NBA: San Antonio möyhensi Oklahoma Cityn

492804249Jos oli San Antonio vahva joukkueiden ensimmäisessä välieräkohtaamisessa, niin toisessa Oklahoma City putosi täysin kärryiltä, kun San Antonio otti toisen voittonsa 112-77-voitolla.

Oklahoma City oli vielä hyvin pelissä mukana ensimmäisellä neljänneksellä. Se puolusti omaa korinalustaansa paremmin kuin ensimmäisessä ottelussa ja San Antonio haki vielä heittoaan. OKC johtikin peliä ensimmäisen neljänneksen jälkeen kahdella pisteellä. Se sinnitteli mukana vielä toisen jakson alun, mutta sitten San Antonion heittomylly alkoi pyöriä. Seitsemän kolmosta ja 21 pistettä ottelussa tehnyt Danny Green heitti pari kertaa viivan takaa, Manu Ginobili teki saman tempun ja Tony Parker teki mitä halusi ja yhtäkkiä San Antonio repäisi 22-8 runin ja meni tauolle 14 pisteen johdossa.

Kolmas neljännes alkoi siihen mihin toinen jäi. Green nakutti heitot kylmästi sisään ja kun Kevin Durant ja Russell Westbrook heittivät omat heittonsa ohi, peli oli ratkennut jo hyvissä ajoin.

Ensimmäisessä ottelussa San Antonio pystyi hyödyntämään Serge Ibakan poissaolon korin alla, mutta toisessa pelissä he näyttivät pystyvänsä ratkaisemaan myös kaukaa. Ottelun ratkaisseella toisella ja kolmannella neljänneksellä San Antonio upotti kolmosensa 7/12 ja vapaaheittonsa 16/16. Oklahoma Cityn vastaavat tilastot olivat 0/11 kolmosissa ja 0/2 vapareissa. OKC sai vain kaksi onnistunutta kolmosta koko pelissä 20 yrityksestä.

Oklahoma Cityn peli lepää luonnollisesti paljon Durantin ja Westbrookin harteilla, mutta kun kaksikon käsi ei käy, on se pulassa. Molemmat saivat kasaan ottelussa 15 pistettä, mutta heittivät yhteensä 13/40. Samaan aikaan Green heitti peräti seitsemän kolmosta ja Parker kasasi 22 pistettä. Westbrook jätti Greenin puolustuksessa aivan liian vapaaksi ja tämä näytti miksi hän on yksi sarjan parhaista kolmosten heittäjistä.

Ottelu oli jo niin selvä kolmannen neljänneksen jälkeen, etteivät Durant ja Westbrook edes pelanneet päätösneljänneksellä ja myös San Antonion tähdet lepäilivät penkkien hoitaessa pääasiassa pelaamisen.

Vaikka San Antonio oli tulessa heittopelissä, niin Ibakan puuttumisen huomasi edelleen erityisesti levypallotilanteissa. San Antonio vei levarit nimiinsä 53-38.

Oklahoma Cityllä on melkoinen vuori kiivettävänään kotikentällään. Mitenkään mahdoton joukkueen venyminen ei ole, mutta vaikeaa se tulee olemaan. Pelillisesti sen täytyy keksiä jotain. Tässä hetkellä San Antonio pelaa mestaruusluokan koripalloa eikä Scott Brooksilla tunnu olevan vastauksia sen pysäyttämiseksi.