Suomi liigapelaajien voimin Italiaa vastaan

Miesten käsipallomaajoukkue kohtaa alkuviikosta kahdesti Italian maajoukkueen. Saapasmaan edustajat leireilevät Solvallassa ja halusivat samalla pelata Suomea vastaan viimeistelymaaottelut ennen lokakuun lopulla alkavaa EM-karsintoja.

– Ottelut tarjoutuivat meille täysin yllättäen ja koska kyseessä ei ole kansainväliseen ottelukalenteriin merkitty ajankohta, ei ulkomailla pelaavat pelaajamme ole käytettävissä. Samalla tässä on kuitenkin tilaisuus testata liigapelaajemme taso, totesi maajoukkueen päävalmentaja Mikael Källman.

Koska viikonloppuna pelataan SM-liigassa täysi sarjakierros, ei joukkue pääse pahemmin hiomaan yhteispeliään ennen otteluita. Suomi tulee siten pelaamaan Källmanin mukaan varsin yksinkertaista peliä, jossa henkilökohtainen osaaminen tulee korostumaan. ”Varmaa on ainakin se että vastustajaa ei tulla aliarvioimaan ja uskon että jokainen pelaaja haluaa tosissaan näyttää mitä osaa” Källman jatkaa, ja korostaa että porkkanana on monen pelaajan kohdalla tulevat EM-karsintapelit.

Källman valitsi otteluihin 19 pelaajan ryhmän, joista vain Oliver Helander tulee SM-liigan ulkopuolelta. Keihäänheittäjänäkin tunnettu 17-vuotias Helander pelaa nykyisin Alingsåsin juniorijoukkueessa Ruotsissa. Toinen maajoukkueen ensikertalainen on SIF:n Theo Westerlund.

Italia pelaa EM2018-kisojen esikarsinnoissa Kosovoa ja Romaniaa vastaan, Suomi puolestaan aloittaa karsinnat vuoden 2016 EM-kisoihin 29.10. vieraspelillä Saksaa vastaan. Suomi saa Energia Areenalle 1.11 vieraakseen hallitsevan maailmanmestari Espanjan.

Italia-ottelut pelataan maanantaina 13.10. ja tiistaina 14.10. Solvallan Urheiluopistolla. Molemmat ottelut alkavat kello 18:00 ja yleisölle on molempiin vapaa pääsy.

Suomen joukkue Italia-otteluissa

Maalivahdit: Tuomas Laitinen (Atlas Vantaa), Mikael Mäkelä (Dicken).

Laitapelaajat: Teemu Tamminen (Cocks), Joakim Broman (Dicken), Robin Karlsson (HC West), Antti Valo (Cocks), Miro Koljonen (HC West), Anton Remy (Dicken).

Viivapelaajat: Fredrik Forss (HC West), Teemu Hertola (Dicken).

Takapelaajat: Andreas Rönnberg (Cocks), Timmy Thor (Dicken), Benny Broman (Dicken), Oliver Helander (Alingsås, SWE), Anton Luuppala (SIF), Theo Westerlund (SIF), Christoffer Modig.