NBA-koripalloilija uhkaili katsojaa: ”sotken sinut ja vaimosi suohon”

Oklahoma City Thunder ja Utah Jazz kohtasivat viime yönä koripalloliiga NBA:ssa. Oklahoma on voittanut kaikki kauden neljä kohtaamista Utahia vastaan ja viimeisellä pudotuspelipaikalla keikkuva Jazz olisi tarvinnut kipeästi voiton ottelusta.

Toisen neljänneksen alussa katsomon läheisyydessä ollut Oklahoman Russell Westbrook toisteli katsomon suuntaan moneen kertaan ”I’ll f**k you up”, uhkaillen sekä katsojaa että hänen vaimoaan. Ilmaisu tarkoittaa uhkaamista väkivallalla.

Tilanteen näet tästä:
City Thunder korjasi ottelusta lopulta voiton yhdeksän pisteen erolla lukemin 98-89, Westbrookin heittäessä kamppailussa 23 pistettä. Lisäksi miehelle kirjattiin 11 levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Ottelun jälkeen Westbrook joutui lehtimiesten ympäröimäksi tilanteen tiimoilta ja hän selitti tapahtumat rauhalliseen sävyyn. Katsojaa oli varoitettu käytöksestään jo aiemmin ja hän oli sanonut Westbrookille ”käy polvillesi makaamaan, niin kuin olet tottunut”. Westbrook jatkoi, että ”En ole koskaan ollut väkivaltainen tai joutunut vaikeuksiin. Mielestäni sarjassa on mahtavia faneja, mutta tällainen epäkunnioitus ei ole hyväksyttävää”.

Westbrook on kertomansa mukaan ”Aiemminkin kohdannut vastaavaa huutelua Utahissa ja hän ei katso hyvällä esimerkiksi perheeseensä kohdistuvia solvauksia.” Mies lisää myös, että ”Vastaaviin tapahtumiin syyllistyneiden pitäisi saada seurauksia toiminnastaan”. Viittauksellaan Westbrook tarkoitti viimevuotisia playoff-otteluita, joissa mies läpsäisi Utahin kannattajan puhelinta provosoinnin seurauksena. Utah pudotti tuolloin Oklahoman ulos pudotuspeleistä.

Myös katsojaa haastateltiin tilanteen jälkeen ottelun päätyttyä ja näkemys oli varsin erilainen. Kyse oli hänen mukaansa vain tavallisesta keskustelusta ja hauskanpidosta.

Koripallo-otteluissa yleisö on aina lähempänä pelikenttää pleksien ja muiden esteiden puuttuessa ja psyykkausta kuullaan varmasti jatkossakin – hyvän maun raja vain unohdetaan joskus.

Englantia osaaville video lehdistötilaisuudesta ja katsojan haastattelu kokonaisuudessaan:
Lähteet: Twitter, Youtube

Kansikuva: Gene Sweeney Jr./Getty Images