Curry pitelemätön – NBA:n mestaruus katkolla Golden Statelle

Metallican Kirk Hammett ja James Hetfield lämmittelivät Oaklandin Oracle Areenan finaalivireeseen sunnuntai-iltana soittamalla Yhdysvaltojen kansallissävelmän sähkökitaroilla. Myös itse ottelusta kehkeytyi äärimmäisen sähköinen näytelmä, jonka Warriors vei lukemin 104-91. Kuudes finaali ja Golden Staten mahdolliset kruunajaiset NBA:n mestaruuteen nähdään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

MVP on MVP

Stephen Curryä ei voi puolustaa. Tai kenties voi, mutta Cleveland Cavaliersilla ei ollut tehtävään aseita varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa. Cavaliers jäi neljännen finaalin tapaan viimeisellä neljänneksellä Warriorsin kelkasta, ja hukkasi voittomahdollisuutensa kolmen pisteen kaaren puolustamisessa sekä hyökkäyspään epäonnistumisiin.

Matthew Dellavedovasta eikä muistakaan Cavs-pelaajista ollut pysäyttämään Stephen Curryn kolmosjunaa (Getty).

Matthew Dellavedovasta eikä muistakaan Cavs-pelaajista ollut pysäyttämään Stephen Curryn kolmosjunaa (Getty).

Golden State Warriorsin laaja hyökkäysrintama ja erityisesti Stephen Curryn järisyttävän kova vire olivat voiton avaimia. Curry pystyy ottamaan varmoja heittoja paikoista, joista suurin osa pelaajista ei saisi edes onnekkaita yrityksiä aikaan. Curry nakutti 37 pisteestään 21 pistettä kaaren takaa. Tulitukea tuli Draymond Greeniltä (16) ja Andre Iguodalalta (14). Lisäksi GSW:n puolustustyöskentely oli lähes virheetöntä.

Kuningas ei pärjää yksin

Cavaliersin ongelma on avainpelaajien (loukkaantuneiden Kyrie Irvingin ja Kevin Loven) puute, ja sen aiheuttama vastuun kasautuminen LeBron Jamesin harteille. James on kuitenkin mielettömän monipuolinen hyökkääjä. Sunnuntaina mies iski jälleen tripla-tuplat 40 pistettä, 14 levypalloa ja 11 syöttöä. NBA-finaalit ovat kuitenkin osoittaneet, että mestaruuksia ei voiteta yksin.

LeBron James johtaa Cavaliersia esimerkillään Andre Iguodalan Warriorsia vastaan (Getty).

LeBron James johtaa Cavaliersia esimerkillään Andre Iguodalan Warriorsia vastaan (Getty).

Sunnuntaina LeBron sai suurimman tuen Tristan Thompsonilta (19, 10 levypalloa). Kun edellisissä otteluissa onnistuneet Matthew Dellavedova (5) ja Timofey Mosgov (0) jäivät paitsioon, apua odotettiin J.R. Smithin (14) kolmosista, mutta suurin osa heitoista kolisi rautoihin. Neljännessä finaalissa kentän paras pelaaja Mosgov jäi vähille minuuteille valmentaja David Blattin muutettua pelityyliä.

Uusi mestari ennen juhannusta?

Mestaruus on katkolla Golden State Warriorsille tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Ohiossa. Mikäli joukkue pystyy pitämään puolustuksensa tikissä ja pelaamaan fiksusti Cavaliersia laajemmalla rotaatiolla, nostaa Stephen Curry ensimmäistä kertaa urallaan Larry O´Brien trophyä ilmaan.

Ainoastaan Golden Staten heikko pelivire ja kotiyleisön tuki voi pelastaa Cavaliersin. Clevelandin Quicken Loans -areenalla oli täysi tupa katsomassa viidettä finaalia hallin (NBA:n suurimmalta) jumbotronilta, joten kannatuksen puutteesta ei Cavaliersin suoritus kuudennessa finaalissa jää kiinni.

NBA:n 6. finaali keskiviikkona 17.06. kello 04:00 suorana Nelonen Pro 2 -kanavalla & Ruutu-palvelussa.