NBA-finaalit, G1: Spurs – Heat

Asetelma on tuttu: Spurs yrittää pimentää King Jamesin. (Getty)

Asetelma on tuttu: Spurs yrittää pimentää King Jamesin. (Getty)

Kuten Salttu Forsström jo totesi, San Antonio Spurs ja Miami Heat iskevät yhteen NBA-finaalisarjasssa toisena kevään peräkkäin. Viime vuonna ratkaisu venyi aina seitsemänteen peliin, joka ratkesi lopullisesti Heatin voittoon vasta viimeisellä minuutilla. LeBron ”King” Jamesin 37 pistettä ja 12 levypalloa osoittautuivat ratkaisevassa ottelussa lopulta liian kovaksi palaksi Spurs-miehistölle, joka lähtee hakemaan balsamia viime kevään haavoilleen kaikkien odottamassa revanssi-sarjassa.

Ottelun ratkaisukohdat

Ennakkoon tasainen ottelusarja venyy mitä todennäköisimmin kuuteen tai seitsemään matsiin, joten korisfania hellitään vielä pitkälle kohti juhannusta. Suunnataan katseita hieman yön otteluun ja siihen, mikä ratkaisee matsin suuntaan tai toiseen.

Taistelut pelin sisällä

Kawhi Leonard ja Tim Duncan ovat isossa roolissa Spursin menestyksen kannalta. (Getty)

Kawhi Leonard ja Tim Duncan ovat isossa roolissa Spursin menestyksen kannalta. (Getty)

Leonard vs. James: Koripallon hienous on lähes jatkuvasti läsnäolevat taisteluparit kentällä. Finaalisarjan ratkaisevat taisteluparit ovat valmennusvelho Popovichin ja haastajan Erik Spoelstran taiston lisäksi Kawhi Leonardin ja King Jamesin välinen kamppailu. Kysmys on yksinkertaisesti siitä, onnistuuko jäätävän isoilla käsillä varustettu Leonard sammuttamaan Jamesin kirkkaan valkoisena palavan liekin. Mikäli niin käy, tiiviisti puolustavan Spursin urakkaa helpottuu huomattavasti. Vaikka Heatilla on heittää avaukseen Chris Boshin ja Waden kaltaisia pelaajia, miksei myös 3 pisteen linko Ray Allen, niin James on se yksilö, joka on tällä hetkellä hyökkäyspäässä korille ajoissa, hyppyheitoissa ja 1 vs. 1 -tilanteissa planeetan paras pelaaja.

Duncan vs. Bosh: Kumpi senttereistä onnistuu paremmin? Duncanilla on runsaasti hampaankolossa viime vuoden finaaleista, sillä miehen panos jäi ratkaisuhetkillä auttamattoman laihaksi. Boshia ollaan puolestaan odoteltu herääväksi tänä keväänä jo pidemmän aikaa, ja Pacers-sarjan 6. ottelussa se vihdoin tapahtuu. Snoop Doggin ilmetty kaksoisolento piti omilla suorituksillaan Pacersin turvallisen kaukana läpi ottelun.

Spursin puolustus vs. Heatin hyökkäys

Kliseinen, mutta niin tosi. Spurs on ylivoimaisesti paras joukkue tällä hetkellä, mutta pystyykö se nollaamaan Miamin hyökkäysvoiman? Jos LeBronia aletaan tuplaamaan, rokottaa taustalta Wade, Allen tai Bosh armotta. En usko, että Popovich tekisi sitä virhettä, että näkisi kentällä vain Miamin yksilöitä, vaan velho näkee kentällä Miamin joukkueen ja Spoelstran pelitavan. Jos Spurs jaksaa painaa 48 minuuttia ja pysyy Heatin tahdissa, on sillä realistiset mahdollisuudet voittaa jokaisessa ottelussa. Samaan hengenvetoon on todettava, että mikäli joukkue lipsuu tiukasti määritellystä pelitavastaan edes vähän, Heat tulee menemään menojaan. Marginaalit ovat joka tapauksessa pieniä ja tästä tulee huikea sarja.

Vedonlyönti ja kumpi vie?

Tämä on niin kolikonheittoa kuin olla ja voi. Nilkkavammastaan pelikuntoon toipunut Parker on kehissä, eikä siten heilauta vaakaa suuntaan tai toiseen. Lisäksi jos joku joukkue maan päällä selviää pelintekijän puuttumisesta, se on Spurs. Marginaalit tulevat olemaan pieniä jokaisessa ottelussa, mutta näkisin Spursin lähtevän aavistuksen verran ennakkosuosikkina ensimmäiseen kotiotteluunsa. Miamilla kestää hetken, ennen kuin se sopeutuu Spursin pelitapaan, joten nyt on kotijoukkueen sauma viedä ottelu. Kuitenkin, peli ratkeaa todennäköisesti yhteen tai kahteen hyökkäysvuoroon pelin loppuhetkillä ja niistä nyt ei koskaan tiedä. Siksipä luotankin siihen, että ensimmäisessä ottelussa nähdään varovaiset joukkueet, jotka lähtevät puolustuksen kautta. Lyön lapulle Betssonin tarjoaman alle 198.5 pistettä kertoimella 1.92. Lisäksi Chris Boshin herääminen edellisessä ottelussa saa minut luottamaan siihen, että sentteri painaa yli 14.5 pojoa tauluun, kerroin maistuva 2.00. Kohteisiin pääset käsiksi tästä.