Golden State Warriorsin ennätyksellinen putki tiensä päähän

Muistatteko, kun kaudella 1971-1972 Los Angeles Lakers oli 33 ottelun voittoputkessa? En muista minäkään, mutta myös tämän, kaikkien aikojen pisimmän voittoputken, katkaisi Milwaukee Bucks.

Golden State Warriors aloitti kautensa voittamalla ennätyksellisesti ensimmäiset 24 otteluaan. Jo toissayönä Warriors joutui tiukille, kun Boston Celtics venytti ottelun kahden jatkoerän pituiseksi. Siitä huolimatta Warriors oli lopulta vahvempi numeroin 124-119. Samalla viime kauden viimeiset pelit mukaan lukien Warriorsin voittoputki venyi jo kaikkien aikojen toiseksi pisimmäksi, 28 ottelun mittaiseksi.

Myös tällä kertaa Milwaukee Bucks katkaisi ennätyksellisen putken. Kotijoukkue hallitsi lähes koko ottelua ja voitti lopulta numeroin 108-95. Samalla Warriors jäi ensimmäisen kerran alle 100 pisteen tällä kaudella. Voi siis sanoa, että edellisen yön tuplajatkoaikatrillerillä oli oma osuutensa vierasjoukkueen peliin ja vierasjoukkueen jaksamiseen. Warriors onnistui vain 40,9 % heittoyrityksistään ja ainoastaan 23,1 % (6/26) kolmosistaan meni korirenkaan läpi. Normaalisti Warriors upottaa noin 13 kolmen pisteen heittoa ottelussa. Warriorsin kirkkain tähti Stephen Curry viimeisteli kunnioitettavat 28 pistettä, mutta myös hänellä oli vaikeuksia heiton kanssa. Mies upotti vain kaksi kahdeksasta heitetystä kolmosestaan ja pelitilanneheitoistakin onnistui vain vajaa puolet (10/21).

Bucksin parhaat pelaajat olivat 28 pistettä työstänyt Greg Monroe sekä uransa ensimmäisen triplatuplan viimeistellyt Giannis Antetokounmpo (11/12/10).

Kansikuva: Getty