Kommentti: Los Angeles Lakers – Rahalla kohti menestystä

Ruutu LogoRuutu + näyttää NBA:ta livenä ja vieläpä Kristian Palotien asiantuntevalla ja mukaansatempaavalla selostuksella. Tilaa omasi ja seuraa Lauri Markkasen otteita maailman kovimmassa korisliigassa

10 € ILMAINEN NBA-LIVEVETO – Hae omasi ja katso matsit suorana Betsafella

Viime viikolla ennakoin, että Chicago Bulls tulee luopumaan Nikola Miroticista, jonka myymisellä joukkue huononisi ja siten pääsisi metsästämään todellista huippuprospektia, Deandre Aytonia, kesän varaustilaisuudesta. Tällä viikolla keskityn vastaavassa mielessä toiseen entiseen huippujoukkueeseen Los Angeles Lakersiin. Myös Lakers odottaa kesää innolla, mutta syyt ovat aivan muualla kuin varaustilaisuudessa. Mutta myös näihin tavoitteisiin pääsemiseksi Lakersin tulee myydä pelaajiaan.

Magic Johnson, juurikin se sama 90-luvun huipputaituri, johtaa Lakersin urheilupuolta kohti parempaa huomista. Hänen ei todellakaan odoteta rakentavan joukkuetta vain tankkausmetodilla ja nuorilla tähdillä. Vaikka Lakersin kokoonpanosta löytyykin upeita tulevaisuuden tähtiä Lonzo Ballin (kansikuvassa) ja Kyle Kuzman muodossa, niin myös Johnsonin katse on kiinnittyneenä tiukasti kesään.

Kesällä päättyy sopimuksia sellaisilta pelaajilta, joista Lakers on todella kiinnostunut. On yleisesti tiedossa, että tulevista vapaista agenteista ainakin Los Angelesin oma poika Paul George on vahvasti Magic Johnsonin kiikareissa, mutta myös DeMarcus Cousinsin ja itse kuninkaan LeBron Jamesin sopimukset loppuvat. Huhupuheissa jopa kaikki kolme olisivat matkalla Kalifornian lämpöön. Itse tosi uskon, että Lakersin rahkeet riittävät ”vain” kahden herran palkkaamiseen. Ja se joka ei olisi tulossa on LeBron James.

Oli miten oli, niin tämän kaltainen panostus toisi Lakersin saman tien mukaan mestaruuskuvioihin. Viimeisestä mestaruudesta, jonka Pau Gasol ja Kobe Bryant voittivat yhdessä alkaa olla jo kymmenisen vuotta, joten menestykseen tottuneet kalifornialaisfanit alkavat olla kiihkeinä. Kahdenkin supertähden tuominen Los Angelesiin tarvitsee kuitenkin tilaa palkkakaton alle, joten on oletettavaa, että Lakers aktivoituu siirtotakarajan lähestyessä.

Mahdollisesti myytäviä pelaajia ovat todellisen unelmadiilin Lakersiin tehnyt Luol Deng sekä Jordan Clarkson ja Julius Randle (kansikuvassa). Ihmettelen, jos Lakers pääsisi eroon Dengistä, sillä mies ei millään mittareilla ole yli 17 miljoonan taalan palkkansa arvoinen, mutta kahdelle muulle on luultavasti ottajia. Jordan Clarkson on pelannut todellista unelmakautta, eikä pelin tason pienoinen notkahdus oikeastaan juurikaan heiluta hänen arvoaan. Clarksonin siirron ongelmana on kuitenkin se, että hän jo ehtinyt tehdä parivuotisen ja melko rahakkaan sopimuksen. Näenkin hänen siirtonsa toteutuvan, vain mikäli Johnson on valmis luopumaan korkeasta varausvuorosta. Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että Lakers ei tällä hetkellä pelaa lainkaan unelmakautta, joten sen varausvuoroilla on todellista merkitystä. Julius Randle on puolestaan helpohkosti eteenpäin myytävä pelaaja. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen ja hänen palkkansa ei ole kuin kuutisen miljoonaa taalaa.

On mielestäni hyvin oletettavaa, että molemmat pelaajat poistuvat supertähtien tieltä ja tuovat Magic Johnsonille tilaa toimia palkkakaton puitteissa. Itse olen todella kyllästynyt Lakersin vaellukseen ja uskon, että myös joukkueen vaativat fanit haluavat nykytilaan muutosta. Tulee myös olemaan mielenkiintoista seurata nuoria nousevia kykyjä yhdessä jo taitonsa osoittaneiden supertähtien rinnalla. Odotankin jo innolla ensi kautta ja Lakersin paluuta mahdollisiin mestaruuspohdintoihin.

Kansikuva: Jevone Moore / Cal Sport Media / AOP