Käsipallomaajoukkueen MM-urakka jatkuu Liettuassa

Miro Koljonen tekemässä maalia (Lehtikuva)

Miro Koljonen tekemässä maalia (Yle)

Suomen käsipallomaajoukkue pelaa MM-karsintoja tiiviissä ottelutahdissa. Torstaina Suomi pelasi tasan Liettuan kanssa Vantaalla ja kohtaa Liettuan toistamiseen lauantaina. Silloin mitellään tärkeistä karsintapisteistä Liettuan kamaralla.

Tasapeli torstaisessa kotiottelussa tietää Suomen kannalta sitä, että sen on käytännössä voitettava kaikki kolme viimeistä karsintaotteluaan varmistaakseen lohkon ykköspaikan. Torstaisessa ottelussa Suomen puolustus oli ajoittain haavoittuva ja hyökkäyksessä ei saatu käytettyä kaikkia vahvuuksia.

– Seuraavaan kohtaamiseen yritetään katsoa puolustuspeliä kuntoon, ettei tulisi helppoja maaleja.  Olemme hyvä vastaiskujoukkue ja niitä pitää saada aikaan enemmän. Nuo kaksi asiaa kuntoon, niin sen jälkeen tapellaan voitosta, analysoi Suomen kapteeni Miro Koljonen.

Puolustuksessa Suomi koettaa ensisijaisesti tukkia keskustan ja vasemman laidan, joiden kautta Liettua vyörytti torstaina hyökkäyksensä. Omassa hyökkäyspelissä keskitytään saamaan aukkoja Liettuan alakertaan.

– Enemmän liikettä, ristiajoja ja paikan vaihtoa, jotta saadaan liikkeelle ja hajalle niiden korkea ja aggressiivinen 5-1-puolustus.  Sitä kautta sinne syntyy välejä, joista pakit voi päästä läpi hankkimaan rangaistusheittoja ja jäähyjä vastustajalle, Koljonen arvioi.

Lauantaisen Liettua-ottelun jälkeen Suomi kohtaa 8.1. Ankarassa Turkin ja karsintalohkon viimeinen ottelu Georgiaa vastaan pelataan lauantaina 11.1. Karjaan Sisu Areenalla.

Alla myös maalikooste kymmenestä parhaasta Suomen tekemästä maalista 2.1.2014 Vantaalla pelatusta karsintaottelusta.