NBA: Chris Paulilla sysimusta ilta – Marcin Gortat loisti

OKC otti hieman eriskummalisten hetkien jälkeen voiton (Getty)

OKC otti hieman eriskummalisten hetkien jälkeen voiton (Getty)

Oklahoma City onnistui nousemaan haudasta ottelussa Los Angeles Clippersiä vastaan ja otti johtoaseman ottelusarjassa. Washington sen sijaan ylsi jälleen vierasvoittoon näissä pudotuspeleissä ja siirsi ratkaisun Indianaa vastaan seuraavaan otteluun.

Los Angeles Clippers oli pitkään voitossa kiinni Oklahoma Cityä vastaan, mutta taipui lopulta omituisten päätössekuntien jälkeen 104-105. Vielä 50 sekuntia ennen loppua Clippers johti suhteellisen turvallisesti 104-97. Sen jälkeen Kevin Durant pommitti kolmosen kaventaen pelin. Toisessa päässä vahvan toisen puoliskon pelannut Jamal Crawford epäonnistui heitossaan ja Durant pääsi nopealla hyökkäyksellä tuomaan Oklahoma Cityn kahden pisteen päähän. Sen jälkeen alkoi Chris Paulin mustat hetket.

Ensin hän menetti pallon ja se tuli OKC:lle, joka ei onnistunut korin teossa, vaan pallo meni päädystä yli. Pallo olisi kuulunut tilanteessa Clippersille, mutta tuomarivirheen takia pallo jäi OKC:lle. Pallo pelattiin Russell Westbrookille, joka heitti hätäisen kolmosen kaukaa, kun reilut kuusi sekuntia oli vielä pelikellossa. Paul jostain syystä rikkoi häntä heittotilanteessa ja näin Westbrook pääsi vapariviivalta viemään OKC:n johtoon. Clippersillä oli vielä viimeinen pallonhallinta ja pallo pelattiin Paulille, joka jälleen menetti pallon ja näin OKC siirtyi ottelusarjassa johtoon. Westbrook oli joukkueensa sankari peräti 38 pisteellä. Durant ylsi 27 pisteeseen. Clippersin ykkönen oli Blake Griffin 24 pisteellä.

Indianalla oli mahdollisuus katkaista ottelusarja Washingtonia vastaan kotikentällään, mutta Washington otti selvän 102-79-voiton ja vei ratkaisun takaisin pääkaupunkiin. Washington repäisi ratkaisevan eron kahdella runilla, kun ensin toisella neljänneksellä 17-6 putki vei sen taukojohtoon ja karkasi lopullisesti kolmannella neljänneksellä repäisemällä 25-9 runin ja iskien lopullisen niitin ottelulle. Washingtonin ykköstähdeksi nousi peräti 31 pistettä tehnyt ja 16 levypalloa kahminut Marcin Gortat. Puolalaisjätti hallitsi korin alla, mutta John Wall orkestroi peliä takakentältä 27 pisteellä. David West oli Indianan paras 17 pisteellään ja pudotuspelien ajan suurennuslasin alla ollut Roy Hibbert kasasi tällä kertaa ainoastaan neljä pistettä.

Yön tulokset:
Oklahoma City-Clippers 105-104, otteluvoitot 3-2
Indiana-Washington 79-102, otteluvoitot 3-2

Huippuhetket ottelusta Thunder-Clippers: