NBA: James hiljensi kriitikot Miamin voitossa

LeBron James palasi tasolleen NBA:n toisessa finaalissa, kun Miami voitti San Antonion 98-96 tasoittaen näin otteluvoitot 1-1.

James aloitti ottelun vaisusti ja San Antonio oli ottelussa niskan päällä. Vauhtiin päästessään James nosti Miamin San Antonion kantaan ja ottelussa mentiin tasaisesti puolilta toisin. Kolmannella neljänneksellä James alkoi päästä kunnolla vauhtiin, kun hän kuroi San Antonion pienen eron kiinni iskemällä 12 pistettä reilussa kahdessa minuutissa.

Ottelu ratkesi jälleen kerran viimeisellä neljänneksellä. San Antoniolla oli etsikkoaikansa, kun Mario Chalmers otti epäurheilijamaisen virheen ja Tony Parker pääsi vapariviivalle. Parker heitti molemmat heitot ohi ja sitä seuranneesta hyökkäysvuorosta Tim Duncan pääsi heittämään vapareita, mutta jälleen molemmat menivät ohi. Vapareiden mennessä sisään ero olisi kasvanut kuuteen pisteeseen ja se olisi voinut ratkaista ottelun.

Miami sen sijaan käytti omat paikkansa hyödyksi. James jatkoi tehtailuaan ja osoitti myös syöttötaitoja, kun hän löysi Chris Boshin kulmasta reilu minuutti ennen loppua ja Bosh upotti Miamin johtoon. Hetkeä myöhemmin Bosh löysi korin alta Dwyane Waden ja viimeiset sekunnit olivat enää kosmetiikkaa.

Miamin voiton avain oli luonnollisesti James, joka nakutti 35 pistettä ottelussa ja otti sen päälle 10 levypalloa. Lisäksi Bosh nousi jälleen lopussa isoon rooliin. Tärkeässä osassa oli myös Rashard Lewis, joka nosti tasoaan ensimmäisestä finaalipelistä ja nakutti nyt 14 pistettä.

Miami teki tällä kertaa asiat paremmin kuin ensimmäisessä ottelussa ja voitti sen takia. Se meni aggressiivisemmin korille ja heitti paremmalla prosentilla. Se myös liikutti palloa paremmin ja siten pelurit saivat enemmän vapaita heittoja. Tietyllä tapaa Miami iski San Antonion omilla aseilla.

Ei mönkään mennyt San Antonion pelisuunnitelmakaan. Jos Duncan ja Parker olisivat saaneet vaparinsa sisään, voisi raportin sävy olla kovin erilainen. San Antonio kitki pallonmenetykset puoleen ensimmäisestä ottelusta, mutta ei onnistunut liikuttamaan palloa yhtä hyvin ja samalla se näkyi myös heittoprosenteissa. Miami keskittyi ottamaan San Antonion syötöt pois ja pakottamaan vaikeisiin heittoihin eikä jahdannut pelaajia niin aggressiivisesti.

Se tuotti tulosta, sillä Danny Green jäi tällä kertaa yhdeksään pisteeseen eikä Kawhi Leonardkaan saanut heittoaan putoamaan. Spurs olikin jälleen kokeneen kolmikkonsa varassa, kun Duncan hääräsi tehot 18/15, Parker upotti 21 pistettä ja Manu Ginobili 19.

Miamin taika toisesta ottelusta piti, sillä sen jälkeen kun James, Bosh ja Wade ovat pelanneet yhdessä, ei Miami ole koskaan joutunut 0-2-tilanteeseen pudotuspeleissä. Se on myös voittanut tappiota seuraavan pelin nyt 13 kertaa peräkkäin.