NBA: San Antonio vaimensi ukkosen

Tony Parkerin lennokas pelivire oli Spursin avain voittoon (Getty)

Tony Parkerin lennokas pelivire oli Spursin avain voittoon (Getty)

San Antonio Spurs otti etulyöntiotteen NBA:n välierissä kaataessaan Oklahoma Cityn selvästi 117-89.

Joukkueiden viides ottelu päättyi samalla tavalla kuin joukkueiden neljä aikaisempaa: murskavoittoon. Ensimmäinen neljännes oli vielä tasaista vääntöä ja erityisesti Oklahoma Cityn Reggie Jackson tuntui olevan pelipäällä. Sen jälkeen San Antonio kuitenkin vei peliä ja murskasi vastustajansa.

Kahdessa aiemmassa pelissä San Antonio ei tuntunut löytävän väylää korin alle, mutta tällä kertaa se pääsi hyvällä pallon liikuttelulla oikeille paikoille ja samalla heitto upposi. Tim Duncan otti niskaotteen nuoremmista kollegoistaan heittämällä 22 pistettä ja ottamalla 14 levypalloa. Tony Parker palasi huipputasolleen pyöritellen peliä ja Manu Ginobili toi taas penkiltä tehoja 19 pisteen edestä heittäen kovalla prosentilla heittonsa sisään.

Ginobilin johdolla San Antonion penkki möyhensi vastustajansa. San Antonio voitti penkkipisteet 55-26 ja se oli yksi voiton avaimista. Sen lisäksi San Antonio onnistui puolustaa Kevin Durant (25 pistettä) ja Russell Westbrook (21) heille varsin maltillisiin pistemääriin.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa ja seuraavaksi ottelupari menee Oklahoma Cityyn pelaamaan. Luvassa onkin jälleen kerran herkullinen kohtaaminen.

Yön tulos:
San Antonio-Oklahoma City 117-89, otteluvoitot 3-2