sen mukavampaa kuin pikku-lauantain tanssiaiset – muutaman hyvän uhkapelikohteen kera.

Kun näitä juttuja katsastelee aamusta iltaan ja viikosta toiseen, osuu Puolueettoman Kulman tarkkailijan silmään toisinaan muutakin kuin verta ja hikeä, esimerkiksi pomminvarmoja näkemyksiä tulevista voittajista. Homman nimi on siis #VarmatTiedot. Jos tärpit maistuvat, Betsafen kertoimia löydät TÄÄLTÄ.

Tässä kohtaa haluan heti nostaa esiin (tämä toistuu, lupaan sen) suosikkiprinsiippini: joka kolmas kärkipään merkityksellisistä UFC-otteluista päättyy vedonlyönnin altavastaajan ”yllätykseen”. Se on tilastollinen fakta, josta voit halutessasi lukea lisää TÄÄLTÄ.

Voimme siis ottaa tarkasteluun vaikkapa keskiviikon ottelukortin kolme viimeistä ottelua. Niissä Luke Rockhold, Lorenz Larkin ja TJ Dillashaw ovat kaikki todella vahvoja ennakkosuosikkeja – jopa liian vahvoja. Ja tilastot ”väittävät”, että joku edellä luetellusta kolmikosta voi hyvinkin hävitä koitoksensa.

Mutta kuka? Oma sormeni osoittaa Lorenz Larkinin suuntaan, vaikka äijästä ottelijana tykkäänkin. Hänen matsinsa ennakkoasetelma on kertoimia selvästi tasaisempi, eikä Brad Tavares ole ainakaan merkittävästi Larkinia heikompi ottelija. Itse asiassa Tavaresilla on eväät viedä matsi juuri sellaisiin sfääreihin, joissa Larkin ei välttämättä osaa voittaa. Siitä kerrointa kolmen pintaan Tavaresin voitolla.

Toinen maltillisen pelimiehen johtopäätös yllä esitetystä tilastofaktasta voi olla se, että turhan selviä ennakkosuosikkeja ei ehkä kannata pelata lajin luonteen, tasaisten otteluparien ja muiden yllättävien muuttujien takia. Luotan Rockholdiin todella vankasti, mutta kerroin ei peruspelaajalle juuri iloa tarjoa – riskiä senkin edestä.

Keskiviikon setti on muutoinkin turhan täynnä päivänselviä ennakkosuosikkeja, sieltä voi oman näkemyksen mukaan poimia Rockholdin, John Moragan tai Yoel Romeron kaltaisia pankkeja tuhdimman kupongin pohjaksi. Itse tykkään kuitenkin olla pienen ihmisen asialla, joten tässä kaksi tutustumisen arvoista altavastaajaa.

Isaac Vallie-Flaggin voitolle tarjotaan jostain syystä kerrointa kahden pintaan. Hän on erittäin kokenut ottelija, joka on viimeksi hävinnyt vuonna 2007. Aivan pelkkiä kannuja ei ole hakattu, vaan kolmesta viime ottelusta (1xUFC, 2xStrikeforce) myöhään kypsyneellä Jackson-Winkeljohnin huipputiimin ukolla on voitot kolmesta kunnioitettavasta nimestä.

Vastassa hänellä on tappioton brassilupaus Elias Silverio, joka on otellut tällä tasolla tasan kerran, eikä erityisesti vakuuttanut UFC-debyytissään. Vallie-Flaggin voitossa muhii siis keskiviikon erikoistarjous.

Illan tasaisin kohde kertoimien valossa on Justin Edwards vs. Ramsey Nijem. Kumpikin on kompuroinut ja kumpikin taistelee työpaikkansa puolesta. Nijem on ennakkosuosikki, mutta ei millään muotoa takuuvarma suorittaja. Huomionarvoista on se, että kaikki uransa kolme tappiota UFC:n riveissä kärsinyt Edwards on kohdannut parempansa välisarjassa (77,1 kg), nyt hän siirtyy kevytsarjaan (70,3 kg) – ja saa ehdottoman fysiikkaedun puolelleen.

Punnituksessa Edwards oli vastustajaansa isompi ja ennen kaikkea hyvävoimaisen oloinen aiempaa kovemmasta painonvedosta huolimatta. Kyllä hänen voittoaan passaa reilusti yli kahden kertoimella kokeilla.

Jos olet muuten sitä mieltä, että tarkemmin ottaen se ja se matsi päättyy luovutusvoittoon, tai raajanvääntelyt ja kuristelut kiehtovat muutoin – kannattaa ehkä tutustua näihin tilastoihin. Sillä saanee jo kelpo kertoimia ja kotiutuksia, kun osaa tällaisten kohteiden tarjolla ollessa näpätä kupongille faktan siitä, missä matsissa tulee takakuristus tai kimura.

JA HUOM! Muistakaapa osallistua vielä ennen UFC-tanssiaisia MMA-skabaan, jossa pitää juurikin veikata tämän iltaman kolmea pääottelua. Voittajalle tiedossa VIP-liput Cage 25 -iltaan.