Korisliigan vetovoima kasvanut

Arizonan kasvatti Kyle Fogg pelasi viime kauden NBA:n valmistelevassa liigassa (Getty Images)

Arizonan kasvatti Kyle Fogg pelasi viime kauden NBA:n valmistelevassa liigassa (Getty Images)

Suomalainen koripallo on ollut hyvässä nosteessa maajoukkueen hienojen esitysten johdosta. Menestys ei rajoitu kuitenkaan pelkästään koripalloiluun, vaan se heijastuu suoraan myös kotoiseen Korisliigaan.

Ulkomaalaispelureiden hankkiminen on aina tietynlaista arpapeliä ja tälläkin kaudella on saatu huomata, etteivät arvat aina osu kohdilleen. Korisliigassa ainoastaan Pyrintö, Lappeenrannan Namika ja Lahden Namika ovat menneet samoilla ulkomaalaispelureilla koko kauden. Se ei välttämättä tarkoita kuitenkaan sitä, että muiden joukkueiden hankinnat olisivat olleet lähtökohtaisesti huonoja. Tällä hetkellä Korisliiga on vain niin kova sarja, ettei kova CV pelkästään riitä.

Korvaavat pelaajat ovat vain nostaneet Korisliigan tasoa entisestään. Lapualle osui todellinen jättiarpa Kyle Foggin tarttuessa haaviin ja on vaikea ajatella, että kovan Arizonan yliopiston kasvatti olisi vielä viisi vuotta sitten suunnannut Suomeen ja Pohjanmaalle. Samaan kategoriaan menee Bisonsin tuorein hankinta Aubrey Coleman. Hän pelasi vielä alkukauden kovassa Italian liigassa Varesen joukkueessa. Varese osallistui Bisonsin tapaan tänä vuonna Eurocupiin. KTP:n kauden komeetta Sharaud Curry on koko EuroChallengen paras pistemies. Näillä pelureilla olisi kysyntää takuulla rahakkaammissakin sarjoissa, mutta Korisliigan taso houkuttelee.

Korisliigan vetovoiman todistaakseen ei tarvitse katsoa kauemmas kuin Tuukka Kottiin ja Teemu Rannikkoon. Kotti on varmasti yksi maanosan aliarvostetuimmista pelaajista ja hänellä olisi ollut ottajia ulkomaillakin, mutta hän valitsi kuitenkin Suomen ja Bisonsin. Rannikko olisi halutessaan voinut vielä jatkaa ulkomaan kiertuettaan, mutta hänkin päätti palata takaisin kotimaahan.

Kotin ja Rannikon kaltaiset tähtikategorian kotimaiset pelaajat nostavat koko Korisliigan tietoisuutta myös ”tavallisten” ihmisten keskuudessa. Erityisesti Rannikko on tuttu nimi myös koripalloa seuraamattomalle penkkiurheilijalle.

Suomalaisjoukkueiden hienot esitykset eurokentillä ovat vain pönkittäneet Korisliigan mainetta ja onkin turvallista olettaa, että Korisliigassa nähdään tulevaisuudessakin kovan luokan pelimiehiä.