Altavastaajat vahvoilla NBA:ssa

Houstonin James Harden halailee kokematonta Troy Danielsiä ottelun ratkaisseen kolmosen jälkeen (Getty)

Houstonin James Harden halailee rookie Troy Danielsiä ottelun ratkaisseen kolmosen jälkeen (Getty)

Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinneet Chicago ja Houston ottivat elintärkeät voitot viime yön pudotuspeleissä.

Chicago kukisti Washingtonin 100-97. Chicagon Mike Dunleavy oli hurjassa vireessä, kun hän upotti peräti kahdeksan kolmosta pohjaan ja kokosi yhteensä 35 pistettä. Hänen kaukoheittopelinsä pitikin Chicagon voiton syrjässä kiinni loppuun saakka. Osaltaan Chicago sai hieman helpotusta, kun Washingtonin Nene heitettiin pihalle pelistä päätösneljänneksen alussa. Washingtonin tehomiehet löytyivät takakentältä Bradley Bealin (25) ja John Wallin (23) muodossa.

Houston otti ensiarvoisen tärkeän voiton kaataessaan jatkoajalla Portlandin 121-116. Jatkoajalla kokematon Troy Daniels nousi isoon rooliin pussittamalla kolmosen, joka vei Houstonin viime sekunneilla johtoon. Portland kolisutteli rautoja ja lopussa James Harden vielä sinetöi 37 pisteen iltapuhteensa vapariviivalta. Portlandilta Damian Lillard sai kasaan 30 pistettä ja häntä säestivät tehokkaasti Nicolas Batum (26) ja kahden edellisottelun tehomies LaMarcus Aldridge (23).

Brooklyn Netsin konkariosasto vertyi taas huippuiskuun 29 pistettä tehneen Joe Johnsonin johdolla, kun se nappasi toisen voittonsa Torontosta. Nets johti ottelua viimeisellä neljänneksellä jo 15 pisteellä, mutta Toronto kiri rinnalle 30 pistettä tehneen DeMar DeRozanin johdolla. Torontolla oli mahdollisuus viime sekunneilla tulla tasoihin vapaaheittoviivalta, mutta Patrick Patterson missasi molemmat heitot. Toisessa päädyssä Paul Piercen käsi ei vapissut ja hän sinetöi kotijoukkueen 102-98-voiton.

Yön tulokset:

Washington-Chicago 97-100, otteluvoitot 2-1

Portland-Houston 116-121 (ja), otteluvoitot 2-1

Brooklyn-Toronto 102-98, otteluvoitot 2-1

Kolmonen sisään ja kädet ilmaan á la Troy Daniels, Houston Rockets: