NBA: Clippers karisti kohun harteiltaan – Oklahoma City selkä seinää vasten 

CP3:n ja Blake Griffinin Clippers taisteli voiton (Getty)

CP3:n ja Blake Griffinin Clippers taisteli voiton (Getty)

Washington raivasi tiensä jatkoon Miamin seuraksi viime yönä. Lisäksi Memphis yllätti jälleen Oklahoma Cityn ja Clippers kaatoi Golden Staten.

Clippersin ympärillä on kuohunut viime aikoina sen omistaja Donald Sterlingin rasististen kommenttien takia. NBA:n komissaari Adam Silver langetti hänelle elinikäisen toimintakiellon NBA:ssa sekä 2,5 miljoonan dollarin sakot. Kentällä kohu ei kuitenkaan näkynyt, sillä Clippers kaatoi tärkeässä kamppailussa Golden Staten 113-103 ja nappasi näin kotiedun takaisin itselleen. Clippersin DeAndre Jordan oli tällä kertaa joukkueensa tehomies 25 pisteellä 18 levypallolla. Klay Thompson oli Golden Staten paras 21 pisteellä.

Washington selvitti tiensä jatkoon, kun se voitti Chicagon vieraissa 75-69. Washington voitti jokaisen ottelun Chicagossa. Wizards oli koko ajan niskan päällä, mutta Chicago tuli vielä lopussa lähelle. Helpot missit loppuhetkillä koituivat sen kohtaloksi ja Washington repi tärkeät levypallot käsiinsä. John Wall heitti Washingtonille 24 pistettä ja Nene 20.

Memphis otti jo kolmannen voittonsa Oklahoma Citystä ja tällä kertaa voitto tuli jatkoajalla 100-99. Memphis johti kolmannella neljänneksellä peliä jo 20 pisteellä, mutta neljännen neljänneksen alussa Oklahoma City oli jo kirinyt johdon kiinni ja meni ottelussa ensi kertaa johtoon. Ottelun lopussa nähtiin jälleen dramatiikkaa, kun Russell Westbrook riisti Mike Conleylta pallon viime sekunneilla ja tasoitti pelin. Varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla Memphisin Zach Randolph nosti vielä korin, mutta pelikello oli ehtinyt jo käydä loppuun.

Jatkoaika oli joukkueiden neljäs ottelusarjassa eikä siitä puuttunut taaskaan draamaa. Kevin Durantilla oli loppuhetkillä paikka tasoittaa ottelu vapaaheitoista, mutta ensimmäisen vapaaheiton jälkeen tuomari huomasi epäselvyyksiä heittokellossa jonka setvimiseen meni oma aikansa. Sen jälkeen Durantin keskittyminen herpaantui ja hän heitti jälkimmäisen vapaaheiton ohi. OKC:lla oli kuitenkin vielä aikaa voittaa ottelu ja Serge Ibaka nosti Durantin epäonnistuneen kolmosyrityksen levypallon koriin, mutta kuten Randolphin tapauksessa, kello oli ehtinyt jo käydä loppuun. Näin Memphisillä on mahdollisuus katkaista ottelusarja kotikentällään. Westbrook upotti OKC:lle ottelussa 30 pistettä ja Durant ylsi 26 pisteen saaliiseen. Memphisin tehokkain oli Mike Miller 21 pisteellä.

Yön tulokset:

Clippers-Golden State 113-103, otteluvoitot 3-2

Chicago-Washington 69-75, otteluvoitot 1-4

Oklahoma City-Memphis 99-100, otteluvoitot 2-3

Wizards jatkaa: