Kommentti: Los Angeles Clippers pelaajakaupoilla – Taistelu LeBron Jamesista kiihtyy

Betsafe Logo10 € ILMAINEN NBA-LIVEVETO – Hae omasi ja katso matsit suorana Betsafella

Viime kesänä Los Angeles Clippers kiinnitti todellisen pelaajaikoninsa Blake Griffinin pitkällä viiden vuoden sopimuksella, jonka arvo oli huikeat 171 miljoonaa dollaria. Tämä sopimus nähtiin mediassa todellisena franchisesopimuksena, joka takaisi Griffinin roolin niin Clippersin mannekiinina kuin pelillisenä selkärankana. Nyt, puolisen vuotta myöhemmin, tilanne on kuitenkin täysin muuttunut.

Vaikka seuraan NBA:ta aktiivisesti, niin kuittasin huhut Clippersien ja Griffinin ympäriltä katteettomina. En vain voinut uskoa, että seura luopuisi juuri kiinnittämästään ikonista heti ensimmäisessä mahdollisessa tilanteessa. Toisin kuitenkin kävi. Olinkin pudota tuoliltani maanantaina, kun tiedot massiivisesta pelaajakaupasta tulivat julkisuuteen. Griffinin osa oli lähteä Detroit Pistonsiin yhdessä Willie Reedin ja Brice Johnsonin kanssa. Los Angelesiin matkasivat puolestaan Boban Marjanovic, Avery Bradley, Tobias Harris ja kaksi varausvuoroa. Vaikka kaupan muutkin osapuolet ovat hyvän tason pelaajia, niin on sanottava, että kyseessä on puhtaasti Griffiniin liittyvä kauppa.

Detroit Pistonsin rooli on tehdä ostoksia. Kaupunki ei ole kovinkaan houkutteleva paikka, joten joukkueeseen on todella vaikea naarata ykköskorin pelimiehiä vapailta markkinoilta. Detroitissa ollaankin nykyisen pelaajakaupoista vastaavan johtajan Stan Van Gundyn aikana perustettu joukkueen rakentaminen pelaajasopimusten ostoihin. Ostamalla Griffinin Van Gundy saa todellista laatua joukkueeseensa ja pitkäksi aikaa. Tällä hetkellä Pistons taistelee pudotuspelipaikasta ja uskonkin, että Griffin saattaa olla se tekijä, jonka avulla joukkue sen saavuttaa.

Clippersin motivaatiota Griffinin myymiseen on hankalampi käsittää. Katse onkin kiinnitettävä joukkueen omistajaan, Microsoftilla miljardinsa tienanneeseen, Steve Ballmeriin. Hänen tiedetään himoitsevan omistamalleen seuralle menestystä, joten en liene kovinkaan väärässä spekuloidessani Ballmerin haluavan laittaa lusikkansa kesällä avautuvaan vapaiden agenttien hillopurkkiin. Tätä tehtävää varten Clippers tarvitsi hajurakoa palkkakattonsa alle ja vielä kun Pistons laittoi Griffin-kauppaan lisätäkyiksi ykköskierroksen varauksen ensi kesään ja kakkokierroksen varauksen vuoteen 2019, niin paketti alkaa muodostua vastustamattomaksi.

Clippersin paikallisvastustaja Lakers on jo tullut ulos haluistaan signata kesällä vapautuvia megaluokan pelaajia. Nyt lienee selvää, että myös Clippers pyrkii samoille apajille kilpailemaan jättikaloista. Griffinin palkan vapautuminen antaa Ballmerille pelivaraa houkutella Paul Georgea, DeMarcus Cousinsia ja jopa LeBron Jamesia joukkueeseensa. Kilpailu huippukolmikosta on siis toden teolla avattu. On siis mahdollista, että koko edellä mainittu kolmikko nähtäisiin itärannikolla joko yhdessä tai kahdessa joukkueessa.

Los Angelesissa eletäänkin nyt huikeiden spekulaatioiden aikaa ja huhumyllyt jauhavat täysillä tehoilla. Ainoa varma asia on se, että kaupungin molemmat joukkueet ovat tekemässä tilaa palkkakattojensa alle. NBA:n hierarkia onkin kokemassa suuria muutoksia ja nyt tehdyt liikkeet povaavat ainakin yhden mahtijoukkueen syntymistä itärannikolle. Tämä olisi loistavaa kehitystä, sillä Golden State Warriorsin valtakausi on kestänyt mielestäni aivan tarpeeksi kauan. NBA tarvitsee kiinnostuksensa takia lisää kilpailua absoluuttiselle huipulle.

Kansikuva: AOP