NBA: Miami tarrasi kiinni finaalipaikkaan

LeBron irvisti Miamin askeleen päähän finaalista (Getty)

LeBron irvisti Miamin askeleen päähän finaalista (Getty)

Miami Heat on vahvasti jyräämässä kohti NBA:n finaaleja, kun se otti jo kolmannen voittonsa Indiana Pacersista. Neljännen ottelun loppulukemat olivat 102-90.

Miami otti heti komennon, kun Chris Bosh johdatti joukkueen 8-0 johtoon alussa Boshin päästessä heti kuumaksi. Hänen pelivireensä olikin yksi Miamin voiton avaimista, sillä Bosh upotti kovalla prosentilla yhteensä 25 pistettä. Boshin hyvä heittovire oli avain myös sille, että LeBron James pääsi jylläämään korin alla. Indianan sentteri Roy Hibbert joutui kaitsemaan Boshia hieman lähempää, kun hän heitti keskimatkalta ja kaaren takaa. Samalla se avasi Jamesille tilaa korille.

James oli jälleen kerran illan ykkönen ja heitti 32 pistettä. James oli hyökkäyspäässä vahva, mutta pelasi myös erinomaisen puolustuspelin. Lance Stephenson jäi täysin Jamesin pihteihin, sillä hyvät välierät pelannut Stephenson jäi tällä kertaa yhdeksään pisteeseen ja ensimmäinen pelitilannekori syntyi vasta päätösneljänneksellä. Siinä vaiheessa peli oli jo käytännössä taputeltu. Hibbert oli toinen Indianan epäonnistuja eikä saanut ottelussa pistettäkään eikä napannut kuin viisi levypalloa. Vertailun vuoksi James kahmi 10 levaria.

Indianan pitivät pelissä mukana Paul George ja David West, jotka käytännössä kaksin pitivät keltapaidat mukana pelissä. Kaksi miestä ei kuitenkaan riitä Miamia vastaan – etenkään jos Bosh pääsee samalla tavalla kuumaksi kuin nyt. Boshin ja James lisäksi Dwyane Wade kantoi oman kortensa kekoon 15 pisteellä.

Indiana pääsee seuraavaksi pelaamaan kotikentälleen, mutta ylämäki on tällä hetkellä melkoinen kiivettäväksi.

Yön tulos:
Miami-Indiana 102-90, otteluvoitot 3-1